Fresh!Minulla olisi teille yksi tunnustus. Kolmevuotiaallani on aina vuodenajan vaatimat ja oman koon mukaiset talvi- sekä välikausivaatteet. Mutta yksi puute on ollut: ohuempi, ns. kesätakki. Hän, tuo kolmevuotias poitsu, on kulkenut vielä tähän päivään saakka kahdeksankymmentäkuusisenttisessä kesätakissa :D Nope, not kidding! Ei vaan ole löytynyt sopivaa takkia ja poika inhoaa shoppailua, joten sillä on menty niin kauan kuin vetskari menee kiinni. No. Enää ei mene. Niinpä aamulla käytiin keskustelu: "Rakas, lähdetään tänään Itikseen ostamaan sinulle uusi takki. Ja kengät" "EI MENNÄ" "Kyllä me mennään, tarvitset uuden takin ja kengät" "EI MENNÄ". Keskustelu olisi kyllä kuulostanut tismalleen samanlaiselta avomieheni kanssa käytynä ;) (Sorry sweetie!)

Pienten uhmaraivareiden ja äkämökökohtausten jälkeen löysimme sopivan takin ja kengät H&M:stä. Pikkuinen lataa päiväunien jälkeen vielä hieman akkuja katsellen Lauri kilpa-autoa DVD:ltä, istuisi varmaan vieläkin takki päällä ja kengät jalassa, jollen olisi käynyt riisumassa uutta takkia pois hänen päältään. Kenkien kohdalla tein kompromissin, vielä saa tallustaa ne jalassa sisällä, kun pohjat on puhtaat mutta tänään kyllä liataan kengät, kun lähdetään ostamaan lauantaikarkit lähikaupasta :D Kuinkahan monta kertaa poikanen pyllähtää matkan varrella, kun uskon silmien olevan nauliintuneena upouusiin kenkiin? ;) Herkkää tuo kolmevuotiaan suhtautuminen kympin kenkiin: monet kerrat on toistellut ja ihmetellyt, että onko nämä oikeasti hänen iki-iki-omat? Ja kyllä ne on. Että ei tuosta ainakaan mikään hälläväliä-materialisti ole kasvamassa. Yes.

TOINEN aihe tähän liittyen olisi se, josta en viitsi purnata kovin pitkästi, mutta johon varmaan kaikki poikien äidit voivat samaistua...Kyllähän se tuolla ostoksilla vähän (enemmänkin) ihmistä syö, kun hyllyt notkuvat tytöille hattuja, pipoja, vetskaritakkeja, kahden nappirivin takkeja, yksinappisia takkeja, A-linjaisia takkeja, pusakkamaisia takkeja, mekkoja, paitoja, housuja, rannekoruja, hiuspompuloitapeilejäkenkiäsäärystimiä - you name it! Pojille on sitten kahta mallia takkia, VALITSE näistä ja ehkä joku musta tai sininen pipo, "tässä rekissä on kaikki myymälämme poikien vaatteet ja tuo sadanneliön tila tuolla taaempana on tyttöjen osasto". Meinasin parahtaa itkuun, miten surkeat valikoimat pojille on kaikkea - verrattuna tyttöihin! Onnea on ja ei ole, että kotona on myös tyttö, jolle voisi ostella kaikenlaista mutta ei taas viitsi, ettei toinen joudu jäämään ilman... Onneksi tässäkin asiassa ollaan menossa hiljalleen parempaan suuntaan JA toivottavasti prinsessa Madeleinen esikoisesta tulee poika ja täten hän saa ruotsalaisten suunnittelijoiden kädet ja kynät syyhyämään inspiksestä - saadaan sitten putiikit täyteen poikien vaatteita ja varmaan vähän muutakin ;)

Nyt välipalaa nassuun ja nauttimaan ihanasta syysauringosta ulos! MOI!

Kommentit

  1. Hienot ja hyvä poika;) ihanaa iltaa!!!!!

    VastaaPoista
  2. AAMEN, tuolle poikavaatepaatokselle! Nimenomaan, nyt Madde vaan ens vuoden puolella puksauttaa (!!) maailmaan pienen pojan palleroisen ja sitten saadaan kivoja poikavaatteita. ^_^

    No joo, onhan niitä kivojakin. Mut enimmäkseen kaupoissa on niitä tummansinistäharmaatatylsää -settiä. Plääh! Arvaa oonko kärsinyt tästä, kun itsellä on kaksi poikaa ja kaikki kummilapsetkin (4) on poikia! :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Antaisitko sinä nuoresi ottaa HPV-rokotteen?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?