Kaksplus.fi

torstai 23. marraskuuta 2017

Flunssakauden salainen ase: kasvissosekeitto (ja mausteeksi matoja)

Nyt kun flunssakausi on pärähtänyt käyntiin, ajattelin jakaa teille tämän meidän perheen takuureseptin: se joka on suhtkoht voimissaan, voi valmistaa ison kattilallisen tätä pehmeän makeaa soppaa, mikä säilyy jääkaapissa pari-kolmekin päivää ja mitä voi sitten lämmitellä sopivan kokoisia satseja sitä mukaa, kun potilaat jaksavat syödä. Ja sopasta saa joko sileän esimerkiksi kurkkukipupotilaita ajatellen tai sitten ihan tarkoituksenmukaisesti hieman paakkuisemman, jos kaipaatte pureskeltavaa. Soppaa voi sitten tarpeen mukaan litkiä lämpimänä tai vähän viileämpänäkin.


(Ohje: Valio)

Valmistusaineet
Jos teet ison kattilallisen, tuplaa ainekset!

1 (150 g) sipuli
1 (500 g) bataatti
3 (300 g) porkkanaa
1 valkosipulin kynsi
8 dl vettä
1½ kasvisliemikuutiota
½ pkt (à 250 g) Valio Koskenlaskija voimakas-sulatejuustoa
1 dl kevytmaitoa
(½  tl suolaa)

Valmistusohje
Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat. Lisää ne kiehuvaan kasvisliemeen valkosipulin kynnen kanssa. Keitä kypsäksi, n. 30 min.
Soseuta keitto. Lisää juusto nokareina sekä maito. Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. (Mausta suolalla.)




Tämä soppa maistuu kyllä niin hyvälle, että suosittelen lämpimästi tekemään sitä myös silloin, kun makuhermot ovat toipuneet flunssasta. Oikea talvipäivien ilo! Sujauta sopan sekaan sopivia lisukkeita, esimerkiksi krutonkeja, raejuustoa, chiliä, kurpitsan- tai muita siemeniä. Lapset on muutes aika kekseliäitä, kysyppä mitä tenavat laittaisi omaan annokseensa? Possunsuikaleita, poppareita tai hedelmäkarkkimatoja? :)

**

Jos saa valita,
niin pysytään tietysti terveenä
eikä sairastella ollenkaan ;)
(Kun se olisikin omasta tahdosta kiinni!)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...