Äitienpäiväaamupalalla

No tänään oli SE päivä. No just se!

Se, kun päiväkodin aamupalalla on tungosta. Ja kun pöydissä on lasten omin pikku kätösin poimimia valkovuokkoja. Äitienpäiväaamupala!

Kiittelin taas jälleen kerran tenavan tarharyhmän opettajaa siitä, kun he jaksavat vuosi toisensa jälkeen järkätä äitienpäiväaamupalan! Investointi on rahallisesti päiväkodin vuosikuluihin suhteutettuna mitättömän pieni, mutta se ilo...Priceless!


Pikkutyyppiä jännitti ihan hiiveesti, että äiti tulee aamiaiselle mukaan. Tosi söpöä, mutta toisaalta en voi ymmärtää, että miksi minun tulemistani pitää jännittää :D Minä olen kuitenkin se, joka ei yleensä huido niin paljon, että kupit on pitkin pöytiä. Enkä minä ole se joka popsii leivän kerros kerrallaan. Siis eli ensin kurkut, sitten juustot ja sitten nuolee kieli pitkänä voit leivältä ja lopuksi irvistelee pahanmakuiselle leivänkäntylle. Enkä minä ole se, joka iskee käden keskelle leipää ja sitten käden naamaan niin, että paakku margariinia jää kulmakarvoihin. Hih.


No, ei tarvinnut kummankaan jännittää, hauskaa oli ja meno oli suorastaan eloisaa. Tosi vaikea käsittää, mistä lapset ammentaa kaiken sen energia klo.7.32. Itse on aika hyytynyt siihen aikaan aamusta. Virkein hetki on se ohikiitävä sekunti ennen lounastahetkeä, minkä jälkeen veri pakeneekin taas vatsaan tekemään ruuansulatusta eikä pää jaksa tehdä muuta kuin haukotella. Mutta ei päiväkodissa! Siellä mennään täysillä aamusta asti. En voi kuin ihailla tarhantätien "formulansietokykyä" :D

Äitienpäiväaamiaiset on kyllä näiden päiväkotivuosien parhautta. Sitten vaan odotellaan sitä sunnuntaiaamua. Tyyppi tänään aamutoimilla jo tarkisti, että "joko sä haluat tietää mitä siellä lahjassa on?". Vastasin, että EN! Koska se on salaisuus vielä! Ei saa kertoa! Johon tyyppi tuhahti, että "no perjantaina sitten". Niinpä niin ;)
Kommentit

 1. Meille äideille on huomenna kahvittelut kun lapsia tarhasta haetaan. :) Jo tänään on mulle asetettu porttikielto tytön huoneeseen.. siellä on kuulema salaisuuksia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana! Porttikielto! Aivan mahtavaa! :D

   Mukavaa kahvihetkeä <3

   Poista
 2. Voi kuule, kyllä se sietokyky aamuhulinoille on toisinaan koetuksella meillä tarhantädeilläkin :D

  Meillä töissä huomisaamuna katetaan äideille ja lapsille yhteinen aamupala. Kivoja on nuo yhteiset jutut minunkin mielestä, sekä työ- että siviiliroolissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että myöskään siellä "toisella puolella" ei näitä aamupalajuttuja koeta huonona. Ihmettelenkin päiväkodin tätien venymiskykyä, kun resursseja on niin vähän mutta työt ja extrat hoituu niin hienosti <3

   Mukavaa aamupalahetkeä sinne teillekin, taisi olla ihana aamu kun sai nähdä monin kerroin iloisia ihmisiä <3

