Toukokuu


[ ballerinat Dinsko ]

TOUKOKUU vetelee viimeisiään. Tuntuu, että alkuvuosi meni taas madellen. Mitään ei tapahtunut, missään, oli vaan karua ja pimeää. Sitten yhtäkkiä alkoi huhtikuu, lämpö ja tekisi mieli vetää jarrut pohjaan: SEIS KESÄ! Et saa lipua yhtä nopeasti ohi, kuin mitä huhtikuu ja toukokuu ovat menneet!

Toukokuussa olen ahkeroinut autokoulussa, teoriatunnit on yhtä kertaa lukuunottamatta kaikki käyty. Myös läksyt ja verkkotehtävät on suoritettu ja harjoitusteoriakokeet on paukutettu läpi. Toukokuussa piti alkaa myös ajotunnit mutta ensimmäistä ajotuntia piti siirtää, se on ihan kohta! Ja voin kertoa, kyllä jännittää. Kun on kolmekymmentä vuotta istunut siinä kartanlukijana ja katsellut ajon aikana maisemia, nyt täytyykin tapittaa liikennemerkkejä ja seikkailla polkimien kanssa samalla kun vääntää vilkkua ja kääntää ratista - miettien ketä kuuluu väistää. HUH, kyllä varmaan hikeä pukkaa kun rattiin pääsen ;)

Toukokuussa uskallettiin lasten kanssa sinne Tallinnan risteilyllekin. Siellä oli aivan mahtavaa eikä lapset malta odottaa, että päästään uudestaan laivalle :)

Toukokuussa olen töissä ottanut iisimmin eikä ylityötilastot ole pahemmin minun kohdallani paukkuneet. On ollut kamalaa pyristellä itselle vastaan: ET avaa illalla konetta, ET katso yhtään työjuttua, KYLLÄ ne ehtii tehdä seuraavan työpäivän aikana.

Ihanaan toukokuuhun lukeutuu myös ihana vappu, mikä vietettiin meidän perheen ja rakkaan ystävän ja hänen lapsensa kanssa. On sovittu, että voitaisiin jatkossakin juhlia molempien perheiden voimin. Mahtavaa!

Toukokuussa ollaan tutustuttu omiin naapureihin paremmin ja en voi kuin hihkua riemuissani, täällä rivarissa on niin toimiva yhteisö eikä parempia naapureita olisi voitu saada. Olen kiitollinen, ihan joka päivä.

Toukokuussa kävin kaksi kertaa lasten kanssa lääkärissä ja yhden kerran päivystyksessä. Me ollaan oltu tosi kipeenä koko kevät ja antibiootteja on napsittu kuin mansikoita. Nyt sille tuli stoppi. Pikkuiselle pamahti viimeisen ab-kuurin jälkeen kamala kuume, mutta siitä toivutaan hiljalleen. Jos saataisiin kierre katki. Perjantaina tein töitä etänä kahden tunnin unien jälkeen, kun ihanat vanhempani ajoivat toisesta kaupungista ja veivät pikkutyypin lääkäriin tsekkaukseen. Kyllä jos kotiäideillä on rankkaa huonosti nukuttujen öiden ja pyykkivuorten kanssa, ei me työssäkäyvät äidit ainakaan helpommalla päästä. Nykyään on aikamoista lapioimista töiden ja perhe-elämän välillä. Töihin on aina nuoria tulokkaita tulossa joilla ei ole suurempia velvollisuuksia ja sitten on meitä perheellisiä, joilla on työvuorojärjestelyjä päiväkodin aikataulujen tahdissa, joiden lapset sairastaa ja tulee poissaoloja mitä ei kyllä yt-suurennuslasin alla katsota hyvällä. Mutta ajattelen yhä niin, että työ on vain osa elämää ja näille sairasteluille ei voida mitään. Yritetään ajatella positiivisesti ja tehdä parhaamme.

