Säilytysvinkki!

Tiedätkö sinä(kin) sen tunteen, kun kaapit pursuaa kaikenlaista tavaraa mitä on "pakko" säilyttää? Kaappitila loppuu kesken eikä ulkovarastoon roudaaminenkaan houkuttele? Ja kun ihan kaikkea ei voi pistää kiertoonkaan?

Varatyynyt, -peitot, toppatakit, lasten "ehdottomasti säilytettävät vaatteet muistoksi", mitä muuta sitä kaappien sisuksista löytyykään? Mehän ratkaisimme ongelman osittain hankkimalla sängyn, minkä alla on säilytystilaa mutta kun mikään ei tunnu riittävän ;)

Niinpä sangen tehokas kotihengetär-naapurini suositteli minullekin Bilteman tyhjiöpusseja, pääset kurkkiman niitä TÄSTÄ.

Esimerkissä näytän miten sievään pussukkaan sulloutui yksi valtava tilasyöppö nimeltä varapäiväpeitto.


LähtötilanneVALTAVAN paksu viikattunakin, kuten näkyy!
Viikattu päiväpeitto sujautettiin 60 x 80cm kokoiseen tyhjiöpussiin ja ilmat imaistiin imurilla pois.

Lopputulos

Siitä tuli ihanan litteä! Kun päiväpeitto aikaisemmin vei koko laatikollisen sängyn alta, nyt sinne mahtuu päiväpeitto, varapeitot, -tyynyt ja vielä jää tilaa!

Meillä on näitä nyt kahdessa koossa: sekä noita pienempiä, että näitä isompia tyhjiöpusseja. Tyhjiöpusseja saa myös muista liikkeistä, hinta ja laatu tietysti vaihtelee.


Tyhjiöpussi suojaa
 • vedeltä
 • hajuilta
 • hyönteisiltä
 • homeelta
 • lialta

Kommentit

 1. Nuo on tosi hyviä. Me ollaan jo vuosia pidetty noissa kausivaattet sekä -asusteet, menee hippasen pienempään tilaan ;)
  Meillä on tauinnut olla "Aino" -pusseja ja mies sanoi (hän on pakkausvastaava) ettei niitä voi käyttää kun pari kertaa, sitten eivät ole enää tiiviitä, onkohan valmistajien välillä isoja eroja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehonaapurini kehui, että Bilteman pussit ovat kestäneet käyttöä uudestaan ja uudestaan ja uudestaan. Itse olen tyytyväinen jos kestävät parikin avausta, sulloin juuri tänään varapeittoja ja tyynyjä pusseihin ja toista noista pussukoista käytellään aniharvoin. Mutta raportoidaan jos pussien kanssa tulee ongelmia! Kiitos kommentista, täytyykin vielä Googlata nuo "Ainot" :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kannattaa haluta, teille tosin tuli vaaaaaltavasti lisätilaa kotiin mutta toisaalta sitä vaattetta täytyy säilöä, mitä Liisalta ja Jaakobilta jää pikku-A:lle, niin nehän voi pesun jälkeen tuuppasta tyhjiöpussiin odottelemaan uutta käyttöä :)

   ...me ollaan ihan innoissamme täällä tosta pussittamisesta :D Mies ehdotti jo telkkarinkin tyhjiöpakkaamista, haha!

   Poista
 3. aa, lapsuusmuistoja. muistan kun joskus pentuna katsoin ostos-tv:tä ja siellä tuli mainos näistä vakuumipusseista. siistiä että ne oikeasti on käytännöllisiä! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ensi viikolla esittelyssä aromipesä ja millaiset hyödyt siitä sainkaan, wuhuu! ;D

   Olisipa tilaa, ettei tartteis sulloa mitään minnekään mutta helposti siivottavat neliöt tarkoittaa myös sullomista ;)

   Poista
 4. Meillä myös noita vastaavia. Kerran ollaan tehty se virhe, että laitettiin toppatakit noihin. Talvella kun otettiin pois niin voi apua kuinka ryppyisiä ne oli! Tuska tuli kun yritti silittämällä saada niistä käyttökelpoisia. Huh! Varapeitoille ja -tyynyille toimii oikein hyvin! T. Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Lasten toppikset ym ajattelin sulloa ihan sumeilematta noihin, niissä ei onneksi rypyt haittaa menoa :)

   Poista
 5. aah, mun on pakko ostaa tollanen tai oikeestaan 10 tollasta settiä, et saisin vaan pussittaa ja imaista ja pussittaa ja imaista :) meillä ei mahdu mikään minnekään, toi ois ihan loistoratkaisu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi vetää sisäänsä ihan hiiweästi kamaa, että muutamalla isolla säkillä olet pussittanut onnellisesti jo käytössäkin olevat petivaatteet. Patjoineen kaikkineen, hih ;)

   Ah, mä olen niin patalaiska että suorastaan riemastuin, kun se oli niin helppoa, että tyynyt ja peitot pussin sisään (yhteen pieneen pussiin menee 1 varapeitto ja 2 tyynyä) ja zip pussi kiinni ja fiuh ilmat pihalle ja naks korkki kiinni. Ja kaappiin! Olisipa moni muukin asia elämässä yhtä niks-naks-valmista! :D

   Poista
 6. No way! Melkein huudahdin täällä työpöytäni ääressä! Olin ihan varma, ettei päiväpeitosta voi tulla kovin litteää. Meille kans!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Khyllä. Sängyn aluslaatikoista kahdessa oli vilttiä ja peittoa ja täkkiä ja ties vaikka mitä. Nyt kaikki on yhdessä laatikossa, siellä on vielä tilaa ja toinen loota ammottaa tyhjyyttään. Superkiitokset vaan naapurin hengettärelle tästä vinkistä, ansaitsee kaiken suitsutuksen :)

   Poista
 7. Hei,
  Kärsiikö peitto pitkäaikaisessa säilytyksessä pussin sisällä? Eli jos peittoa pitää pussin sisällä pitkään (esimerkiksi 2 vuotta), niin meneekö peitto ryppyiseksi? Menettääkö peitto pehmeyttään ja muhkeuttaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvälaatuinen (päivä)peitto ei kärsi ja toisaalta pussiin pääsee vähän ilmaakin parissa vuodessa. Meillä on oltu tosi tyytyväisiä näihin pusseihin, edelleen!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Antaisitko sinä nuoresi ottaa HPV-rokotteen?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?