Varmoja kevään merkkejä

Kevät on täällä! Jos et kuitenkaan ole aivan varma, listataanko muutamia kevään merkkejä?


No tietysti se, että silmät alkaa kutisemaan ja aivastuttaa! Kevätallergiaa pukkaa! Se voi myös alkaa korvasta, nimim. kokemusta on.

Huomaat, että talvella päättämäsi kuntokuuri on vähän vaiheessa, koska et muistanut määritellä minkä vuoden keväällä vaihdat fetapasteijat porkkanaan. Onhan se hylje tietysti yksi rantakunnon muodoista. Hyväksy se! (Käsi ylös NYT! Kuka uskaltaa tunnustaa?)


Huomaat, että kauppoihin on ilmestynyt kesävaatteet. Olet siis aivan liian myöhässä, jos välikausivaatteet ei ole hankittu jo aikoja sitten.

Vappu tulee. Ja lasten mukana tulee kaikenmaailman naamiaisjuhlailmoituksia ja viikkoa ennen kekkereitä ei kannata enää Batmanista haaveillakaan, koska myymälöiden hyllyt huutaa tyhjyyttään. (Jäljellä oli muuten poro. PORO!)


Väsyttää. Kevätaurinko tuo mukanaan hillittömästi energiaa, mutta talven toipilaana sitä ei pysty kykenemään heti täysillä, kun on tottunut lööbaamaan.

Katupöly täyttää keuhkot. Ja ulkokalusteet. Ikkunat. Kaiken. Takatalvi voi iskeä milloin vaan ennen juhannusta, joten katujen putsaaminen voi olla hyvinkin vaiheessa vielä pitkään keväällä. 


Keväänmerkki on sekin, että kesälomasuunnitelmat alkaa surrata jossain takaraivossa. Milloin, minne, kenen kanssa, ehdittäisiinköhän, mahtuisikohan lomabudjettiin, vai loikoilisikos koko loman?

Mitä muita varmoja kevään merkkejä siellä on bongattu?!

Oikeesti täällä ollaan ihan fiiliksissä keväästä! Vappu! Simaa! Munkkeja! Ilmapalloja! Iloisia ihmisiä! Viheriöivä luonto! Lämpöiset ilmat! Kevätjuhlahuumaa! Toppavaatteiden sullominen varastoon! Ja sitten tämä kevätkooma + allergiat, mitkä on suorastaan jo tragikoominen ilmiö. 10 vuotta sitten tähän aikaan soiteltiin kavereille, että "MOI! Et arvaa kenet näin viikonloppuna baarissa ja missä kunnossa, hah hah, koskas mennään korkkaamaan terde???" Ja nyt puhelut alkaa ihan eri tavalla: "moi, vieläkö oot välttynyt allergialta? Voi kuule, mä olen jo vetänyt Kestineä naamaan ja ei tunnu auttavan, mutta kaapissa on vielä Heinixiä, Zyrteciä ja sitä ja tätä...". Tässä iloisesti kolmenkympin paremmalla puolella lääkekaapin sisältö on yleensä laajentunut niin valtavasti, ettei yksi lääkekaappi enää edes riitä! Onnea vaan te, jotka kolmekympin ovella kopsuttelette.

Ja mitä naamiaisiin tulee, emme vaivu synkkyyteen siinäkään asiassa. Vanha sanonta sanoo, että "hätä keinot keksii", mutta someaikaan se menee kyllä niin, että äidit keinot keksii - niin se kyllä taisi olla vuosikymmeniä ennen someakin mutta nyt asiat ovat muuttuneet helpompaan suuntaan. Meiltä on naamaisiin lähdössä vihreätukkainen perhosprinsessa ja onneksi tuo toinen on jumittanut Spidermanissa vuosikaudet, eli rekvisiitta löytyy jo. Toki, jos jollain pyörii nurkissa käytetty mutta tarpeeton Batman-puku koossa (104)110/116, niin saa toki vinkata ;) Ja vaikka kotonamme tulisikin pukuperuutus ja viime hetken paniikki, naamioitumisideoita on some pullollaan. Siis muitakin, kuin kummitus valkoisella lakanalla ;)

Nelipäiväinen työviikko on tämän päivän jälkeen puolivälissä, hurraa! Ei sillä, että laskisin, mutta... ;) Keväistä päivää teille!
Kommentit

 1. Kevät on todellakin täällä! Kyllä sen huomaa, monestakin asiasta. Meillä tosin on vielä luntakin pihalla, mutta kyllä se silti kevät on :) Meillä lapset lähtivät jo tänään ensimmäisiin vappunaamiaisiin, niitä onkin sitten luvassa ainakin vielä kahdet. Huhheijaa, melkoista urakkaa oli vaatteiden hankinta, mutta kaikki se vaiva on nyt palkittu :) Aurinkoa viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja vappunaamiaiset on kyllä niin parhautta! Meillä on vappupöhinät päällä vasta huomenna, tenavia jännittää :)

   Aurinkoa sinullekin!

   Poista
 2. Näistä samoista asioista täälläkin on huomattu että kevät on jo hyvinkin vahvasti täällä :) KOP kop ihanaa että tänä vuonna koivun siitepölyaika on helppoa, Minulla tuntuu iän myötä tuo allergia pahenevan joten olen aika iloinen että tänä keväänä ei silmät ole kuin särjellä :) Mukavaa vapun odotusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan siis samiksia! Täälläkin allergiat aina vaan pahenee - tosin raskausaika vei minulta kaikki ko. kesäksi aina pois. Koivua odotan innolla (kauniita) ja kauhulla (voi sitä tukkoisuuden määrää :D). Mukavaa vapun odotusta sinnekin ja toivotaan allergiahelppoa kevättä <3

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!