Mummoissa, veisuissa eikä villasukissa ole mitään vikaa. Huraa e-kirja!

Siihen meni vain kymmenen minuuttia aikaa, kun ensimmäinen e-kirjani oli ladattu puhelimeeni.

Suomalainen.comista luin toimintaohjeet. Hankin Adobe-tunnuksen, latasin Bluefiren, (olin jo Suomalaisen kantis), ostin kirjan, latasin ja aloin lukemaan. Hei, minä osasin!Bluefire-sovellus kirjan lukemista varten. Bluefiressä voi muuten selailla myös esim. itse tehtyjä ja tilattuja kuvakirjoja, nimim. kokemusta on.
Ensimmäinen e-kirjani, Taivaslaulu.
Ja voi taivas, älköön nyt kuvitelko, että täällä on tyystin mummouduttu:
hiihdellään villasukat jalassa ja lueskellaan jotain veisuja.
[ Ei sillä, että veisuissa olisi jotain pahaa. Tai villasukissa. Tai mummoissa. ]
Taivaslaulu on äärettömän mielenkiintoinen ote elämästä,
mitä minä en tunne. Soooooo intresting!

Bluefire-sovelluksen käyttö on helppoa ja toiminnoista löytyy
mm. yömoodi sekä kirjanmerkit.
E-kirja ei todellakaan ole, eikä tule, syrjäyttämään paperisia kirjoja. Edelleen rakastan tehdä retkiä kirjastoon lasten kanssa enkä luovu missään nimessä rakkaista kirja-aarteistani vaikka ne tulisivatkin saataville sähköisessä muodossa :) Mutta kyllähän se helpottaa elämää, kun puhelin on muutenkin integroitu käteeni, niin siellä on vähän muutakin sisältöä kuin Facebook, Instagram tai Twitter ;)

Suosittelen kokeilemaan rohkeasti jos vaan tekniikka antaa myöten - itseäni aina jarruttaa kaikki vaikeat ja todennäköisesti epäonnistuvat lataushässäkät, mutta tämä sujui todella helposti ja taas on ovi aivan erilailla auki lukemattomiin maailmoihin ;)

ps. olen aikoinaan ollut kirjastontäti. Tiesitkös sitä?

Kommentit

 1. Olen harkinnut, lähinnä erinäisiä työmatkoja varten, jos lataisin puhelimeen pari kirjaa. Säästäisi painoa matkalla. Kyllä paperisessa kirjassa on puolensa, siitä en luovu, mutta voisin kokeilla kyllä puhelimessakin reissuissa lukea.

  VastaaPoista
 2. Mulla on ihan e-kirjalaite! Kobo touch nimeltänsä. Sain synttärilahjaksi ja sillä on tullut luettua kirja jos toinenkin. Kätevä kuljettaa mukanakin kun vie niin pienen tilan verrattuna kirjaan eikä paina paljo mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa on mennyt noi lukulaitteet ihan ohi vaikka lähikirjasto niitä kauppasikin lainaan jo ajat sitten. Mutta kiva että myös lukulaitteet on löytäneet käyttäjäkuntansa :) Vielä kun saataisiin e-kirjojen hintoja alaspäin painokustannusten pienetyessä, niin hyvä :)

   Poista
 3. Olen lukenut saman kirjan, todella hyvä ja mielenkiintoinen. Kerrohan sitten meille mitä pidit siitä =)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!