Katse kohti kesää

Kaiken sairastamisen lomassa me ollaan käännetty katse kesään. Se hetki oli lähes taianomainen, kun monen kuumepäivän jälkeen pystyi kammeta itsensä ulos ja näki miten luonto on puhjennut vihreään. Siinä missä vielä hetki sitten bongailtiin leskenlehtiä, olikin tienpielet keltaisena voikukista.


Tuntuu ihan hullulta, että toukokuu on pian ohi. Vastahan se alkoi. Ja silloin alkoi meillä sairastaminenkin. Minusta tuntuu, että minulla näkyy jo valoa putken päässä, pienimmäisestä en ole vielä niinkään varma. Pian juhlitaan päiväkodin kevätkauden päättymistä ja pienellä on tiedossa isoja muutoksia. Ja samoin ekaluokkalainen saa ihkaensimmäisen todistuksensa yhteenvetona kuluneesta vuodesta. Kesä on lähes täällä. Mutta tuo kylmä viima saa minut vielä vetämään kaulaliinan syvälle kaulani ympärille enkä ole malttanut antaa omaa toppatakkiani pesuun. En ihan vielä.Pihalla on aloitettu kukkien laittaminen. Kipeä mamma on saanut apukäsiä ja niiden voimin uutta multaa ja uutta suuntaa kukkapenkille. Halusin kukkapenkkiin paljon helppoja kasveja ja näiden ympärille lähdetään laittamaan kesäkukkia siemenestä. Jos hyvin käy, on kesän kukintakausi maksimoitu.


Tässä kotona sairastaessa on ollut paljon aikaa mietiskellä ja kun pää toimii rivakammin kuin kroppa, olen sallinut itselleni ihan vain pieniä puuhia. Olen virkannut sydämiä. Tehnyt creme fraichea itse (jota muuten suosittelen, oli helppoa ja niin hyvän makuista! Ohje TÄÄLLÄ). Ja pistinpä uuden erän simaakin porisemaan. Jep, luit oikein! Vappusima oli hyvää mutta täydellistä makuelämystä etsiessä täytyy vielä muutama erä keitellä, eiköhän sitten ole saavutettu se mitä sillä simalla haetaankin. En vaan malttanut jättää treenailua ensi keväälle vaan pistin ne nyt jo porisemaan. Viikon päästä nähdään, tuliko sokerivettä vai sitä simaa. Vähän naurattaa. Tätä tämä meidän arki on. Ei niin määrätietoista vouhkaamista vähän joka suuntaan, pala sieltä ja toinen täältä, valmista tulee, meidän tyyliin ja onpahan ainakin saanut toteuttaa itseään.

Hitsi että on hyvä mieli. Hyvää viikonloppua tyypitKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!