Noin sata itikanpuremaa myöhemmin...

Mökkiviikonloppu on takana. Pre-juhannus, kesän alottajaiset, mitä näitä nyt on. Tässä kohtaa pitäisi varmaan olla tunnelmallisia kuvia tyynestä järvivedestä, höyryävistä uusista perunoista kattilassa kera tillin. Grilliruuista, itse ongituista kaloista ja muista kesäherkuista. Kuva siskosta joka on käpertynyt viltin kanssa mökin sohvannurkkaan lukemaan hyvää kirjaa ja kuvia takkatulesta tai kynttilöistä. Kahvikuppiselfieitä ja ... you name it.


Kaksi päivää vietimme mökillä ihan parhaassa seurassa* ja onnistumisprosentti oli säiden suhteen aikalailla 50/50. Ensimmäisenä päivänä paistoi aurinko, oli lämmintä, oltiin koko ilta ulkona. Toisena päivänä satoi vettä, oli märkää ja istuttiin sisällä. Buu. 

Bonuspisteet tulivat siitä, että tämä oli lapsivapaaviikonloppu! Virkistävää!


*Ottaen huomioon mökin omistajat, siellä tulee aina oltua hyvässä seurassa mutta viikonloppuna meitä oli siellä satoja, ellei tuhansia. Ei, emme ihan mökkeilleet hulppeassa kartanossa kymmenine huoneineen eikä me oltu bailaamassa Tukholmassa (sekin kutsu lienee kadonnut jonnekin postissa, köh köh ja vink vink ;)). Meitä ihmisiä oli neljä, hyväksytysti mukaan otettuja lemmikkieläimiä oli kolme mutta itikoita oli vähintään sata, ellei enemmänkin. Lopulta mukaan menoon kipittivät myös muurahaiset, jotka ovat ihan oma tarinansa... Mökillä on suorastaan sotaisia hyttysiä. Häikelemättömästi hyökkäävät ihmispolojen kimppuun, purevat läpi vaatteiden. Otsasta, ohimoilta, päänahasta, käsistä, jaloista. Törkeää! Yritän ottaa tämänkin positiivisen kautta, onhan se toki imartelevaa olla A-luokan lihaa johon itikka mieluusti tähtää...


Ruokapolitiikka pelasi taas hienosti. Uusia perunoita ja silliä, kesäistä salaattia ja sihiseviä grillimakkaroita... mutta sarimaiseen tapaan olin perunakattilan saapuessa pöytään jo hanakasti kiinni haarukassa ja veitsessä, unohdin kuvata koska keskityin elämiseen :D Faktahan on se, että "pic or it didn't happen" mutta nyt ei auta kuin luottaa sanaani.

Siskon kanssa ruokimme itseämme myös terveysherkuilla: kuusenkerkät. Pahimmat hämähäkinseitit vaan pois ja kohti ääntä. Mielenkiintoinen makuelämys. Oletteko kokeilleet?
Jonkun Facebook-testin mukaan minun kuuluisi olla ammatiltani viininviljelijä. Viinimarjasatoa odotellessa tyydyimme hankkimaan valmiit putelit alkomahoolimyymälästä. Nautimme hieman kuohuvaa kesän kunniaksi ja uusi tuttavuus minulle oli valkkari nimeltään Si Soave, mikä oli ihanan pehmeä ja sopivan hapokas. Viinin siivittämänä ratkottiin kesän ensimmäiset Mölkky-mestaruudet, heitettiin tikkaa ja paranneettiin maailmaa noin yleisellä tasolla. Olipa oikeesti mukavaa ja kunnon breikki arkeen tuli kyllä tarpeeseen.


Ihanaa, kun on nelipäiväinen työviikko! Ihanaa, kun ei sada vettä! Kamalaa, miten nämä hyttysenpuremat kutisevat... Reidessä, päässä, otsassa, sormessa... Hihi ja autsis sentään. Ja ihanaa, tosi ihanaa, kun lapset tulee takaisin kotiin huomenna! 

(Ja siis mitenkään tämä mökkeily ei liity mihinkään sijaistoimintoon. Ei edes sikäli, että lastenhuoneet odottaa supersiivousta, tavaroiden läpikäyntiä etc. