Behind the scenes...

Niinhän siinä sitten kävi, että...


tunnen itseni aivan hirveän aikuiseksi,
koska olen ostanut
ensimmäisen autoni.


Tähän projektiin on mennyt monta viikkoa, monta iltaa, monta päivää.
Olen käynyt koeajamassa, murehtinut raha-asioita, miettinyt omaa ajo-taitoa.
Jahkaillut, epäröinyt, iloinnut, pettynyt, pelännyt ja nauranut.
Ei todellakaan mitään hetken mielijohteesta "shoppailua", melkein toivon, että olisikin ollut...

Ja sitten se täydellinen löytyi.


Auto on hyvän ikäinen, nuorempi kuin minä. Kyllä, se on pinkki ja mätsää kivasti avaimenperääni. Joo, siinä on vähän klompsuja mutta veikkaan, etteivät jää viimeiseksi. Siinä ei ole mitään herkkuja mutta sillä pääsee paikasta A paikkaan B. Eli kysyntä ja tarve kohtaa täydellisesti.

Rakastan joukkoliikennettä. En ole pelännyt metrossa illan pimeinä tunteina, rakastan matkustaa ratikassa. Tunnen bussien reitit ja aikataulut. Ei mitään valitettavaa.

Muuta kuin se työmatka.

Tiedätkö, se mikä pitää taittaa viitenä aamuna viikossa ja viitenä iltapäivänä viikossa. Kahtenakymmenenä päivänä kuukaudessa. Neljäkymmentä matkaa kuukaudessa. Helsingissä ei poikittaisliikenne toimi ollenkaan ja käytännössä olen joutunut taittamaan matkan aina kahdella julkisella välineellä ja jos töihin on yrittänyt ehtiä klo.8, on pitänyt kotoa lähteä klo.6.35. Olin osittaisella hoitovapaallakin ihan siitä syystä, että pääsin töistä aikaisemmin ehtiäkseni viettää edes vähän aikaa lasteni kanssa. Joten se, että hyppään paljon "normaali" myöhemmin autoon ja olen töissä 20min ajon jälkeen, on avannut minulle kokonaan uuden maailman! Huomaan, että on virtaa tehdä vähän muutakin kuin vain toipua työpäivästä ja matkoista.

Tuntuu todella pahalta, kun työttömiltä edellytetään valmiutta 1,5h suuntaansa kestäviin työmatkoihin. Minulla on niistä kokemusta ja sitä en soisi kenellekään. Muuttaminenkaan ei oikein ole vaihtoehto, kun nykyään ei enää paukutella 30v työuria samoissa lafkoissa kuten joskus ennenmuinoin vaan työt saattaa loppua ja uudet urat aueta ihan toisessa suunnassa. Niin ja koululainen - siinä on hyvä syy pistää juuret matkalaukun sijaan syvälle maaperään.

Olen onnellinen, olen kiitollinen, elän tässä hetkessä nyt. Tiedän, että jo huomenna voi kaikki olla toisin. Eikä sitä mietitä nyt.

Siinäpä syytä kevyelle somehiljaisuudelle, ajatukset ovat olleet niin tässä proggiksessa kiinni. Ihmettelenkin bloggaajia, jotka käy töissä, rakentaa taloa, paimentaa neljää lasta ja kirjoittaa joka päivä - onko teillä joku leveämpi aikavyöhyke käytössä vai mitä? ;) Ja joo, onhan se vain organisointikysymys ja minä olen organisoinut itseni vaikeiden päätösten kohdalla sohvalle pohdiskelemaan. Kunnes nyt päätös tuli tehtyä, iso harppaus ja riski otettua. Vanhat, käytetyt autot on kyllä yhtä suurta yllätysmunaa, mutta otetaan opiksi, suihkitaan eteenpäin ja muistetaan ne nopeusrajoitukset ;)

Niin ja hei! Autossa on cd-soitin, pitihän sinne siis ostaa oma autolevy. Cheekkiä tietty ;)Lisää ajatuksia autoilusta tulossa...


