Koululaisen huone

MEILLÄ ON SYKSYLLÄ EKALUOKKALAINEN. (IIIIK! En ole varma mitä panikoisin. Sitä että olen vanha, sitä että esikoinen ei ole enää vauva, sitä arkea kun on pitkät työmatkat, lyhyitä päiviä tekevä koululainen ja tarhalainen vai olisinko panikoimatta ollenkaan. Tavallaan otan kaiken 'coolisti' mutta jokainen eskarilaisen vanhempi varmaan tietää sen huutomerkkien määrän sisällään, kun pieni ihminen on aloittamassa opintien ;))

Meillä on edessä tenavan huoneen sisustaminen. Muuton yhteydessä tavarat lähinnä roudattiin sisälle kotiin, kaikki on vähän etsiskellyt paikkaansa. Niin ihmiset kuin tavaratkin. Nyt olisi hyvä hetki alkaa sisustamaan.

Mutta nyt kaipaisin vinkkejä ja ideoita:

miten ekaluokkalaisen huone kannattaa sisustaa?


Millainen värimaailma? Hempeä vai hillitön?
[ Luulen, että hän luottaa pinkkiin ]


Miten suuri koulupöytä? Vai ihan pieni?


Millainen 'koulu'tuoli?


Mitä se pieni koululainen oikeasti tarvitsee?


Ajatuksena olisi tehdä kestäviä ratkaisuja, ettei värimaailma tai mikään muukaan sisustuksessa olisi ihan "lapsellisen noloa" heti ensimmäisen vuoden jälkeen.

Ideoita? Saa kertoa!

Kommentit

 1. Ihan yhtä isoja huutomerkkejä mun pään sisällä! :D Panikoidaan sitten elokuussa yhdessä (vai aloitetaanko heti?). Ja samoja mietteitä. Onnin huone pitäis rempata ja kovasti oon miettinyt, että millaisen "ajattoman" siitä tekisi, kun ei siitä nyt enää voi mitään pikkupojan huonetta tehdä. Jään kuulolle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloitetaan pieni panikointi heti ;) Oi, te pääsette oikein remppaamaan, jäämme kuulolle todellakin: aika monessa muussakin kodissa varmasti alkaa maalisuti heilua tässä kesän aikana ja lapsen huone muuttumaan koululaisen huoneeksi - lukijoita siis tulee riittämään silläkin saralla :)

   Poista
 2. Minulla on edelleen käytössä ekaluokkalaisen pöytäni. Mielestäni äitini teki aikanaan todella fiksusti hankkiessaan kunnon ison ajattoman kirjoituspöydän. On meinaan kulkenut nyt mukana sen... jaa, josko en laskekaan, siitä on aikaa kun olin 7 vanha :D

  Muistan, miten hienoa oli saada nuppitaulu kun olin koulussa, siihen saattoi kiinnittää kaikkea tärkeää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuulostaa ihanalta! Nykyään kaikki on niin kierrätyskamaa, että huonekalujen pitkään ikään tulisi ehdottomasti panostaa. Sitä minä toivon nyt, että kun tämä huone laitetaan kertaalleen kuntoon, niin ihan hetkeen ei tulisi mitään dramaattisia muutoksia värien tai kalusteiden suhteen. Tietysti kuusivuotiaan on vaikea hahmottaa, että tästä kaapista tulisi tykätä vielä vuodenkin päästä ;-) Mutta yhdessä mennään ja mietitään :)

   Nuppitaulu oli hyvä vinkki! Muistan myös sen ajan kun se oli todella tärkeä :)

   Poista
 3. Meillä kuopus alottaa koulun syksyllä, että repikää siitä - mun vauva. ;)

  Tärkeintä on että on tilaa tehdä läksyt hyvässä valossa kaikessa rauhassa. Niitä kirjoja voi olla kolmekin esillä jos pitää olla lukukirja, tehtäväkirja ja vihko esillä sekä penaali ja muut sälät, että ei ihan pientä siroa pöytää kannata miettiä. :)


  http://pienilintu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. UIjUI! Teillä onkin kokemusta jo! Kiitos vinkistä, että kolmekin opusta olisi hyvä mahtua siihen! Itse kun on ihan pudonnut kelkasta, että mitä ne nykyään siellä koulussa tekee ;) Hyviä uutisia myös, että vielä vihkot on käytössä, eikä kaikkea tarvitse puuhata tietokoneella :)

   Poista
 4. Oi miten jännittävät ajat tulossa. Muistan vielä sen päivän, kun tytär lähti ekalle reppu selässään. Oli todella haikea hetki. Kauniita kuvia. Valaistukseen panostaisin, ja ehkä myös näin jälkikäteen pöytään, josta olisi iloa sitten myöhemmin. Meillä oli tavallinen koulupöytä, mutta nuoren kasvaessa siitä tuli kierrätystavaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Tosiaan, myös valo on tärkeä! Kunhan ei mihinkään hörhellyslamppuun päädytä, niin hyvä... ;) On tuo sellainen prinsessa ;)

   Poista
 5. Hihi, meillä myös mitä todenäköisimmin syksyllä kouluunmenijä. Se tuntuu niin utopistiselta, että en edes ole ehtinyt mihinkään paniikkimaailmaan.
  Koululaiselle riittää ehkä varmaan sellainen pienempikin pöytä, kun eikös ne läksyt usein tehdä kuitenkin ruokapöydän ääressä?

  Hitsi tuotakin asiaa munkin pitäisi varmaan jo ruveta ajattelemaan !?!?!?!????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mä luulen kans, että aika monet läksyt tehdään ainakin alkuun keittiönpöydän ääressä mutta toisaalta neiti on sellainen että vetäytyy omiin ajatuksiinsa omaan huoneeseen ja loihtii isoja proggiksia, niin tietty pöytätilaakin tarvitaan. Että mahtuu kartongit, glitterit, höyhenet, helmet, piirustuslehtiö, kynät ja mankka ;) Oikein semmonen girlie girl ;)

   Ajatella, teilläkin kohta pieni koululainen, hiiiiii ♥ Ei panikoida, nyt ollaan ihan 'cool' ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!