Vag skulle du göra, om du fick en extra ledig dag från jobbet?

Hej, minun svensk kurs on edennyt jo siihen vaiheeseen, että joudumme tuottamaan vastauksia ja ajatuksia ruotsiksi. Juuri eilen viisastelin ennen tunnin alkua, kuinka työsanasto ei ole lainkaan hallussa, mutta vapaa-ajan ja harrastussanasto hoituu kyllä. No, ainakin paremmissa määrin kuin se työsanasto ;)

Sitten se tuli.

Vag skulle du göra, om du fick en extra ledig dag från jobbet?
Eli mitä tekisit, jos saisit ylimääräisen vapaapäivän (töistä)?

Kolme naista istui pienessä neuvotteluhuoneessa ja ihan jokaisen päässä vilahti sama: Jag skulle STÄDA! SIIVOTA!

Siis mitä mitä kuulen?? Ylimääräisen vaparin sattuessa kohdalle, ensimmäinen ajatus on siivoaminen. Miksi??? Olemmeko sottapyttyjä, arkena saamattomia siivottomuuden sotureita? Vai olemmeko muuttuneet vanhoiksi (joo) ja tavanomaisiksi, joille jännittävistä jännittävimpääkin touhua on tarttua moppiin? Vai olemmeko fiksuja ja järkeviä naisia, jotka osaavat arvostaa siistiä kotia? Eikö mitään muuta vapaa-ajan sanastoa olekaan hallussa kuin städa? Haha ;)

Näin jälkeenpäin muita hyviä vastausvaihtoehtoja:
 • lähteä Stockkalle kahville
 • käydä pitkällä aamulenkillä
 • mennä kirjastoon
 • ottaa kamera mukaan ja lähteä luontoon
 • soittaa jollekin mammakaverille ja tavata ajan kanssa
 • hakea hömppäromantiikkaleffa Makuunista ja linnoittautua sohvannurkkaan
 • leipoa sämpylöitä
 • soittaa pitkä puhelu jollekin The Rakkaista
 • mitä vaan mutta että siivota....kaskun ei silittää sukkia....AARGHT, i hate my(boring)self right now :D

Mitä sinä tekisit, jos saisit ylimääräisen vapaapäivän?
Olkoon tämä sisäinen kotitehtäväsi kahvin hörppimisen ohessa TAI sitten vastaavasti voit kertoa kommenttiboksissa ajatuksistasi, jotka lukisin mielelläni :)Hyvää viikonloppua

Kommentit

 1. Ahhahhahhaa :D mäkin siivoaisin! Siis jos tämä vapaa olisi ilman lapsia. Ja sit mä lähtisin kaupungille vaikka sinne Starbucksiin istumaan ajan kanssa frappucinon kera. Ja kyyläisin ohikulkijoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe ja ONNEKSI keksit myös vaihtoehdon siivoamiselle ;) Sun plääni kuulosti oikein hyvältä!

   Poista
 2. Lähtisin uimaan!

  Kiva blogi!

  VastaaPoista
 3. Itsekin taidan olla aikamoinen tylsimys, kyllä voin nimittäin itsekin kuvitella että ollessani yksin kotona siivoaisin, kun saisi kerrankin siivota rauhassa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, eiiiiiiiiiiiiii...Lähtisit vaikka hierojalle? :D Mikä meissä naisissa on vikana..................... :D

   Poista
 4. Siivoisin :D Mutta kun olisin ensin nauttinut aamupalan rauhassa ja ehdottomasti tehokkaasti vain hetken, sen jälkeen rauhallisesti lounaalle jonnekin kivaan paikkaan ja ehdottomasti kirjaa lukemaan rauhassa sohvan nurkkaan sen jälkeen (tai kesällä tietysti ulos).

  VastaaPoista
 5. Siivoisi?! Anteeksi nyt mutta wtf :D Minä nukkuisin pitkään, tekisin rauhassa aamujoogan ja herkkuaamiaisen ja sitten lähtisin metsästämään jotain hauskaa tekemistä muun perheen kanssa tai yksin. Varaisin kenties hieronnan tai kasvohoidon. Kävisin syömässä. Testaisin ihanan kahvilan. Tai kesällä loikoilisin rannalla tai kenties pyöräilisin. Nauttisin elämästä.

  ...mutta että siivoisin? Ei, en todellakaan. Se olisi ollut _viimeinen_ vaihtoehto. Sillä elämässä on niin paljon muutakin kuin siivoaminen. Ja kohta on kuitenkin taas likaista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aivan! Mikähän vika minun ja monen muun naisen aivoissa on? Onko meille paatunut mummojemme ajatusmaailma jostain 40-luvulta, missä kaikki liikenevä vapaa-aika käytetään siivoamiseen, että kohta on taas sotkuista / likaista?!

   Tuli vasta myöhemmin mieleen, että aamubrunssi. Oi että olis mahtavaa päästä aamubrunssille ihan keskellä keskiviikkoaamua. Yksin tai yhdessä. Mutta että siivota...aaarght...

   Kai tässä opetellaan elämästä nauttimista. Joulusta osaan jo nauttia, häsäämättä, mutta entäs se muu arki, mitä on 50 viikkoa vuodessa ;) Thih.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!