Här är jag!
Päivät menee ihan huiskeessa! Me pakataan, me muutetaan! Me tutkitaan käyttöoppaita, me ihmetellään ja ihastellaan! Ollaan me oltu ihan umpijäässäkin, tietysti olen iloinen että sininen takkini on päässyt enemmän käyttöön kuin punainen sateenvarjoni! Ihana syksy, eikö? :)

Olen ollut todella onnellinen tulevasta maisemanvaihdoksesta. Meidän elämä myllää just nyt muutenkin. Loppuvuoden teema lieneekin taas "vähemmän, hitaammin".

Ja niin, arvaatteko mitä? Olen aloittanut opinnot ruotsin!!!kurssilla. Jag tycker om svenska men jag är så dålig! Mutta eiköhän se tästä vielä iloksi muutu :D Kaikkea sitä vanhan koiran pitääkin kokeilla :)

Kommentit

 1. Ruotsin opiskelu ei mene koskaan hukkaan, se on niin kaunis kieli!

  VastaaPoista
 2. Ruotsin kurssi on ihan hyödyllinen, tuli vaan itselle mieleen, että miksi ihmeessä en sitä koulussa lukenut kun nyt tarttee lukea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanoppas muuta. Meillä tosin oli törkeen huonoja opettajiakin. Lukion kaksi viimeistä vuotta minulla oli hyvä ja inspiroiva maikka jonka vuoksi kirjoitukset meni ruotsin osalta läpi. En voi kuin miettiä, jos hän olisi ollut alusta asti, miten olisinkaan innostunut koko hommasta......... Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ja jossen muuta ole oppinut niin: "Tala är silver, tiga är guld" ;)

   Poista
 3. Niin kaunista ja niin ihanaa! Rakastan ruotsinkieltä. Ja kerran Tukholmassa käyneenä rakastan myös Ruotsin maata :D Tai ainakin pääkaupunkia ;)

  VastaaPoista
 4. Lycka till. Det är roligt att studera :) Täällä on englannin kurssi menossa, ja välillä on sanavarasto hukassa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, melkein voitaisiin tehdä vaihtarit: minusta tuntuu, että enkku sujuu kaikinpäin mutta ruotsissa ottaa pattiin, kun sanasto puuttuu! Jag har glömde allt... Sanamuodot, taivutukset, yksittäiset sanat - tasotestissä kerroin olevani punainen sateenvarjo ;) Joten: ei muuta kuin good luck, lycka till ja hyvä tästä tulee :)

   Poista
 5. No moi ja lycka till!! Ha det så bra och hälsningar från Vasa. :)

  VastaaPoista
 6. Hej The L for Love!

  Roligt att höra att du har börjat plugga svenska. Det är faktiskt inte så svårt, speciellt inte när man kan det. ;) Kämpa på och fortsätt konstant prata svenska - ditt språkbruk kommer aldrig att bli bättre om du bara inte vågar dig att prata!

  OCH, läs gärna några böcker. Jag kan varmt rekommendera Kjell Westö på svenska, orginalspråket till hans böcker. Hans användning av det svenska språket är något av briljant. Även som en finlandssvensk blir man helt stum emellanåt av hans sätt att skriva, så vackert är det. Och vill du satsa på bara en god berättelse med lite lättare språk, ta och läs Jonas Gardells trilogi om gaymän i Stockholm på 80-talet, trilogin "Torka aldrig tårar utan handskar".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack! Kjell Westö låter bra men endast efter min kurs är klar ;) Jag tycker att det är lätt att prata men lyssna, det är så svårt! Men jag lär varje dag mer. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!