Toukokuussa minulla oli vapaa viikonloppu pitkästä aikaa. Tenavat olivat mummoloissa ja minä söin hyvää ruokaa, join vähän viintä, kuokin kukkamaan ja nautiskelin elosta ja olosta. Oli ihan mukavaa olla omien ajatusten kanssa yksin. Lukea aamulla sisustuslehteä ja juoda lämmintä kahvia. Kaatuneet maidot, kiljuvat aamuriidat ja vessassa tapahtuneet saippuakatastrofit olivat kaukainen muisto vain. Toivottavasti syksyllä saan taas oman inspisviikonlopun. Tiedän tarkkaan, mihin aikani käyttäisin :)

Toukokuussa vietettiin ihanaa äitienpäivää vieraimella Gardeniassa, syömällä kakkua ja saamalla kaksi ihanaa, lasten tekemää lahjaa. Kiitos viitseliäälle päiväkodille!

Toukokuussa olen mallaillut kesän korkkareita, odotellut sopivia säitä vetää ne jalkaan (Espritit ja Vagabondit kisaa kovasti - kummat ehtivät ensin?). Kävin molemmissa päiväkodin juhlissa ihanassa Asoksen mekossa. Se korostaa kummasti vatsanseutua mutta onneksi kukaan ei onnitellut. Mekko sinänsä oli niin kaunis, että pelkästään siitä kannattaisi onnitella. Kiitos ulkomaisille verkkokaupoille upeasta tarjonnasta kurvikkaille tytöille ja kiitos legendaariselle More to Lovelle, mikä auttoi minutkin ulkomaisen verkkoshoppailun pariin :) Tästä mekosta on tulossa kuva.

Toukokuussa on korkattu myös rantsukausi, nautittiin ihanista helteistä Aurinkolahden rannalla. Ihana ranta, ihana aurinko ja ihanat päivät!

Toukokuu päättyi kaksiin päiväkodin juhliin uudessa päiväkodissa. Toinen lapsi jatkaa syksyllä isojen ryhmässä josta tuleekin pienryhmä, alle 15 lasta! Kevätjuhla oli hikinen mutta onnistunut. Toinen puolestaan päätti päiväkotitaipaleensa, sai punaisen ruusun ja todistuksen, mitä koristi prinsessan kuva. Kevätjuhla oli onnistunut ja tunteikas. Lapset lauloivat kauniisti, tunnelma on sydämellinen ja juhlat päättyivät kahvitteluun ja lasten riemun kiljahteluihin leikkiessään viemärikissoja ;) Ja minua itketti vain yhden kerran, siinä eskareiden loppulaulun kohdalla. Meidän pienet suuret tulevat koululaiset

Nyt on hyvä hetki laittaa tämä toukokuu pakettiin. Kiitos, nähdään taas ensi vuonna!

Kommentit

 1. Toukokuu oli hyvä kuukausi , yksi vuoden parhaimpia . Nautitaan tulevasta kesäkuusta ja otetaan onni pienistäkin hetkistä ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Oi että mä tykkään sun asenteesta Anneaulikki ♥

   Poista
 2. Kiitos toukokuu ja tervetuloa kesäkuu - ihan mahtavaa!

  Noi lasten sairastelut ovat kurjia ja itse kyllä poden niistä jatkuvaa huonoa omaatuntoa vaikka eihän niille mitään voi. Välillä sitä oikein miettii, että MIKSI? Sairastamiselle - oli se sitten omaa tai lasten - ei voi mitään.

  Omalla työpaikalla on kauheasti lapsettomia ihmisiä ja välillä tuntuu että sitä on kummajainen niiden lastensa kanssa jotka valitettavasti välillä sairastaa.

  Ihanaa kesää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, mitäs me kummajaiset! Mutta kaipa se lastenkin sairastelu joskus asettuu uomiinsa ;)

   Kiitos ja tosiaan tervetuloa kesäkuu! ♥

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!