Seitsemänvuotias neiti kesäheinä

Minulla on ollut mahdollisuus saada kaksi ihanaa lasta. Ja mikä hassuinta, he ovat molemmat syntyneet heinäkuussa. Neiti ja herra kesäheinät.

Hiljalleen alan ymmärtää, mistä vanhempien melkein ärsyttävät kliseet tulevat: "vastahan se syntyi". Huomaan syyllistyväni tuohon samaan ajatteluun. Ja vieläpä jokaikinen kerta, kun lasten synttäreitä juhlitaan. Vastahan se syntyi. Totta tosiaan, seitsemän vuotta sitten.


Nyt kaikki on muuttunut.

Hän on pian koululainen ja minä olen ekaluokkalaisen äiti. Voitte olla varmoja, että tämä henkilökohtainen päiväkirjani ei tule jäämään paitsi mistään, mitä kohtaamme tämän ensimmäisen kouluvuoden aikana. On epäilemättä kyyneleitä ja naurua, tyttöjen välistä draamaa, äidin ja tyttären välistä draamaa ja äidin kriiseilyä. Se nyt vaan kuulostaa niin vanhalta olla koululaisen äiti. Minne ne kaksi pientä alle kouluikäistä melkein tutti suussa hiipparoivaa kersaa katosi? VASTAHAN SE SYNTYI!!!

Koska haluan seitsemänvuotiaani voivan sitten aikanaan muodostaa täysin omanlaisen sosiaalisen median identiteetin itselleen, hänet tullaan yhä näkemään täällä vain vilaukselta. Uskoisin, että mitä lähemmäs some-aikaa mennään (milloin se alkaa? Facebookissa ja muissa lienee viralliset ikärajat mutta minkä ikäiset siellä todellisuudessa hipparoi? Tietääkö kukaan?), sitä tärkeämpää on minunkin harkita mitä kaikkea äidin pikku mussukasta blogissa paljastan ;)

Ajatuksia seitsemänvuotiaastani:
- hän on ihanan leikkisä ja riemukas (älä koskaan muutu!)
- utelias maailman tutkiskelija (...monta vaaraa ompi eessä, anteeksi, voinko kasvattaa lapseni pumpulissa?)
- hyvätapainen (kuulemma ja toisaalta varma tieto)
- eläinrakas ()
- ihmisrakas ()
- tunteikas ()
- horoskoopiltaan leijona (rrrräyh, vai sanoiko Hevisaurukset vain räyh? Minun pikkujellonani taitaa enemminkin sanoa ROAAAAR ja siihen päälle, että BLING ja sydämmii ja glitterii ja lisää blingblingii)
- täähän tarvii oman bussilipun! Hui kauhistus! (Missähän lomauumenissa omakin matkakortti on...hups)
- on oppinut uimaan ollessaan tasan 7 vuotta ja 1 päivää nuori (kiitti mummi!)
- rakastaa laulamista (ei, en tarvitse korvatulppia)
- on hyvä tanssimaan (ihan niiko minäkii :D TE tarvitsette silmäsuojat tai sitten katselette omalla vastuullanne, minua, tyttö tanssii hyvin - pojasta polvi paranee, tyttärestä todellakin!)
Tämän neitokaisen kanssa ei kyllä ole mahdollista olla tylsää päivää. Aina sattuu ja tapahtuu :P Siinä ovat kyllä ihan samanlaisia veljensä kanssa. Huh. Veli on muuten horoskoopiltaan rapu, ei ole siis kahta jellonaa kaitsettavana, vaan leijonatyttö ja rapupoika.

Näihin sanoihin, näihin tunnelmiin päätän postauksen tällä kertaa. Seitsemänvuotiasta juhlittiin jo muutama viikko sitten ensimmäisen kerran, sitten mökillä juhlistettiin pienimuotoisesti varsinaisena juhlapäivänä, kotona juhlimme perheen kesken tänään ja kaverisynttärit on vasta tulossa. Nämä heinäkuiset ipanat ovat siitä haastavia, että juhlapäivän ollessa käsillä kaikki kaverit ovat lomailemassa ja juhlakutsujen toimittaminen vähän vieraammille kavereille on haasteellista. Joten olemme päätyneet siihen, että mimmi kun on samaa ikää koko vuoden seuraaviin synttäreihin saakka, kaverisynttäreiden järkkäämisellä ei siis ole kiire vaan juhlitaan syksymmällä, kun kelitkin ovat viilenneet ja ehkä saatan jopa onnistua vatkaamaan kerman (tästä on traumoja, siitä joku toinen kerta lisää ;)) kun helteet ovat väistyneet.

HURRAA, HURRAA, HURRAA, HURRAA, HURRAA, IHANA SEITSEMÄNVUOTIAANI, HURRAA, HURRAA! [ Ja semisti onnea myös minä ja mies, seitsemän aika hyvää vuotta takana, monen monituista seitsemänvuoden settiä edessä äitinä ja isänä! ]

Kommentit

  1. Onnea 7-vuotiaalle! Se lapsen kouluunlähtö on kyllä haikea hetki - muistan vielä hyvin, vaikka siitä hurjan pitkä aika onkin. Kyllä se on yksiniistä virstanpylväistä, jolloin tajuaa, että lapset kasvavat vähän liiankin nopeasti;)
    Tsemppiä koulun aloitukseen sekä neiti kesäheinälle että äidille!

    VastaaPoista
  2. Onnea seitsenvuotiaalle <3 Lapset kasvavat ihan liian nopeasti. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!