Uusi mahdollisuus


Elin pitkään siinä harhaluulossa, että saisin pidettyä viherkasvin kuin viherkasvin elossa. Syynä lienee se, että olin pitkään hoivannut sisareni karaistamia aasinkorvia sangen menestyksekkäästi: kertaakaan multia vaihtamatta, lannoittamatta ja usein myös viikkokausia kastelematta.

Sitten ostin orkidean ja todellisuus alkoi valkenemaan. Heti kun olin antanut sille orkidearavinnetta, se kuukahti pystyyn. Vuosikausien tauon jälkeen hankin uuden orkidean. Se pudotti kaikki kukkaset alle viikossa. Lienee jonkin sortin ennätys?

Alle vuosi sitten hankin jukkapalmu-tyyppisen ratkaisun olohuoneeseen tuomaan vihreyttä. Sen lehdet kipristyivät ja käpristyivät. Ja lopulta alkoivat ruskettua. Kesän jälkeen meni viikko, kun olin saavuttanut omassa nahkassani hurmaavan ruskean sijaan vitivalkoisen, mutta jukkani ei koskaan palannut vihreiden kirjoihin. Sitten alkoi tekohengitys: lannoitetta, ensin vähän, sitten ronskimmin. Vettä - vähän tai liikaa, paha sanoa. Lopulta oli pakko antaa periksi. Se pystyyn kuivunut karahka sai lähteä pois meidän olohuoneesta.

Nyt minulla on uusi mahdollisuus tämän suippolehtisen hapsukkaisen kanssa. Wish me luck ;)

Kommentit

  1. Tuttu tunne. Meillä mies on se, joka vastaa viherkasvien hengissä selviämisestä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, lucky you! Hän voisi tehdä keikkaa kukkalääkärinä, jos tämä(kin) alkaa näyttämään kuivahtamisen merkkejä ;) (Jos = KUN ;))

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!