Törmäyskurssilla: taiteellisten visioiden kompromissi

Siis joulunaika alkaa mennä aina vaan helpommaksi: nykyään ei tarvitse kuin "rakentaa" joulupuu ja lapset hoitaa loput! Ihanaa!


Vaan siinäpä onkin voimakkaat persoonat törmäyskurssilla, kun omista, äärettömän hienoista taiteellisista visioista täytyy tinkiä ja tilalle täytyy syntyä kompromissi. Ilman, että äiti on erotuomarina. Voisin sanoa, että meidän kuusenkoristelusessiossa koettiin jonkinasteinen joulun ihme, koska kuusi sai koristeet ylleen ilman sen suurempaa draamaa. En nyt voi sanoa pilttien hyppelehtineen kuusen ympäri käsikädessä ja laulaneen tipetiptappia, mutta ilman desibelien kasvamista sai valkoinen kuuselle oksilleen joulukoristeet. Tarjolla on yleensä kahta settiä: punakulta ja pinkkihopea, mistä jälkimmäinen vei tänäkin vuonna voiton. Olen oikein tyytyväinen!

Pikkutonttujen puuhastelua seuraillessani mietin, että tämä on toisaalta aivan korvaamattoman tärkeää aikaa ja kokemusta: yhteistyö- ja neuvottelutaidot saavat runsaasti harjoitusta tutussa ja turvallisessa ympäristössä. Eipä aikaakaan, kun nämä tonttulakkipäiset piltit painavat hiuskiehkuroilleen aivan toisenlaiset lakit ja se on silloin sitä, että "täältä tullaan, elämä!" Onpahan monia tärkeitä taitoja ainakin kotona harjoiteltu ;)

(Pikkuruisemman tontun ollessa lomalla mummin ja ukin luona, ehdin jo saada sisäisen paniikkikohtauksen ajatuksesta, että joskus ne oikeasti muuttaa omiin koteihinsa eikä täällä kotona olekaan ketään iltaisin peiteltävänä. Iiikmitämäsittenteen...Ei pidä ajatella liikaa ;))

Kuusesta kuvia...huomenna!

Kommentit

 1. Hihii jetsulleen näin. Minäkin tykkäsin sellaisista vanhan ajan koristeista, jotka eivät kimalla. Lasten mielestä erittäin tylsä, kimaltava sen olla pitää. Kompromissina meillä kaksi kuusta, bling bling ja vanhan aikainen. Nykyään mielestäni itse asiassa bling bling kuusi on aika kiva.

  Iloista päivää. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, oma ja lasten tahto - on siinäkin kompromissillä tekemistä ;)

   Ihanaa päivää sinnekin <3

   Poista
 2. Ihania joulutunnelmia täällä! Meille ei tule kuusta, niin ei tarvitse taistella. :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!