Lamppuja!

Pääsemme tekemään muuttoa minun mittapuullani kaikessa rauhassa ja ihan ensimmäisenä sinne uuteen kotoseen pääsee verhot ja muutama valaisin. Jokunen lähtee vanhasta kodista mukaan, mutta tilamuutosten vuoksi tarvitaan myös uusia lamppuja.

Lapsille tulee omat huoneet. Nykyisessä lasten yhteisessä huoneessa tenavilla on käytössä "turvalamppu", minne ei voi saada esim. nakattua pikkuautoa sisälle eikä täten polttimo pääse särkymään. Mutta uskoisin heidän haluavan nyt omannäköiset lamput. Jos minä saisin päättää, heillä olisi samanlaiset valaisimet killumassa huoneidensa katossa, että jokin yhtenäinen fengshui säilyisi, mutta olen huomannut etenkin tuon pienemmän olevan aikamoinen "inno-marko" joten veikkaanpa vain, ettei meidän makutottumukset mene lainkaan yksiin ja tuskinpa valitsevat mitään samantyylistä edes keskenään. Voisinhan toki sisustaa lastenhuoneet sisustuslehtimäisiksi, mutta minusta lastenhuoneet on ennenkaikkea tilat, missä pienet ihmiset viettävät paljon aikaa ja täten minusta on tärkeää, että huoneet miellyttävät myös lasten omaa silmää. Vaikka puuhaammekin paljon yhdessä, on lastenhuone "se paikka" missä hengähdetään ja otetaan omaa aikaa ja tietenkin ladataan akut seuraavan päivän touhuja varten, joten olisihan se aika kamalaa, jos oma huone ei miellyttäisi. Kotimme on meidän perheen elämistä varten. Oikuttelevat ja mieltään muuttavat teinit onkin sitten jo ihan eri juttu ;) Lastenhuoneisiin pureudun toisessa postauksessa tarkemmin...

Minä ihailen aivan valtavasti niitä ihmisiä, jotka ovat tienneet oman sisustusmakunsa aina, jotka voivat huoletta lähteä shoppailemaan suunnittelematta ja napsia mukaan "kaikkea kivaa", mikä sopii kotiin lopulta aivan täydellisesti! Minä en ole sellainen, vaikka (luultavasti?) haluaisin. Minun sisustusmakuni on vaihdellut vuosien varrella aivan laidasta laitaan ja se on ollut toisaalta ihanaa mutta toisaalta rasittavaakin. Olen käynyt läpi totaalivalkoisen kauden, intialaisen tyylin Indiska-härpättimineen, maalaisromanttisen stailin Greengaten kippoineen ja nyt minusta tuntuu, että olen pudonnut vallankahvasta tyystin, kun kotona on itseasiassa neljä ihmistä, jotka haluavat laittaa asuntoa mieleisekseen. Avainsana onkin: kompromissit! (Like it or not ;))

Mutta nyt minulla on vahva käsitys siitä, millaisia lamppuja haluaisin uuteen kotiin. Ja olen aivan varma, ehkä ensimmäistä kertaa, että muukin perhe osaa arvostaa ehdotuksiani.

Yksi suurimmista muutoksista on, että keittiön pöytä siirtyy keittiöstä olohuoneeseen. Täten se aikaan saa haasteita yhdistää sekä olohuoneen lamput, että keittiön pöydän yläpuolelle sijoitettavan valaisimen. Nythän meillä on keittiön valolla valkoinen muovikupu ja olohuoneessa valkoiset paperivalaisimet.

En tiedä onko se tämä syksy vai mikä, mutta silmiini suorastaan pisti Ikean sivuilta valkoisen sijaan tummanharmaa! Aivan uusi tuttavuus minulle! Meillä ei ole (vielä) mitään tummanharmaata mutta uskaltaisin yhdistää sen aika moneen väriin ja salaa haaveilen tummanharmaasta (vuode)sohvasta ;)

"Muistilistaksi itselleni"

Ikea Foto, 29,95€


 


Minusta tapa, jolla Foto on kuvattu Ikean sivuilla tilaan, missä yhdistyy ruokailu ja oleskelu, on hurmaava. I like!Ja sitten on tietysti upea Hektar. Kahdessa eri koossa.

