Hyviä aikeita ja lomakuulumisia

Minulla oli hyvänä aikeena postailla lomakuulumisia lomaviikon jokainen päivä. Ihan vaan siksi, että voidaan sitten tenavan kanssa myöhemmin kurkistella, mitä sitä tulikaan tehtyä. Mutta niin vaan reaaliaikainen postaaminen jäi jonnekin takavasemmalle, kun elämä tuli eteen ;) Mutta ei se haittaa! Pari juttua sain touhuttua omassa aikataulussani ja nyt sitten nopea yhteenveto kaikesta muusta.

Odotin lomalta kaikkea sitä, että voisi tehdä sellaisia asioita, mihin me ei arkena taivuta. Rakastan mun duunia, mutta joskus kyllä on tuntunut ihan tyhmältä, kun elämä on vaan sitä heräämistä, töihinmenoa, kotiintulemista, kotihommia, äkkiä näkee vähän lapsia, sitten nukkumaan että jaksaa nousta töihin. Sitten odottaa perjantaita ja viikonloppu menee ihan siivillä ja sitten alkaa taas uusi kierto ja kello huutaa armotta maanantiana klo.5.45. 

Siksi lomat saakin mun sydämen ihan sykkyrään, kun on aikaa tehdä mitä vaan! Kun voi pestä pyykkiä klo.10 keskellä viikkoa (wohoo, olenhan äiti!), nukkua pitkään (tai ainakin herätä ilman kellonsoittoa), syödä rennosti, lähteä aamupalan jälkeen leffaan jne. Ja sanoisin, että kaikki tavoitteet tuli saavutettua! 10+ mun lomaseuralle. Toinen tenava palailee kotiin vasta huomenna. On luultavasti akut ladattu ja valmiina arkeen hänelläkin ;)


Miten me saatiin aika kulumaan? 

Peruslauantai: tenavan treenit ja iltapäivällä tenavan kaverisynttärit koko perheen voimin
Varaslähtö lomalle, sunnuntai: Luomus
Ensimmäinen lomapäivä: kirjasto + lomaruokaa
Toinen lomapäivä: ihana Tampere!

Kolmas lomapäivä:
Ikeaa. Tenava on jo pitkään haaveillut pääsevänsä Smålandiin hulisemaan ja sehän sopi. 45min aikuisesti maleksimista pitkin huonekalunäyttelyä sillä aikaa, kun tenava viipotti tukka tanassa leikkipaikassa. Sitten siihen päälle tietysti ne legendaariset lihapullat. Minulle lohta. Ja maisteltiin myös banaanisuklaakakkua. Meillehän tunnetusti maistuu kaikki missä on suklaata ;) Ihan loistava päivä - ei kokkausta, ei tiskiä, pelkkää huvia!

Neljäs lomapäivä:
Rauhallisten aamutoimien jälkeen suunnattiin elokuviin. Eiks leffat ole juurikin niitä lomatärppejä? Me mentiin katsomaan Late Lammas. Varmaan aika monessa perheessä käytiin fiilistelemässä uusi Risto Räppääjä, oliko se hyvä? Suunnittelen nimittäin leffaan lähtöä kahden ekaluokkalaisen mimmin kanssa, juurikin Ristoa katsomaan... Neljävee ja kolkytkolmevee jaksoi istua koko Late Lampaan ajan ihan hiiskumatta. Sopivan pitkä pläjäys siis niillekin joiden keskittymiskyky on juurikin sitä hamsterin tasoa. Eikä tarvittu tiiliskiviä nelivuotiaalle housuihin paikoillaan pysymiseksi, vaan puolikiloa karkkia syliin riitti pitämään jantterin takapuolen penkissä. Huomasin muuten siinä kohtaa kun omat leffaeväät oli syöty, että neljävuotias ei muistanut edes syödä karkkejaan, kun leffa oli aika ajoin melkoisen jännittävä.

Sit alkoi torstai-iltana hyydyttää, hehe.


Viimeinen lomapäivä, perjantai:
Puolipaluu arkeen. Ei kuvia. Pyykinpesua. Kevyttä shoppailua. Ja vielä kerran valmiiden patojen äärelle herkuttelemaan. Yhden ipanan ikävöimistä. Blogien selailua. Pölyjen pyyhkiminen kalenterista ja varovainen kurkkaus tulevaan viikkoon, joka alkaa täydellä tykityksellä jo heti maanantaina, jee! On tavallaan jo vähän ikävä töihin. Ei tämä vapaa haahuilu ehkä olekaan mun juttuni. Se tuttu rutiininomainen herää-töihin-kotiin-syö-nukkumaan-herää-töihin -härdelli voi sittenkin olla se mun juttuni ;)

Perjantaina alkoi tulla semmonen perusahtistus, kun katseli kotia, että tjaa, olis varmaan lomalla pitänyt jynssätä vessan lattiat, hinkata vanupuikolla pesukoneen fläkit irti ja vaikka sisäpestä uuni. Tai vaikka nostella pitkin taloa jolkottelevat villasukat koriin. Mutta eiks nyt ees lomalla saa vähän repsottaa, itse kukin, vähän sieltä ja täältä? Valitsin siis kuitenkin olla ahtistumatta.


**

Hyvää viikonloppua kaikille tasapuolisesti. Toivottavasti lomailijat ehti ladata akut täyteen ja hauskaa lomaa sen vasta aloittaville!Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!