Sälekaihtimet ikkunoihin

Olen aina inhonnut sälekaihtimia. Teolliset, rumat. Niin ja mainitsinko, että ne on tosi rumat?

Vuoden päivät tässä rivarissamme asuttuamme olen kuitenkin havainnut, että iltaisin on ihan mukavaa saada vähän "omaa rauhaa" ja toisaalta sitä samaa toivon naapureillemmekin. Joten en tiiä mikä tuli, mutta päätimme hankkia sälekaihtimet. Pyysimme hinta-arvion kahdesta eri liikkeestä ja voin kertoa, että vertailu kannatti! Toisesta liikkeestä saimme useiden satojen hintaisen arvion. Kaihdinpiste asensi samat kaihtimet puolet halvemmalla ja puolet nopeammin ja kymmenien tuhansien asennusten kokemuksella.

Asennus tehtiin sillä aikaa, kun minä heittelin palloa poitsun kanssa ulkona, olisikohan siihen mennyt ehkä noin tunti. So far so good!!!Sälekaihtimet syö valoa, ei sitä käy kieltäminen. Mutta kun kaihtimet ovat auki, sisääntulevan valon määrä on ihan riittävä meille.Sälekaihdinta kiertämällä saatiin juuri sitä toivottua näkösuojaa ja silti kaihtimien välistä lipuu valoa sisälle. Vertailun vuoksi vasemmanpuoleinen kaihdin on kokonaan auki.Ja illan tullen voidaan kiertää kaihtimet kokonaan kiinni, niin voidaan kokkailla ihan omassa rauhassa. Tai vaikka olla alastomia kokkeja ;) (No joo, säästän teidät mielikuvalta. Ei me oikeesti ;))
Ihan off-topic: katsokaa nyt tätä minun avokadoa! Se on ihan villiintynyt! Kesälomareissulla se oli muutaman päivän ilman vettä, kotoa löytyi lurpahtanut avokado lehdet lytyssä maata kohti, mutta vähän vettä kyytiin ja tadaa, se lähti oikein uuteen kukoistukseen!Nyt meillä sitten pohditaankin verhojen kohtaloa. Mihin huoneeseen verhot jää? Otetaanko ne jostain kokonaan pois? Ehkä nyt on helpompi vaihdella verhojakin, kun verhoilla on enää sisustuksellinen funktio, eikä niiden tarvitse yltää peittämään ikkunoita. En ole kuitenkaan "vaihdetaan verhoja viisi kertaa viikossa"-tyyppinen sisustaja vaan pikemminkin "kerran kymmenessä vuodessa" joten josko ehkä jouluna jotain jouluisampaa, katsotaan ja kerrotaan sitten lisää!


Kyllä ne sälekaihtimet on sittenkin aika ihanat.

Kommentit

 1. Minä liputan myös sälekaihtimien puolesta! Ne ovat vaan niin kätevät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ja niinhän ne on kätevät - pakko myöntää sekin............. :)

   Poista
 2. Tykkään myös sälekaihtimista, kun niillä pystyy paremmin säätämään valon määrää, kuin esim. rullaverhoilla. Ainoastaan ikkunoita pestessä toivon, ettei säleitä olisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo, täytyy varmaan ulkoistaa toi ikkunoiden pesu ;) Mutta se on totta, valon määrän säätely on helpompaa sälekaihtimilla!

   Poista
 3. Hei! Meillä harkitaan myös kaihtimien tilausta Kaihdinpisteestä. Ostitko matta vai kiiltävä valkoiset? 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Suosittelen, oli hyvää työtä ja meillä nämä taitaa olla matta!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!