(Kotimaisen) Omenan lumoissa & muita kuulumisia

Minulla on viha-rakkaussuhde omenaan.

Lapsena, kun asuimme omakotitalossa, omenapuut tuottivat yleensä ihan kohtuullisen sadon ja omenasta tuli mehua litrakaupalla. Mutta toisaalta se mehu tuli ihan korvista! Meillä oli kotona aina omenamehua, yök.

Nyt vanhemmiten sitä oikein kaipaisi tuoreita, kotimaisia omenoita. Niitä ihania punaposkisia, herkullisia, kuin karkkeja. Miksei minulla nyt ole omenapuita, kun niitä eniten tarvitsisin? ;)

Onhan netissä erilaisia omenapörssejä mutta onneksi on torit ja lähikaupat, joista näin syksyisin löytyy kotimaista omenaa.

Meillä on suuri rakkaus kauraomenapaistosta kohtaan, sillä me ollaan herkuteltu. Fariinisokeri tekee paistoksesta ihanan makoisaa, toimii sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.Tämä paistos on tehty Myllyn Paras-ohjeen mukaan. Ohjeeseen pääset TÄSTÄ.

Olen kyllä ihan omenan lumoissa. Tekisi mieli hillota, mehustaa, leipoa, laittaa viipaleita ruisleivälle. Tästähän nyt tuli ihan oodi omenalle, hehe ;)

**

Mitä muuta tänne kuuluu?

KOULUUN JA PÄIVÄKOTIIN kuuluu hyvää. Molemmilla lapsilla on ollut omituiset kuumepiikit. Yhtäkkiä nousee kuume, sen ihmeempiä varoittamatta. Ja pari päivää myöhemmin se laskee pois. Onneksi ei sen ihmeellisempää! Joku nimeltämainitsematon oli päiväkodissa kokeillut laskea liukumäestä rekka-autolla mahallaan. Joku toinen nimeltämainitsematon on huisin ahkera, tekee läksyt reippaasti ja yleensä ihan oikein. Toistaiseksi läksyjentarkistuspäällikkö on päässyt helpolla ;)

SYKSYYN kuuluu hyvää. Ihanaa, kun aamuisin on kirpeä syysilma. On mukavaa kietoutua villatakkeihin ja kaulahuiveihin. Tykkään kirpeistä aamuista!

AUTOILUN osalta olen saanut hirveitä tykytyksiä ja toisaalta armeliaisuutta. On kamalaa, miten helsinkiläisillä kuskeilla on KIIRE joka paikkaan. Kun auto sammuu liikennevaloissa, takana alkaa soida torvi. Sitten takanaolevat ryhtyvät epätoivoisiin ohitusyrityksiin ja sain melkein taksin kylkeeni. Siitä suivaantuneena päätin jo jättää koko ajokortin hyllylle ja siirtyä HSL:n vuosikortin omistajaksi. Mutta hiljalleen olen uskaltautunut liikenteeseen jopa ihan yksin, ilman että kukaan huitoo suuntia siinä pelkääjän paikalla. Tai että takapenkki huutaa kuorossa MENE LUJEMPAA! (Ne ei ole kuulleet nopeusrajoituksista, huomaan. Mutta ihan oikeantuntuinen liikenneasenne heillä tuntuu olevan...) Hetkittäin ajaminen tuntuu verenpainesuhinan ohella ihan mukavalta. Jos uskoo epäonnistuvansa, sitä epäonnistuu ihan varmasti. Niinpä psyykkaan itseäni nykyään, että hyvin se menee, hyvin se menee... ;) Kaipa sitä joku muukin on liikenteessä joskus jotain soheltanut...........

TYYLI on myös taattu. H&M:n eka paketti tuli ja puumahametta olen ehtinyt kerran pitää, mutta puumaleggarit jäi maanantaina kaappiin. Ei vaan pokka riittänyt niihin. Ei vielä, ei sinä maanantaina. Se päivä on vasta tulossa. Yhdellä ajotunnilla oli puumat jalassa. Sitä ei lasketa. Sitten lupaan ottaa teille kuvan, kun ne on ihan oikeasti käytössä.

HYVINVOINTI on ollut myös tapetilla tänä syksynä. Instagramissa minua seuraavat (@SARDEGRAM) tietääkin, että lounaaksi popsin maailman yksinkertaisimpia salaatteja. Aikaisemmin se oli leipää. Tuntuu, että vatsa ei tykkää leivän yliannostuksesta. Ei etenkään ruisleivän. Ihana Anna bloggasi noista Frozzypackeista jokin aika sitten. Sellainen pitää töihin hankkia! Postauksen pääset lukemaan TÄSTÄ. Ainiin joo! Huolestuneille tiedoksi, ei ole pyöräily vaihtunut lopullisesti autoiluun. Aika on vaan rajallista ja viime aikoina olen ajellut autolla enemmän, kuin pyöräillyt. Mutta fillari ei todellakaan jää nurkkaan ennenkuin maassa on metri lunta! Talvella en tykkää ajaa, ainakaan fillarilla ;)

FIILISTELEN jo ihan kympillä tätä iltaisin laskeutuvaa pimeyttä. Sain syntymäpäivälahjaksi uuden lyhdyn ja iltaisin laitan tulet lyhtyihin. Liekki pilkistää sälekaihtimien välistä ihanasti. Kotona vedän villaista huopaa tiukemmin hartioille ja neulon puikot viuhuen. Ihana vuodenaika, tämänkin!

LINTSASIN muuten kansallisena etätyöpäivänä. Shame on me ;) Osallistuitko sinä? (Ts. antaako ammattisi myöten?)

Mukavaa viikonloppua! Olkaa kiltisti! (Selvitään kuitenkin työpäivästä vielä ennen sitä, vaikka aikamoinen viikko onkin ollut, HUH...)

Kommentit

  1. Kivoja kuulumisia (: Hyvää viikonloppua!
    -tea-

    VastaaPoista
  2. Juu ei, en pystynyt pitämään etäpäivää :( Omenakaurapaistos vaniljakastikkeen kanssa on ehkä paras syysherkku! Molempien raskauksien aikana oli pakko saada omena päivässä, muuten en ole omenista niin välittänyt :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!