Ikea Hektar, iso, 69€


Ikea Hektar, pieni, 19,95€
 

Minusta nuo Hektarit ovat jotenkin niin "rouheat", että ne ottaisivat miellään ympärilleen toisaalta graafista sisustusta, toisaalta maalaisromanttista, toisaalta sitä perinteistä lapsiperhekaoottista sisustusta - eli kaikenkaikkiaan ne antaisivat minulle kädet muuttaa mieltäni tasan niin monta kertaa kuin haluan ja sisustaa juuri sillä fiiliksellä, mikä sillä kertaa sattuu tulemaan tai olemaan. Taidan kuulkaas olla täydellisyyden lähteillä... ;)

All pictures borrowed from Ikea.fi.

Kommentit

 1. Mahtavaa kun pääsette laittamaan uutta kotia! Makuasiat muuten tosiaan on vahvoja jo 3-vuotiaillakin: me ei päästy aamulla lähtemään, kun äidin valkkaama uusi traktoripaita ei miellyttänyt. Onneksi uusi muumipaita miellytti, vaikka uudet housut olivatkin väärän sävyistä vihreää. Joo, siis kävimme lauantaina ostamassa uusia sisävaatteita ja saas nähdä, jääkö joku niistä vielä kaapin perukoille.

  Nuo valaisimet ovat hienoja! Yksi juttu tosin niihin liittyen: koska ne kuvut ovat metallia, ne eivät anna valoa ylöspäin. Meillä oli vanhassa kodissa vuosia sitten ruokapöydän yllä tuon tyyppinen valaisin ja minua harmitti, kun se ei tuonut riittävästi yleisvaloa, kun valo lankesi vain suoraan alaspäin. Mutta siinä asunnossa olikin aika vähän valopisteita ja siksi kaikki liikenevä valo olisi ollut tarpeeseen. Jos valaistus on muuten kunnossa, ei se sitten haittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana pieni mies! Ja niin tarkka! Minäkin ostin oikein varta vasten kerran poitsulle uuden dino-paidan ja kuinka ollakaan, se onkin (r)uma! Meidän 6v pukee yhä kaiken mitä hänelle laitan päälle, tosin annan nykyään itse valita vaatteensa, mutta jossei mieluisaa löydy, äidin ehdotus menee läpi. Niinpä olin hieman yllättynyt, että 3v onkin aivan eri sorttia ;)

   Kiitos vinkistä! Keittiön pöydän päälle haluaisin nimenomaan samanlaisen valon, kuin nytkin on, eli valo alaspäin. Olohuoneeseen jos jää paperivalaisimet, ne sojottaa valon joka suuntaan. Se on kyllä hyvä huomio, että jos joka paikassa on metallivalaisimet alaspäin, voi yleisilme jäädä pimeäksi. Kiitos huomiosta ♥

   (Minulle on vielä vähän epäselvää tarkka huonekorkeus ja valaisinten paikat, kunhan ehdin ne varmistaa, niin sitten taas valaistusasiat saavat uuden näkökulman mitä kokonaisvaloon tulee :))

   Poista
 2. Kivoja suunnitelmia! Tiedätkö miksi tykkään sun blogista aivan hirveästi? (: Siksi että vaikka "mainostat", oletan kyllä että sinä et saa mainostuloja esmes Ikean mainoksista? Että nämä ei ole mitään kaupallista hömppää mitä on kaikki blogit nykyään täynnä vaan uskot aidosti tuotteeseen ja olet itse kiinnostunut vaikka et sitä täällä blogissa esittelisikään. Tai siis tältä miuust ainakin tuntuu (:

  Kiitos hyvästä blogista, tämä on yksi parhaista niistä!
  -tea-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi. Olen sanaton. Kiitos! Ja jes, juuri noin, en saa tosiaan mitään fyrkkaa noista Ikea-mainoksista! vaan tuotteet kiinnostaa, kuten kirjoititkin, aidosti.

   Kiitos ♥

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!