Yrttijuoma.


Mun pieni sairastaa taas. Kolme ab-kuuria tänä keväänä, ei enää kiitos. Kovan kuumepiikin kautta on menty hirveään yskään, mikä ei tunnu yskimällä loppuvan. Resilarit on kuin ilmaa haukkaisi. Ei auta sängyn päädyn korottaminen ja muut vanhat kikkakolmoset. Parin tunnin unilla mennään seuraavaan päivään ja mun pitäisi selviytyä töistäni. Yskii öin ja päivin samaan tahtiin, ei vaikutusta onko pötköllään vai pystyssä. Ollut ihana mutta todella raskas kevät, juurikin kaikkien sairastelujen takia, joista en ole viitsinyt täällä blogissa mainita. Täällä keskitytään siihen mikä on hyvää ja kaunista, koska elämä murjoo joka tapauksessa - on vain kyse siitä kummalta puolelta maailmaa tarkastellaan :)

Sain ystävältä vinkin keitellä rosmariinista ja timjamista yrttijuomaa. Ostin kaupasta myös ihanaa inkivääriä. Makeutin juomaa hunajalla.

Rosmariinia ja timjamia käytetään yskätautien hoidossa. Jälkimmäisellä on antiseptinen vaikutus ja se myös irroittaa limaa. Inkivääri parantaa flunssan oireita ja hunaja lievittää kurkkukipua ja rauhoittaa yskää.

*Muista yrttien käytössä kohtuus. Etenkin pieni massu voi olla herkkä ja tottumaton uusille yhdistelmille.


Ei tämä ainakaan pahemmaksi voi käydä?


ps. lapsi itse totesi juomasta "toti hyvää".
Onneksi :)

Kommentit

  1. Hei! Kuulin tuttavalta, että hän oli saanut poikansa yskää helpottumaan niin, että yskänkohtauksen tullessa poika ottaa mehupilllin ja puhaltaa sillä vesilasiin "kuplia", rentouttaa kuulemma jotenkin sitä kurkunpäätä tai mitä lie, mistä yskä saa alkunsa. Itsekin aion laittaa tämän neuvon korvan taa tulevaa varten... Pikaista paranemista pienelle! S

    VastaaPoista
  2. Voi pientä!!!! <3

    Meillä myös kuopuksella viimenen päivä menossa kuurissa, korvatulehdus.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!