Olen lähempänä neljää- kuin kahtakymppiä. Enkä suostu vajoamaan näkymättömiin.

Luin eilen jutun, missä kerrottiin millaiset Facebook-päivitykset ärsyttävät ihmisiä ja tuloksia oli kaikessa viisaudessaan arvioinut eräs tunnettu psykologi.

Jutun nopeasti selattuani en voinut kuin miettiä, että mikä ihme meitä suomalaisia oikein vaivaa? Kumpi on synkempi - pohjolan yö vai sen kansa?Facebookissa ei saisi kertoa lapsen todistuksesta, kun mielensäpahoittaja saattaa tulkita sen rehvasteluksi. Saliposeerauskuvat päivittäin tarjoultuna aiheuttaa myös pahaa mieltä...niissä kateellisissa sohvabataateissa! Parisuhdetta ja muuten vaan onnellisuutta ei myöskään saisi hehkuttaa, koska mielensäpahoittajan mielestä se on ärsyttävää. Sama koskee varmaakin kaikkea iloitsemista, onnellisuutta, energisyyttä. Koko lista löytyy TÄÄLTÄ. Valivali, mutta toisaalta kun valittaminenkin on aika ärsyttävää ;)

Mietin, että mistä siellä Facebookissa sitten saa puhua? Ja ärsyttääkö näitä mielensäpahoittajia samat asiat blogeissakin?

Yksi asia, mikä nauratti minua aivan katketakseni: saliselfiet, "mitä harrastavat myös monet 40-vuotiaat naiset". Oikeesti? :D Pitääkö tämä nyt ymmärtää niin, että saliselfiet itsessään ovat överiärsyttäviä vai ne nelikymppisten naisten saliselfiet? Mitä niille yli 39-vuotiaille naisille pitäisi tehdä? Laittaa pussi päähän ja lähettää jonnekin kaukaiselle saarelle, ettei vaan jonkun mielensäpahoittajan verkkokalvot joudu kärsimään?


Jos mielensäpahoittajilla on Facebookissa noin vaikeaa olla, ole hyvä ja valitse olla avaamatta Facebookia. Sama koskee blogejakin: jos joku blogi oikein kovasti ottaa päähän, valitse olla seuraamatta sitä. Parantaa elämänlaatua huimasti, kun päästää ikävistä osatekijöistä irti.

Suomalaiset on aina olleet vähän anteeksipyytelevää porukkaa. Mitä kalpeampi ilmestys, sitä paremmin voi soluttautua seinänvierustoille tapettiin. Jos olet erilainen, pääset heti silmätikuksi. Ja siinähän suomalaiset ovat aivan erityisesti kunnostautuneet: tikusta osataan kyllä aina tehdä asiaa. Kiusaamista syrjintää, you name it...

Miten tuppisuukansa saadaan koskaan elävöitymään, jos kerran kaikesta kivasta olisi parempi vaieta? Eino Leinon sanoin:
"Kell' onni on, se onnen kätkeköön, kell' aarre on, se aarteen peittäköön, ja olkoon onnellinen onnestaan ja rikas riemustansa yksin vaan"

Ajat muuttuvat, ystäväiseni ;)

Olen lähempänä neljää- kuin kahtakymppiä. Enkä suostu vajoamaan näkymättömiin. Kurvit, killit silmät, lukihäiröt, raskausarvet ja allit - deal with it, koska se olen minä. Juuri tällaisena. Olen yleensä onnellinen, koska olen valinnut jättää monta ikävää asiaa elämässäni taakse, koska miksi surra sitä mitä ei voi muuttaa? Sureminen ja tyytymättömyys on kuin iso musta mytty - se kuluttaa kauheasti voimavaroja eikä anna tilaa millekään uudelle. Onnellisuus ja tyytyväisyys on kuin iso kori, missä on tilaa kaikelle ihanalle. Elämässä tapahtuu asioita, joille ei voi mitään. Mutta valinnanvaraa on paljonkin. Voi valita, millaisella asenteella menet eteenpäin, mistä asioista päästät irti ja mihin aiot keskittää energiasi.Ei, niiden yli 39-vuotiaiden ei tarvitse lähteä mihinkään kaukaiselle saarelle ja lakata postaamasta selfieitä ;) Nainen on nelikymppisenä ehkä parhaimmillaan. On elämänkokemusta, viisautta, on ehkä tullut saavutettuakin jotain elämässä ja parhaat ajat ovat vielä edessä! ps. menikö ällösöpöstelyksi? HYVÄ!
Lisää vielä vähän vaahtokarkkia ja hattaraa, niin se on perfect ;)


Kommentit

 1. Siä se olet ihana (: Valovoimainen ja aito! Itelläkii on neljään kymppiin vielä matkaa mutta en pelekää (:
  -tea-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos ja mitäpä sitä suotta pelkäämään - parhaat ajat ovat edessä :)

   Poista
 2. Mahtava teksti, tuli hyvälle tuulelle. Mietin kyllä hetken tuota otsikkoa, että eeeii kai sentään... mutta kyllä se vaan niin on :D Ja oikeastaan, ihan hyvä niin. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Jee ihanaa just niin. <3 Antaa kaikkien kukkien kukkia ja meidän onnen aiheet ovat välillä niin erit. Ja jos rakkaus kukkii antaa palaa vaan, kyllä jokainen tietää, että ihan riittävästi suruakin mahtuu kaikkien elämään, joten voisimme hieman ottaa tässä asiassa mallia jenkeistä. Onnea saa hitsi vieköön tavoitella ja hehkutella.

  VastaaPoista
 4. OIKEIN! Minä pahoitan enemmän mieleni noista iltapäivälehtien tökeröistä jutuista, kuin kenenkään Facebook-päivityksistä, ja siksi luenkin niitä nykyään vain harvoin. :D Ja erittäin hyvä pointti tuo, että jos jonkun Facebook-päivitykset/blogi/twiitit kiukuttavat ihan äärimmäisen paljon, ehkä kannattaa lopettaa niiden seuraaminen. En ole koskaan ymmärtänyt esimerkiksi niitä vauvapalstojen keskusteluketjuja, joissa vaan haukutaan blogeja ja bloggaajia - mutta silti niitä blogeja on pakko lukea. Miksi jäädä ärsytykseensä vellomaan, kun netistä löytyy varmasti myös omaa makua vastaavia sivustoja? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sielunsisko! Niin samoissa aatoksissa ollaan! Upeaa <3

   Poista
 5. Just näin!
  Mä luin ton jutun ja olin ihan et häääh! Ihmeellistä yli tulkintaa. Ja mä en ainakaan lakkaa kertomasta kun lapset saavuttavat uusia virstanpylväitä tai jos taas jaksoin lähteä lenkille :D toisaalta sekin on jonkun mielestä epäilyttävää jos ei mitään jaa. Tällä kansalla ei ole ongelmia löytää aiheesta kuin aiheesta valitettavaa. Niin tai näin aina väärinpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan, aina väärinpäin! Mutta ei anneta haitata menoa <3

   Poista
 6. Olen kanssasi aivan samaa mieltä ❤️ Ihmisten pitäisi keskittyä enemmän positiivisuuteen&omaan hyvinvointiin ja onnellisuuteen ❤️ Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 7. Haha, nyt pitää saada laitettua saliselfie hetimiten naamakirjaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TODELLAKIN! Just do it! Ja jos joku jaksaa nillittää, se on hänen ongelma - ei sinun. Mitäs eivät itse mene salille :D You go girl!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!