Lastenhuoneeseen?

Silloin kun esikoiseni aikoinaan siirtyi pinnaäsngystä isojen sänkyyn, ei näitä ihania Gulliver-sänkyjä ollut vielä myynnissä. Nyt jos minä saisin päättää, hankkisin molemmille tenaville tuollaiset. Aivan järjettömän ihanat! Nythän siis isompi nukkuu suloisessa Kritter-lammassängyssä ja pienempi nukkuu isosiskonsa perintösängyssä, eli Leksvik-pinnasängyssä, mistä sai yhden sivun kokonaan irti. Vanhassa Leksvikissä on jotain samaa henkeä Gulliverin kanssa? Mutta tuleeko liian isoja muutoksia kertaheitolla, jos pieni muuttaisi tutusta ja turvallisesta "pesästään" muuton yhteydessä isojen lasten sänkyyn? Onneksi meillä ei ole kiire ja Ikeat on melkein aina auki ;)

Ikea Gulliver, 109€

 
Yksi isoimmista muutoksista tulevassa muutossamme tulee olemaan se, että lapset siirtyvät nukkumaan eri huoneisiin. Vierekkäisiin, mutta silti se rakasällöttävänkammottavanihana sisarus ei olekaan tuhisemassa/aivastelemassa/röhisemässä/hihittelemässä siinä kädenulottuvilla. Olenkin miettinyt, pitäisikö molemmille investoida yövaloon. Mutta onko nuo turvallisia, jos ne loimottaa läpi yön? Vai pitäisikö olla "opettamatta" yövalolle? Miten vaikea siitä tavasta on sitten joskus päästä eroon? Ikean Spöka-valaisin näyttää lempeältä, kelpuuttaisivatkohan tenavat sellaiset valvomaan heidän unta?

Ikea Spöka, 12,99€
 
Isompi lapseni on toivonut itselleen työpöytää, jonka kansi olisi avattava. Joop, ollaan ehkä pari kertaa Ikeassa tätä jo ihasteltu ;) Mutta mietin, malttaako hän pitää sitten kannen tyhjänä, koska se todella on avattava. Toisaalta kannen alle saisi kaikki tavarat siististi jemmaan. Minä vastustan aina ja iankaikkisesti avohyllyjä ja esillä olevaa "roinaa", minusta ne aina näyttävät sotkuisilta, vaikka miten niitä järjestelisi. Niinpä avattava kansi vaikuttaa lupaavalta!

Ikea Sundvik, 49,95€
 
 Ja sitten tarvittaisiin tietysti mätsäävät tuoli.

Ikea Sundvik, 19,99€
 
Pikkumies on taas vähän erilaisen työpöydän tarpeessa ja minä luulen, että Duktigissa yhdistyisi kaikki, mitä pieni mies tarvitsee ;) Joulupukki - ohoi, oletko kuulolla??? (Syyskuu on kohta jo melkein ohi, hih, sitten enää lokakuu, marraskuu ja tadaa: joulupukki, joulupukki, valkoparta, vanhaukki-kuu!)

Ikea Dugtik, 59,95€

Ja sitten tietysti tarvitaan lisää paloja junarataan, vaikka toinen kokonainen setti! Junarata on jotain mitä äitikin jaksaa Legojen lisäksi näperrellä :) Ja jostain ihmeen syystä pikkuinenkaan ei saa heti uhmaraivareita, kun kosken hänen junarataansa. Mutta yritäppä siirtää vaikka kaikkia neljäätoista sohvalle huolellisesti kyljelleen nukkumaan aseteltua pikkuautoa. Koske, jos uskallat! Hehe!

