Päiväkodin kevätjuhlassa

"Äitiäitäiti mä tarviin ravaatin!", ilmoitti kolmevuotias, kun Prismassa soviteltiin kuusivuotiaalle juhlakenkiä. Eipä siinä auttanut kuin etsiä kravatti, kun kolmevuotias sitä niin ponnekkaasti halusi. Löytyi siskolle sopivat kengät veljen ensimmäisiin kevätjuhliin. Ja kolmevuotiaalle tosi pähee skraga.


Koko viikon oli upea sää. Sitten kevätjuhlapäivänä satoi vettä. Kahden ryhmän lapset ja vanhemmat ja lasten sisarukset yrittivät ahtautua pieneen juhlasaliin. Me ei nähty aikalailla mitään. Välillä jostain kainalon välistä kurkittiin ja vilkuteltiin pikkutyypille, joka rohkeasti istui kavereiden vieressä.

Ensimmäinen vuosi uudessa päiväkodissa on mennyt hienosti. Hän on oppinut kaikenlaista uutta ja saanut uusia ystäviä. Vasu-keskustelun mukaan myös: syönyt hyvin (ottanut melkein aina lisää :)), innostunut kaikesta, ollut kaikkien kaveri, totellut hoitajia, kehittynyt kaikilla osa-alueilla ja ollut valtavan innostunut keskustelemaan kaikkien kanssa. Jotenkin suloista, miten pikkutyyppi usein heittää päivökodin johtajallekin ohimennen: "mitä puuhaat?" ;)Halusimme muistaa tarhan tätejä jollain pienellä. Koriste-esineet eikä toisaalta viinipullotkaan tulleet kyseeseen - luitte varmaan iltapäivälööpeistä, kuinka opettajia kiukuttaa tyhmät lahjat. Miksei myös hoitajiakin? ;) Niinpä tehtiin hoitotädeille (8kpl) jalkakylvyt. Idea poimittiin Oma koti onnenpesä-blogista, jutun voin lukea TÄSTÄ.Pikkuruiseen pussukkaan merisuolaa, vihreää elintarvikeväriä (ei näy kunnolla kuvissa mutta ei sitä tohtinut lorotella liikaa, ettei varpaat värjäänny vihreäksi :)) ja tippa limetin tuoksuista tuoksuöljyä. Ohje kääntöpuolelle.Paketti paperiin ja jokaiselle hoitajalle henkilökohtainen tervehdys kyytiin. Itketti, kun kirjoitin. Olen kyllä niin onnellinen ja kiitollinen kuluneesta vuodesta.


 Ajatus on tärkein

Ps. Se vaikeampi ja haikeampi tilaisuus on vielä edessä. Eskarin päättäjäiset ja todistusten jako. Voiko siitä selvitä yhdellä paketillisella nessuja?

Kommentit

 1. Noita eskarin päättäjäisiä minäkin odotan vähän kauhunsekaisin tuntein. Huomenna olisi juhlat ja perjantaina todistusten jako... Apua!

  VastaaPoista
 2. Täälläkin haikein mielin lopetellaan päivähoitoa. Meidän lapsella on ollut aivan superihana perhepäivähoitaja, ihan tulee ikävä ja lapsi jää varmasti kaipaamaan sekä hoitotätiä että leikkikavereita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta onhan se ihanaa, kun voi jäädä kotiin <3 Teillä eletään ainutlaatuisia aikoja <3

   Poista
  2. Niin onkin. :) Toivottavasti tulee ihana, lämmin kesä, niin otetaan siitä kaikki irti tytön kanssa! :)

   Poista
  3. No aivan ♥ (Tulee haikeat muistot mieleen kun oman poitsun LA oli heinäkuussa, se touko- kesäkuu tytön kanssa kotona oli aivan mahtavaa aikaa - viimeiset hetket kahdestaan antoi isosti voimaa olla kolmestaan ja vältyttiin kaikelta mustasukkaisuusdraamalta kun vauva tuli :))

   Poista
 3. Ihana poika ja hieno solmio! Nuo juhlat ovat aika sellaista nenäliinakamaa....vaikea seurata ilman että silmät kostuu...

  Loistoidea tuo lahja päiväkodin tädeille! Kiitos vinkistä.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thih, en muista oman äitini vetäneen tällaista itkushowta koskaan, mä oon niin nolo (ton tenavan mielestä) ;-)

   Poista
 4. Herttaisia juhlatunnelmia. Näistä hetkistä haluaa muistaa kaiken, kun aika menee niin nopeasti :)

  VastaaPoista
 5. Kiva muistamisidea. Itse tykkään antaa tuollaisia kulutettavia muistamisia, itsetehtyjä tai ostettuja. Tai sitten päädyn ompelemaan kangaskasseja, niitähän ei voi olla kellään liikaa, ei opeillakaan :)

  Ota varuilta toinenkin paketti nessuja, saatat tarvita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuluttaminen lienee tässä asiayhteydessä pelkkä hyvä asia :-) Ja kangaskassi on myös loistoidea! Se laitetaan korvantaakse... :-)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Antaisitko sinä nuoresi ottaa HPV-rokotteen?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?