"Yksin" lasten kanssa Lintsillä

Minä en ole antanut lasten olla tähänkään saakka mikään este elämiselle ja minusta ajatus Linnanmäelle lähdöstä "yksin" kahden pienen lapsen kanssa tuntui ihan palalta kakkua, mutta päätin silti vielä heittää kavereille kysymyksen Facebookissa: Onko kokemuksia Lintsistä kahden pienen kanssa? Vastaukset olivat:
"Viisi aikuista kahden pienen seuraan"
"Kuvittelet liikoja ;)"
"Mun pää hajoaa pelkästä ajatuksestakin"
"Hyvin se meni, vaikka meni kyllä hermotki :-)"
"Jättää turhan pingottamisen kotiin ja nappaa mukaan n.10000km mittaiset hermopiuhat"
"Helpottais hommaa kyllä jos saisit kaveriksi toisenkin aikuisen"


Ja niin mä rohkeasti lähdin matkaan.Luettelo laitteista, joissa ehdimme käymään kolmessa tunnissa.
 • Karuselli
 • Kotkot (maksuton)
 • Maisemajuna
 • Muksupuksu (maksuton)
 • Pallokaruselli (maksuton)
 • Panoraama (maksuton)
 • Rekkaralli
 • Rumpukaruselli (maksuton)
Aika hurjia vekottimia, käsi ylös joka tunnustaa käyneensä joskus samoissa, haha ;)

Sää oli mitä mahtavin, HELLETTÄ! Ja minä olin perinteisissä kesäväreissä - mustassa ;) Aamulla väkerretty tukka oli saanut mielenkiintoisesti uutta suuntaa tuulen tuivertaessa ;)
Voin siis oikein hyvillä mielin & kokemuksen syvällä rintaäänellä sanoa, että Linnanmäellä pärjää hienosti myös "yksin" lasten kanssa. Ei raivareita (vaikka oli jännää), ei kitinäitkua (vaikka oli porottava helle), ei kilareita (edes minulta). Aivan mahtava päivä!

Kotimatkalla ratikassa kysyin isommalta tenavalta, että mikä tässä päivässä oli parasta? (Lapsilta on niin mahtava kysyä kun ne on niin aitoja) Ja vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä:

jäätelö!

Haha, niinpä ;)

Kommentit

 1. Muistan kun pikkusisko oli pienempi (hän on nyt 16) niin kävin aina hänen kanssaan Litsillä kesällä ja mukana oli monesti joku kaverikin. Hyvin siellä pärjäsi heidän kanssaan ainakin. Sanoin aina ennen sinne menoa, että mua pitää kuunnella, jos ette kuuntele niin kotiin lähdetään samantien. Aina kuunneltiin ja tultiin kiltisti hellepäivinä vettä juomaan ja muistettiin syödäkin "oikeaa ruokaa" (makkaraperunat) välissä ennen kuin viipotettiin taas menemään.

  Nykyisin meikäläinen ei uskalla samoihin laitteisiin enää mennä vatkattavaksi, vaikka kyllä edelleen joka kesä käydään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin, rennolla asenteella! Lähinnä aina jännittää, miten tuo 2v selviää jonotustilanteista, kun lahjominen eikä mitkään muutkaan iänikuiset kasvatusmetodit oikein ota kantaakseen. Mutta hyvin meni :)

   Lintsin makkaraperunat lienee legenda. Itse en ole koskaan syönyt, poikkeus vahvistaa säännön, mutta niin upposi tenaviin kuin kuuma veitsi voihin...

   Mukavaa tiistaita!

   Poista
 2. Minä olen tosi huono lähtemään mihinkään "yksin" lasten kanssa, mutta jos mukana olisi ollut vaikka ystävä kahden lapsensa kanssa, olisin mennyt ilman suurempia ennakkoasenteita. Tavallaan sama asia, kun käsiä ei kuitenkaan ole enempää, mutta kuitenkin niin merkittävästi eri asia :o)

  Ihana päivä teillä on ollut ja lapset ovat niin ihania kaikessa aitoudessaan! Jätski on kyllä aika parasta! :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kämmäsin sen sun bloginlukemispyynnön! Mulla oli puhelimen Blogger-sovellus vielä vanhalla tunnuksella auki ja kun sähköpostista sen hyväksyin, se vaan ilmoitti että se vanha sähköposti on oikeutettu nyt lukemaan sitä sun blogia. OMG! Mä olen tosi taitava. Seuraavan kerran kun olet taas miettimässä lupa-asioita, kokeillaanko uudestaan? Ei siis kiires ja anteeksi tää sählinki.

   Se on jotenkin jännä, että kun on 2 aikuista paikalla, vaikka tenavia olisi 6, se olisi helpompi tilanne kuin 1 aikuinen ja 2 lasta. Koska meidän tenavat ainakin on täysin vieraskoreita, jos perhetuttu sanoo SEIS, ne pysähtyy vaikka kesken hypyn ilmassa ja usein saan itse huudella kilometrien päässä SEIS kun se kaikuu kuuroille korville ja tenava juoksee niin että lenkkarit iskee kipinää. Meillä saadaan yhä kaupoissa megaraivareita, samoin metrossa, vaikka ollaan samoissa paikoissa käyty viimeisten 3 vuoden ajan ja samalla metrolla menty jo parin vuoden ajan. Nyt vaan on tää 2v-uhma-puhma päällä. Onneksi se menee ohi. Olin vaan superyllättynyt kun pikkutenavien hermot kesti niin hyvin :) Oujee!

   Tänä kesänä tulenkin taas liikkumaan paljon 1+2-kombolla. Vallataan torit, mökki, uimarannat, leikkipuistot - kaikki. Mitä nyt töiltä ehditään ;)

   Poista
 3. Muistan kuinka tuttavani vei lapset eläintarhaan katsomaan kirahveja, elefantteja jne. Lapsia oli kiinnostanut kaikista eniten maassa vipeltävät muurahaiset :)

  VastaaPoista
 4. Meidänkin listalla on Lintsi. Itse sinne jo pääsinkin työporukan kanssa ja meidän 3-v tulee myös pääsemään tänä kesänä. Teinkin jo kartoitusta käydessäni ja siellähän on paljon ihan pienille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! 3-vuotias saa Lintsistä jo niin paljon irti :))))) On se ihana paikka ♥

   Poista
 5. Ja mä en millään tajuu miksi et pärjäisi? Taitaa olla vaan niin tuttu meille ja musta siellä prjäisi vaikka neljän kanssa. ... nyt pääsin tänne. Hu laitan sut listoilleni;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli sitkeä mielikuva kuinka 2v vetäisi hirveitä raivareita jonossa odotellessa pääsyä laitteisiin, eikä olisi ketään kenelle voisi pienemmän ojentaa vilvoittelemaan. Koska meillä juurikin tätä on viime aikoina ollut. Tosi riehakas uhmaikä sattui kohdalle :) Mutta onneksi sattui hyväntuulinen päivä molemmille tenaville ja kaikki vessareissut ym sujui niin hienosti että kyllä siellä pärjää hienosti "yksinkin" :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!