Kierti

Minä olen vähän hitaasti syttyvä. Sitten, kun hurahdan johonkin, se on menoa! Jo vuosia sitten törmäsin jossain blogin kulmassa Kiertin bambuisiin tiskirätteihin. Tein tilauksen, ihastuin ja niistä ei ole sittemmin enää luovuttu eikä vanhoihin rätteihin palattu.


Nyt ajattelin turista teillekin keskelle arkisinta arkipäivää näistä tiskiräteistä. Nyt silmät ja korvat tarkkana kaikki te, joita ällöttää keittiössä muhivat bakteeripommit, repaleiseksi riutuvat halpistiskirätit joiden kanssa on aina arpomista, että kestäisiköhän ne konepesun vai suoraan roskiinko nakkaisi...

Meillä suositaan Kiertin bambuisia tiskirättejä. Bambu on itsessään antibakteerinen, kuivuu nopeasti ja on helppo heittää pesukoneeseen muiden 60 asteessa pestävien pyykkien kanssa.

Kierti on tuonut ihanat tiskirätit markkinoille vuonna 2008 ja meidän ensimmäiset Kiertit tulivat kotiin varmaan pari vuotta sen jälkeen. Halusin kuitenkin näyttää teille konkrettisen esimerkin näiden rättien kestosta, ettei jää pelkäksi sanahelinäksi...


Tässä rättimme numero 4. Tammikuu 2012Tähän väliin mahtui muutto, valaistusolosuhteiden muutos (kangas itsessään ei ole haalistunut enkä viitsinyt käpälöidä värieroja kuvanmuokkauksella) ja noin 50 pesua, koska meillä on ollut 2-3 rättiä jatkuvassa kierrossa. Noin viikko käyttöä ja sitten pesu. Eli tämä on käynyt läpi vähintään 50 viikkoa kovaa käyttöä ja 50 pesua 60 asteessa. 


Ja tässä sama rätti huhtikuussa 2015Vähän lähikuvaa reunoista. On tietenkin hieman kulunut, mutta ompeleet on edelleen ehjät.
Kangas on edelleen ehjä, pitänyt värinsä, todella imukykyinen eikä haise.Miksi meillä tykätään Kiertin bambuisista tiskiräteistä?

Värikkyys! Ei enää perinteisiä valintoja: ottaisinko sinisen vai punaisen vaan värejä löytyy moneen lähtöön, samoin kuvioita!

Imukyky. Meillä on joku maitolasi nurin vähän väliä, rätin imukykyisyys on siis tärkeä kriteeri sitä arkistakin arkisempaa tiskirättiä valittaessa.

Kiertin rätin voi pestä pesukoneessa. Eikä se ole siitä moksiskaan!

Pesu 60 asteessa riittää. Meillä tulee suurinosa pyykistä 40 pesua, mutta kerran viikkoon pestään myös 60 asteessa ja 95 asteista pesua emme juurikaan koskaan tarvitse. Joten rätti on helppo nakata pyykkiin mukaan. Ainoa vaan, kun rätti ei ime itseensä pinttynyttä likaa eika haise, vaikka se olisi viikonkin käytössä yhteen putkeen, niin eihän sitä meinaa muistaa laittaa pesuun ;)

Kestävä vaihtoehto. Eipähän tarvitse ostella kertsirättejä, kun voi käyttää Kiertiä vuodesta toiseen. Tietysti huono juttu Kiertille, kun tyytyväiset asiakkaat palaavat asialle vasta vuosien päästä uudelleen, kuten minä nyt ;) Ei vaan. Vaikka rätti itsessään ei kulu ihan hetkeen eikä ole vaihdon tarpeessa, muuttuu pyykkäystarpeet. Aiemmin meillä meni pari kertaa viikossa 60 asteen pesu jolloin kahdellakin rätillä olisi pärjännyt. Nyt 60 asteisen pesun tarve on harvempi ja harvenee jatkossakin, jolloin on fiksua pitää 5-6 rättiä kierrossa ja pestä sitten sen 60 asteisen koneellisen mukana. 

Hinta. Eko, kesto, luomu. Siinä on sellainen sanarivi mikä tietää aina ylimääräistä lovea lompakkoon ja se on nykyään monelle kynnyskysymys. Mutta enpä voisi sanoa Kiertistä ihan niin. Bambuinen tiskirätti, 6,80€. Hinta jyvitettynä käyttöajalle, ei paha. Kolme vuotta takana ja varmaan toiset kolme vielä edessä. Vähintään.


Teinpä sitten uuden tilauksen Kiertille... ja mitä ihanuuksia sieltä tulikaan...Voit lukea lisää Kiertin tuotteista TÄÄLLÄ.

Onko Kierti sinulle jo tuttu?

Kierti-aiheinen arvonta luvassa blogissani myöhemmin... :)Kommentit

 1. Näitä bambu tuotteita on kyllä niin moni kehunut, että ehkä pakko jossain vaiheessa itsekin kokeilla! :)

  VastaaPoista
 2. Mä oon ite tehnyt bambulangasta tiskirättejä mut noihan on ihanimpia ❤️Kauniita kuoseja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut bambulankaisista räteistäkin pelkkää hyvää, kunhan ehtisi itsekin tarttua puikkoihin... :)

   Poista
 3. Toihan kuulostaa tosi hyvältä! On tosiaan kauniit kuosit ♥

  VastaaPoista
 4. Kierti on ihana! <3 Kotikaupungin juttu! :)

  VastaaPoista
 5. Enpä ollut ennen kuullut, vaikka muuten bambua on kehuttu!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!