Helle, loma ja muutama mökkikuva sekä meitsie

Viime päivinä ei ole tarvinnut paljon katsella Forecaa, on riittänyt kun kurkistaa Facebookiin: helle on pehmentänyt ihmisten pääkopat aikalailla täydellisesti ja helteestä "paremmin kuin muut" selviävät yrittävät lyödä faktoja pöytään helteen pökerryttämille ihmispolosille, että nauttikaa nyt -eikä sitten saa vinkua talvella kylmästäkään.

Muistan uhonneeni ennen loman alkua, että antaa tulla vaikka hellettä koko lomani ajan...ja siltä tämä sää nyt vähän näyttää. Eli, jotka ette siedä hellettä yhtään tai ainakaan enää, niin uups, my bad!

Vaikka olin päättänyt lomailla stressaamatta, mistään, oli minulla runsaasti tavotteita. Minne mennä, mitä tehdä ja missä käydä. Mutta kun tuli helle. Hiki on pelkästä hengittämisestäkin, saati sitten että lähtisin renuamaan helteen sekoittamien lasten kanssa metrolinjaston päättäriltä päättärille päästäksemme jonnekin hikoilemaan. Ei kiitos! Puistoruokailu porottavassa paahteessa ei myöskään kuulu suosikkiajatuksiin. Mietin jossain vaiheessa, että meneekö koko loma ihan pilalle, kun ei voida lähteä minnekään? Helle saa ainakin meidän tenavat vähän normaalia kiukkuisemmaksi, itsellä päänsärky on herkässä ja jos vähänkin on ukkosta ilmassa, migreeni moikkaa kuin salama. Ollaan litkitty vettä, suolat, magnesiumit, sinkki, vitskut. Ei auta. Eli sikäli on vähän syytäkin olla harmistunut helteestä, vaikka lämpö onkin kylmän talven jälkeen tervetullut.

Piti ihan downshiftata ja kysyä itseltä? Siis ollaanko me lomalla? Kyllä! Minne meillä on siis kiire ja pakko mennä? No tuota...

Lähdettiin muutamaksi päiväksi mökille pakoon paahtavaa kuumuutta (nämä 2000-luvun tai 2013-vuoden kivitalot eikä minkäänmoista ilmalämpöpumppua, huh!) ja siellä se ajatus sitten pätkähti päähäni: loma on LOMAA, satoi tai paahtoi. Suomen kesästä ei koskaan voi tietää (no mieti alkukesää ja rakeita juhannusviikolla!) mutta lomasta voi ja pitää nauttia, kaikesta huolimatta. Määrittelin nopeasti reissupitoisen kesäloman tavoitteen uusiksi. Loman tarkoitus on ladata akut ja tavoitteena on tehdä kaikkea muuta kuin niitä tuttuja arkisia askareita. Nauttia aamukahvista terdellä, kiireettä. Syödä sitten kun on nälkä, eikä silloin kun kello niin sanoo. Mennä nukkumaan aivan liian myöhään ja herätä sitten kun silmät aukeaa. Mökillä istuin yhtenä päivänä iPad mini kourassa neljätuntia liki liikkumatta. Liikuin hakemaan kahvia ja palasin takaisin penkilleni. Nautin. Lapset nauttivat. Muut mökkiläiset touhuilivat omiaan. Oli aivan täydellistä heittäytyä ja antaa flown viedä. Ei ollut mikään pakko keskeyttää puuhia kellon, rutiinin, nukkumaanmenoajan tai minkään muunkaan takia.

Toivon, että jos joku muukin siellä sortuu harmittelemaan, että helle pilaa koko loman, niin suosittelen lämpimästi miettimään loman tavoitteet uusiksi. Mikä onkaan loman tarkoitus: puuhata pää pyörällä vai ladata akut? Tai jotain ihan muuta ehkä? Helteillä kannattaa vain relata, juoda runsaasti ja tehdä pakolliset askareet. Etelänmaissa osataan vetää siestaa, se taito meidänkin tulisi opetella.

Muutama kuva mökiltä, mikä on punainen tupa...perunamaa löytyy naapurista ;)Ekana mökkipäivänä urbaaniturbaani päähän ja kohti rantaa!
Kuva myös viimeiseltä mökki-illalta.
Minä aika naturellina, sisäinen zen löydettynä.
Mökkiloma teki todellakin tehtävänsä!
Mökillä kun on aikaa...
vaikka lakata kynnet ;)Lapset rakastaa kummisedän riippumattoa.
Mikäs sen rennompaa lomailua?


Helle näyttää jatkuvan pitkään, onneksi se ei pilaa lomaani ja lööppien mukaan lämmin jatkuu lokakuulle saakka. No sehän sopii!

ps. onneksi on suosikkilomakohteita mitkä toimii helteelläkin: (ilmastoitu) mökki, Prisma, Cittari, kaikki kauppakeskukset (paitsi Kamppi jossa torakoita, yök), Ikea jne ;) Niin ja "ainiin" uimaranta, vaikka en uikaan - huolimatta siitä että olen yrittänyt valmistaa itseäni rantapalloksi koko pitkän vuoden ;) Lintsille ja Korkeasaareen mennään vaikka taivaalta tulisi kissoja ja koiria. Ilmastoitu auto, ihan jees. Mut ajokortti on vielä vaiheessa, buu. Ensi kesänä sitten: wroom wroom ;)

Kommentit

 1. No sulla on ainakin asenne kohillaan! Nauttimista Cittarissa :D!

  VastaaPoista
 2. Just niin! Pakko ei oo kun kuolla! Oikea asenne sulla!
  Olet kaunis 💖

  VastaaPoista
 3. Oikea asenne! :) Mun loma alkaa huomenna, ja aion nauttia joka hetkestä - satoi tai paistoi. :)

  VastaaPoista
 4. Onneksi osaat aina ajatella asiat valoisamman kautta. Tällaisiin sääasioihin varsin, kun ei itse pysty vaikuttamaan. Mä odotan jo töihin paluuta. Ammattikunnan loma on tuskallisen pitkä... Mutta helteistä nautin, vaikken liiemmin tykkää kuumasta. On ihanaa, kun ei tarvitse möllöttää sisällä sadetta paossa, vaan ulkona voi kuluttaa koko päivän. Pitkä hellejakso verottaa kahta nuorimmaista: Koko ajan ovat ihot limassa ja helposti kiukkuisia. Jälkimmäistä etenkin iltaisin. Mutta ruoanlaiton puolesta on mahtavaa, kun kellään ei ole nälkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyviä uutisia, sun työt alkaa ihan ihan kohta. OH YES! ...ellet halua vielä anoa muutamaa palkatonta. Likat on aika hurmaavassa moodissa ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!