Viking XPRS valloitettu lasten kanssa

Keväällä kerroin teille, että olivat sitten päiväkodissa eskareille puhuneet Titanicista, juuri ennen ensimmäistä laivamatkaamme. Niinpä varasin meille risteilyn toukokuulle, kun tiedossa oli päivä jolloin päiväkoti olisi kiinni ja minä olin jo sopinut pitäväni tehtyjä ylitöitä pois. Täydellinen tilaisuus päiväristeilylle. Laivaksi valikoitui monen mutkan kautta Viking XPRS. Halusin, että emme vietä yötä laivalla ja että voimme saada käyttöömme hytin, minne voimme jättää matkatavarat huilaamaan hetkeksi. Mieti nyt, kahden (pienen) lapsen kanssa matkalle, ei onnistu mitenkään, että käsilaukussa olisi vain passi ja hammasharja.

Olin myös päättänyt, että emme lähtisi matkaan, jos tiedossa olisi sadetta ja myrskyä. Tämän reissun pitää olla lapsille vain ja ainoastaan positiivinen kokemus. Ja niin se olikin. Aurinkoa ja +27, täydellistä!

Pikkutyyppi oli ihmeissään kun kaikkialla oli vettä. Nenä kiinni kaiteessa oli turvallista katsella kauas taakse jäävää mannerta.Kustaanmiekka on aina yhtä ihana. Ihmiset näyttivät lelu-ukoilta, niin pieniä ne olivat ison laivan kannelta lasten silmin katsottuna.


Kuusivuotias on kasvanut niin isoksi. Ei tarvinnut miettiä enää, uppoaisiko laiva. Vaan voitiin nauttia täysin siemauksin reissusta. Matka oli tasainen ja mukava, kiitos Viikkari!


Mukaan tarttui ehkä vuoden karkit. Lapset olivat kovin huolissaan, kun kerroin että vien nameja myös töihin. "Jätäthän ne kuitenkin omalle pöydällesi?". No en ;)


Hytissä oli aikaa leikkiä pikkuautoilla, kun tyttö ja mummi olivat karkkikaupoilla. Laatuaika kahdestaan on niin harvinaista ja niin parhautta. Me nautittiin ja naurettiin niin paljon :)


Lapset nauttivat karkeista (herkkupäivä ennakkoon vietettynä = priceless!), minä merestä. En tiedä mikä siinä on. Lokit, aurinko, merituuli. Rakkautta!


Helsinkiin saapuessamme oli merellä jos jonkinlaista vipinää. Pienempää ja isompaa paattia. Kuumailmapallokin leijaili Helsingin iltataivaalla. Mutta yhtään "mevivohvojaijaa" ei nähty, kumma juttu.


Lokit kävivät meitä moikkaamassa kannella. Metkan näköisiä kavereita. Ja heti soi päässä se "She's got soul"-biisi ;)

Me saatiin reissusta niin paljon hyviä kokemuksia! Viking XPRS oli loistava valinta lasten kanssa matkustaessa. Hytti oli hyvä idea, siellä käytiin välillä huilaamassa. BlueDelin ruoka oli erityisen hyvä valinta lapsille, jotka söivät lautaset tyhjäksi reippaasti. Sitten jaksettiin siirtyä hyttiin mutustelemaan karkkeja ennen siirtymistä Tallinnaan. Tallinnaa kohtaan meillä ei ollut mitään valtavia "täytyy ehtiä"-tavotteita. Käydään maissa, ihmetellään ja tullaan pois. Ei kiirettä, ei hullua shoppailukierrosta vaan lasten ehdoilla ja kaikessa rauhassa.

Me lähdetään kohta uudestaan

Kommentit

  1. Kuulostaa kyllä ihan täydelliseltä sää ja reissu! :) Kiva kuulla positiivisia kokemuksia lasten kanssa risteilemisestä, kun itsekin olen lähdössä tytön kanssa juhannuslauantaina, tosin paljon vanhemmalla laivalla. :D Tuo Viking XPRESS on kiva, oon kerran sillä mennyt Tallinnan suuntaan ja tykkäsin.

    VastaaPoista
  2. Viking XPRS on hyvä (:

    Kiva että reissu onnistui vaikka meinasikin vähän vastoinkäymistä olla.
    -tea-

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!