   Poista
 3. Jotenkin hellyttäviä nämä päiväkodin aamupalahetket <3 Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ihan samaa mieltä <3 Ja kiitos samoin, ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 4. Olen entinen "tarhantäti" erityisryhmästä ja muistan sitä kautta nuo hetket jännittävinä SEKÄ oman lapseni kanssa vietetyt äitienpäivät ja muut kekkerit. Se jännitys oli niin käsin kosketeltavaa kaikilla! Kun oma äiti on siellä lapsen reviirillä ja äiti onkin nyt se, jota opastetaan ja lapsi on se joka kasvaa hetkessä ohjaajan rooliin. Huiii! Tai kun kaverit näkee oman äidin siinä ja saa esitellä, että katsokaa tekin, tässä on mun äiti! Iiih!
  Entä se, kun jänskättää pelkästään katsoa, kuinka äitiä jänskättää astua toisten aikuisten seuraan ja istua minituolissa minipöydän äärellä. Tykkääkö äiskä siitä omasta itsetehdystä leivästä tai tykkääkö olla lapsen paikalla, lapsen kaverin äidin vierellä, lapsen asemassa lapsen oman elämän saappaissa?! Ja osaako se pieni jakaa leivän tai olla äidille mieliksi..

  Voih, ne ajatukset sinkoilivat pienten mielessä niin monet kerrat ennenkuin se h-hetki oli esillä. Ihan sama, vaikka äiti tuntisi kaikki lapset ja aikuiset, se tilanne oli niin eri. Kuin joulujuhlassa kaikkien edessä laulaminen tai vastaavaa.

  voih, ne ajat ovat minulta taakse jäänyttä. Nyt ei enää toisten lapset ole läsnä, paitsi kummilapset, ja omanikin on aikuinen.Vaan kyllä yhä niitä jännityksen hetkiä tulee silti. "mitä äiti ajattelee tästä uudesta tyttökaverista?!" vaikka kuinka olen sanonut, että lapseni ottaa itselleen, ei minulle. Ja olen onnellinen, kun lapsenikin on. Se tunne ei vaan taida koskaan mennä ohi. :D Oikeastaan itsekin jännitin, mutta miksi?! , kun esittelin oman puolisoni eka kertaa äidilleni. :D

  Voih apuva, postauksesi sai minutinnostumaan muistoihin. Ihana aamupala ja ihana hetki ihan taatusti. Se hetki, kun jälleen muistaa sanan ÄITI merkityksen oikeasti. Olla äiti. ah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kun oma äiti on siellä lapsen reviirillä ja äiti onkin nyt se, jota opastetaan ja lapsi on se joka kasvaa hetkessä ohjaajan rooliin. Huiii!"
   -Se on muuten ihan totta :)

   "Entä se, kun jänskättää pelkästään katsoa, kuinka äitiä jänskättää astua toisten aikuisten seuraan ja istua minituolissa minipöydän äärellä."
   -Tämäkin on ihan totta :D

   "Voih, ne ajatukset sinkoilivat pienten mielessä niin monet kerrat ennenkuin se h-hetki oli esillä."
   -Ihana kuulla. Olette olleet erityisessä asemassa, kun olette päässeet näkemään tuon kaiken ihanan <3

   "Vaan kyllä yhä niitä jännityksen hetkiä tulee silti. "mitä äiti ajattelee tästä uudesta tyttökaverista?!""
   -NO NIINPÄ! Aivan mahtavaa sitten joskus päästä ehkä kokemaan noitakin. Kyllä sen muistaa miten itsekin jännitti aikoinaan...ja ihan turhaan.

   "Voih apuva, postauksesi sai minutinnostumaan muistoihin."
   -Ihana kuulla <3 Itsekin välillä uppoudun muistoihin, kun esikoinen oli ihan pieni ja autteli ponnari pystyssä äitiä lämpimien voileipien teossa tai kun kuopus ihmetteli varpaitaan sitterissä. Tulee hetkellinen ikävä, olen muistoista tosi onnellinen ja toisaalta olen onnellinen siitäkin, että aika on mennyt eteenpäin. Elämä on ihmisen parasta aikaa <3

   Kiitos herkistävästä kommentista ja halauksia Viltsu <3

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!