Mukavaa lauantaitaKommentit

 1. Onnea autonomistajalle! :) Tänne löysin jostain kautta ja selasin blogiasi jo hieman taaksepäin. Kivalta vaikuttaa, tänne täytyy tulla ajan kanssa uudestaan. Lukijaksi jäin :) Tervetuloa vastavierailulle!

  VastaaPoista
 2. Onnea autosta! Kuljin sitkeästi julkisilla töihin vuosikausia, tunti suuntaansa vähintään ja jos junat temppuilivat (niin kuin ne usein temppuilivat) matka saattoi kestää ties kuinka kauan. Sitten tuli auto ja leikkasi ajasta vartin pois ja ennen kaikkea lopetti sen aikataulujen kanssa hikoilun. Siinä lensi periaatteet ulos ikkunasta ja kaasuttelin onnellisena motarilla. Arki on lapsiperheessä sellaista rulettia, että kaikki keinot vaan käyttöön sen helpottamiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih! Tiedät siis niin mistä puhun... Kiitos ja olet ihan oikeassa, kaikki keinot käyttöön ♥

   Poista
 3. Paljon onnea tuoreelle auton omistajalle;)

  VastaaPoista
 4. Turvallisia ajokilometrejä ja onnea uudesta autosta ❤️

  VastaaPoista
 5. Onnea uudelle upealle kurvaajalle- ihan mahtava juttu!!

  VastaaPoista
 6. Onnea uudelle autonomistajalle ja turvallisesti sitten perille asti. :)

  VastaaPoista
 7. Onnittelut uudelle autonomistajalle! Blogissani olisi sinulle haaste! :)

  VastaaPoista
 8. Komppaan! Poikittain liikenne ei toimi. Saman syyn ja yhtä pitkän matkan takia minulla se auto on. Olkoon kehä jota joudun aamulla ajamaan, voittaa kevyesti keskustan kautta kiertämisen aamuin illoin :) Onnea uudesta autosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, siis sinäkin tiedät niin mistä puhun...ei ole helppoa hommaa ei ollenkaan tuo julkisilla suhaileminen, vaikkakin olisi halpaa, ekologista ja tosi helppoa kun voi nukkua koko työmatkan ajan... Mutta kun kellosta loppuu tunnit ja ihmisestä puhti! :D Ja kiitos ♥

   Poista
 9. Onnittelut autonostosta! Ilman auto, en tulis toimeen ollenkaa. Työmatka on päivittäin ees taas 80km. Ja täällä yleiset ei kulje ja en edes niitä käyttäiskään!
  Rakastan ajamista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja hui, kyllä on sullakin pitkä työmatka: mullahan ei kilometrejä kerry niinkään, mutta kun se odottaminen, "sightseeing"-reitit ja muut vie aikansa. Ihana kuulla naisen suusta: rakastan ajamista! Hyvä Kata!

   Poista
 10. Ihana kirjoitus autoilusta<3 Siinä on puolensa silloin kun joukkoliikenne takkuaa tai asuu näin maalla kuin minä, mutta täällä maalla valottomille teillä loskassa, pimeässä ja liukkaassa talvisin joukkoliikennekin olisi kiva. Mutta niinkuin sanoit, asuinpaikka sanelee miten kauan ja millä lailla pääsee liikkumaan. Kiva blogi sinulla täällä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi! Ja olen ihan samoilla linjoilla: toimiva joukkoliikenne olisi kyllä päivän sana :) Vanhassa kodissa meillä oli bussipysäkki lähes kotiovella, kyllä oli matkustaminen omalla tavallaan iisimpää. Nyt sitten kun jo pysäkille on se matka jossa ajassa ehtii kastua otsasta varpaisiin läpimäräksi sateenvarjon alla, niin kyllähän sitä tietysti alkaa katsoa asioita eri tavalla ;) Mukavaa iltaa ♥

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!