My daughter's birthday party for her friends

Blogi on ollut viime viikolla monta päivää ihan hiljaa. Minä en. ;)

Suorastaan hillitön viikko huipentui tyttäreni ensimmäisiin kaverisynttäreihin. Oli sopivan kokoinen porukka 3-6 vuotiaita pieniä vieraita. Kyllä meillä oli hauskaa!

My daughter had her first birthday party for her friends during the weekend. Guests were 3 to 6 years old and we had so much fun!

Idea! Korvasimme perinteiset "paikkakortit" paperipusseilla, joiden sisään oli sujautettu poppareita ja päälle oli laitettu kunkin juhlijan nimi. Idea lainattu useista eri blogeista.Kannelliset mukit on ihan MUST mutta mistä löytyy kannellisia Hello Kitty-mukeja? Täytyy etsiä jo valmiiksi ensi vuoden juhlia varten ;) Olen yrittänyt metsästää Tupperwaren kannellisia ja pillireiällisiä Samba-mukeja, mutta tuloksetta. Saa vinkata, mistä niitä saa ja paljonko ne maksaa?

Vaikka aina luotankin mustaan, en halunnut näyttää viikatemieheltä pienten juhlijoiden silmissä. Niinpä pukeuduin Indiskasta jo kesän alussa ja aivan toisiin partyihin ostamaani mekkoon. Mekkoon, jota en sitten pukenutkaan sinne bileisiin ;) Mekko, joka oli siis ensimmäistä kertaa päällä. Eikä tietenkään ainuttakaan kokomekkokuvaa tallentunut kameraan, mutta tässä se on:

Picture borrowed from Indiska's page,
you can see the dress here.Kynnetkin olivat leikkisästi matchy-matchy ;)
 

Ei itseasiassa yhtään hullumpi idea viettää rakkaan "heinähattumme" juhlia vasta kuukauden jälkijunassa elokuussa

Huh, mä olen niin onnellinen, että mä selvisin! :D En ole kummoinenkaan partyplanner, mutta lapsilla oli silminnähden kivaa, leikit tempaisivat kaikki mukaansa, herkut maistuivat - vaikka juomapuolella olikin yksi iso ylläri. Limujen sijaan lapset halusivat juoda...MAITOA! OK, sehän sopii! Koti oli koristeltu yksinkertaisesti, ilmapalloja ei ollut yhtään aiheuttamassa hässäkkää ja paljon pelätyistä suklaamuffinsseistakaan ei ollut harmia. Aikaa oli varattu 2h ja lapset poistuivat herkkujen äärestä aika tarkalleen kymmentä vaille juhlien päättymistä. Lopuksi jaettiin vielä pienet, paljon mielipiteitä jakavat "kaverilahjat" jotka oli meistä ihan huippuhyvä idea ja ne lohduttivat ainakin kahta pientä juhlijaa aivan valtavasti - yhdeltä tuli aivan itku, kun äiti tuli hakemaan "aivan liian nopeasti" :) Nyt vaan keksimään uusia kujeita ensi vuodeksi :)

ps. lopuksi vielä se "pakollinen". Kuusi vuotta. Vastahan se syntyi?

Kommentit

 1. Kivalta näyttää! Mitä leikkejä/ohjelmaa olit kehittänyt lapsille? Meillä myös marraskuussa edessä 6v.-synttärit ja nyt jo kauhistuttaa. Kaverisynttäreistä ei pysty kuitenkaan enää tässä iässä luistamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, hyvin ne menee! Lapset keksii kyllä itsekin kovasti puuhaa, mutta meillä oli niin villi meno, 2 leikkiä rauhoitti tenavat hyvin. Meillä oli haasteena keksiä leikit, missä pärjäisi myös 3 vuotias pikkunassikka sekä sen pitäisi olla haastava 6-vuotiaille. Lisäksi meillä oli juhlimassa saman verran poikia, että tyttöjä - ei saanut olla liian lällyä eikä kumpaankaan sukupuoleen sidottu. (Huh, ihan hiki pukkaa jo nyt :-))

   Niinpä ensimmäisenä meillä oli Möhköfanttimarssi, eli lapset istuivat ringissä, Möhkis kiersi sylistä syliin ja musiikki soi taustalla. Kun musiikki lakkasi, se kenen kädessä Möhkis oli, tippui pois pelistä. Lopulta se, jolla ei viimeisen kerran Möhkis ollut kädessä musiikin loppuessa soimasta, voitti pienen palkinnon.

   Toinen leikki oli tuo Ihaan hännän kiinnitys, vuorotellen, silmät kiinni, huivi silmille, lapsi pyöräytettiin ympäri ja sitten sokkona laittamaan häntää Ihaalle. Lähimmäs osunut sai pienen palkinnon.

   Olipas sepostukset, toivottavasti saitte selvää :)

   Poista
 2. Juhlat näyttävät olleen tosi ihanat ja kauniita koristeluja ja ideoita olet keksinyt! Itselläkin edessä synttärihommia syyskuun lopulla :) Kiva, tästä sainkin jotain ideoita. Itsekin huomasin viime vuonna, että teeman mukaiset paperilautaset yms. kannattaa ehdottomasti hamstrata AJOISSA! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, hauskoja syyssynttäreitä sinne teillekin! Täällä meilläpäin on puodit (kivijalka & verkko) pullollaan kaikenlaisia ja -teemaisia paperilautasia, servettejä ym. mutta voi video että noi kannelliset mukit on kiven alla! Että etsintäkuulutus on päällä - jos joku löytää mistä tahansa kannellisia HK-kertsimukeja, saa vinkata... Carseja, Muumeja, apinoita, Nalle Puhia, Hämähäkkimiehiä ym oli pilvin pimein mutta ei HK! Omituista? :D

   Poista
 3. Tosi kivoja kuvia!

  Mä olen aina ulkoistanut lasten kaverisynttärit :) Se alkoi kun nelivuotiaita piti juhlia rv38 muistaakseni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkoistaminen on hyvä vaihtoehto! Pitkään zoomailin HopLopin juhlatiloja mutta päädyttiin sitten juhlimaan kotona - tykkään kun meillä on menoa ja vilinää. Katsotaan kun poikanen alkaa juhlimaan omia kekkereitää - vilistävä poikajoukko voi vaatia hieman kotia isommat tilat ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Antaisitko sinä nuoresi ottaa HPV-rokotteen?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?