T niinkuin TIISTAI niinkuin TOMAATTI-MOZZARELLAPASTA

Kun puhutaan minusta ruuanlaittajana ei termiä superchef voi käyttää edes samassa kappaleessa eri henkilöstä.

Olen laiska: skippaan kaikki sellaiset ohjeet missä tulee ripaus sitä ja hyppysellinen tätä, vähäsen tota ja edellyttää siis kaupasta kahdeksan kassillista erilaisia hienostelumausteita joita ei yksinkertaisesti meidän puuroruokalistalla juuri muulloin näe.

Olen somekoukussa: on vaan pakko vastata tähän Facebook-statukseen ja sillä aikaa voi olla että piparkakut on sen kriittisen 5min sijaan noin 18 minuuttia uunissa tekeytymässä todella rapsakoiksi.

Olen onneton soveltamaan: vain tutuista tutuimmat reseptit pystyn soveltamaan, tai voiko sitä soveltamiseksi sanoa jos laittaa extrajuustot tai unohtaa suolan? No pidetään siitä ajatuksesta kiinni, että se on soveltamista. En kuitenkaan osaa soveltaa yhtään mitään muuta. Jos minulle annetaan käteen avokado, kurkku ja minttu -moni muu varmaan mörssäisi älysupersekoittajalla jonkun pikantin kylmä kurkkukeiton, minä lähtisin siinä tilanteessa Mäkkäriin.

Olen onnistuva epäonnistumaan: pari vuotta sitten keitin kaurahiutaleita mikrossa 2 minuuttia - ilman vettä! Voin kertoa, että tulipalo oli lähellä ja keittiön katon moppaaminen etikkavedellä ei tosiaan enää houkuttele kokeilemaan samaa uudestaan. Mutta kyllä, kaikki on mahdollista kun minä olen keittiössä.

En voi ymmärtää. Äitini on hyvä keittiössä. Loihtii kädenkäänteessä täydelliset korvapuustit ja pullat. Isäni velhoilee broilerista niin ihanan mehukkaita ruokia, etten meinaa pystyä irrottautumaan ruokapadoista laisinkaan. Siskoni on se joka vaan vasemmalla kädellä vähän "kokeilee" jotain uutta reseptiä sinnepäin ja saa aikaan vaikka mitä upeaa. Minä seuraan reseptiä kieli keskellä suuta eikä siltikään ole täyttä varmuutta siitä, että onnistuuko lopputulos vai ei. Toisinaan joo.

Minä olen kuitenkin sinnikäs. Meillä on kotona ennakkoon kirjoitettu ruokalista kolmen viikon kierrolla. Silti tuntuu, että popsitaan koko ajan samoja pöperöitä.

Tuntuuko muistakin ihmisistä välillä arki ihan samalta pastanjauhannalta?

Onneksi on monta tapaa käydä vastaiskuun. Esimerkiksi ystäväni pitämä ruokablogi Maistuvaa ja maukasta.

Koska olen varmasti edellisessä elämässäni ollut joko meksikolainen tai italiaano, poimin sieltä ensimmäiseksi herkullisimman näköisen pasta. Voin kertoa, että tämä vetää vertoja jopa avokadopastalle ;)

Tiistain iloksi teillekin

tomaatti-mozzarellapasta

Ohje löytyy TÄÄLTÄ


Oli ihanaa.


Kommentit

 1. Minä olen ennan kaikkea laiska enkä meinaa keksiä mitään, mitä laittaisin. Haasteellista aina aika ajoin, mutta kyllä se ruoka vaan on laitettava :)

  VastaaPoista
 2. Sama täällä, laiskamato olen. Ihan vain siksi, että olen itse vastuusssa perheen ruuanlaitoista AINA.
  Kiitos vinkistä, slurps herkulta näyttää ja tuota mäkin osaisin tehdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nih, mitäs me äidit, puuh. Hyväksi ja pahaksi onneksi lapsillekin kehittyy tahto - ensin ne voi ideoida hyviäkin ruokia mutta sitten ei mikään kelpaa ;) Kannattaa kokeilla tätä pastaa, toimii myös keskiviikkoisin! Ja lauantaisin!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!