Ikea Lillabo, 14,99€
 

Lastenhuoneeseen tulee sivusta vedettävät pimennysverhot, sopivien verhojen etsintä on työn alla (ehkä löytyneet jo!) mutta suurinta päänvaivaa aiheuttaa sopivat lamput. Ei ole vielä löytynyt oikein mitään sellaista, mikä olisi molemmista lapsista -yksin tai erikseen- YES! Onneksi meillä on vielä paljon aikaa :) (Ja tietty ehkä muitakin vaihtoehtoja kuin Ikea :))

Olenkohan mä vielä ihan "nolo mutsi", jos kiinnitän kuusi- ja kolmevuotiaiden lasten huoneisiin taulut edellisestä kodistamme, missä on kerrottu, mistä pienet tytöt ja pojat on tehty? Taulut eivät löytäneet nykyisessä kodissa paikkaansa vaan ne ovat jumittaneet kaapissa tallessa muiden aarteiden kanssa. Eskariin tutustuttaessa nimittäin oli jo se "nolo mutsi", nyt se on näköjään alkanut ;)

Olen muuten realisti. Ajattelin hankkia olohuoneeseen Knodd-tynnyrin, lapsia varten. Täytyy tunnustaa, että meillä eletään enemmän kuin siivotaan tai järjestellään. Kesäisin imuri kasvaa naavaa komerossaan ja talvella illalla lelut saattavat jäädä niille sijoilleen mihin ovat aamuisilta leikeiltä jääneet, kun emme kaikelta muulta iloiselta puuhalta ole yksinkertaisesti nököttäneet kotona siivoamassa. Mutta minusta (lue: minuLLE) on tärkeää iltaisin laittaa kaksi paikkaa kuntoon seuraavaa päivää varten: keittiö ja olohuone. Jotenkin siinä sielu lepää, kun tiskipöytä on puhdas, koneessa höyryää puhtaat astiat, tasot on pyyhitty puhtaiksi ja olohuoneessa mahtuu sohvalle istumaan ilman että on kompastellut Barbeihin, pikkuautoihin tai astunut ilman fakiirimaista asennetta pystyssä sojottavaan nuken hiusharjaan. (Oli muuten auts, ei kannata kokeilla, jos olet joskus asiaa miettinyt.) Niinpä voisin (ainakin teoriassa, hehe) vain swiipata lelut tynnyriin olohuoneesta ja keittiöstä (sekä eteisestä, vessasta, vanhempien makuuhuoneesta ja...) ja roudata tynnyrin lastenhuoneeseen pengottavaksi seuraavana päivänä. Tai pitäisikö tynnyreitä olla kaksi, molempiin huoneisiin suunnistaisi täten omansa? Vai olisiko tynnyri pysyvästi olohuoneessa, lasten itsensäkään ei tarvitsisi kiikuttaa leluja takaisin huoneeseen vaan tynnyrissä eläisi omanlaisensa setti? Miten teillä muilla on ratkaistu tämä "lastenhuone levisi olohuoneeseen asti"-tilanne?

Ikea Knodd, 14,99€


All pictures borrowed from Ikea.fi.


Kommentit

 1. Kivoja ideoita! :) Näitä on mukava lukea. Se into on ihana, kun muuttaa uuteen kotiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih & kiitos!

   Pieni ihminen minussa kyllä pitää jalat maassa - mahdollisimman vähän muutoksia lapsia ajatellen, sitten hiljalleen ehditään ostaa mattoa ja pulpettia mutta suunnittelu ja haaveileminen on oi niin ihanaa :)

   Poista
 2. Gulliver on niin ihana, että ottaisin sen itsellenikin jos isommalla patjakoolla valmistettaisiin!

  VastaaPoista
 3. meilä on kahdessa kerroksessa huoneet joten täällä on ollut hyvin luontevaa ratkaista tilanne niin että alakerrassa olohuoneessa on oma settinsä ja yläkerrassa on toiset lelut. Minin ollessa pienempi oli erilaisia leluja alhaalla vielä enemmän, tai jaettuna molempiin paikkoihin. Nyt leikit on jaettu vähän niin että toiset ylhäällä, toiset olohuoneessa, sellaiset vähemmän tilaa ja ääntä vievät ;) Aika hyvin ne pysyvät noin mutta kavereiden ollessa helposti levittäytyvät mihin tahansa :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!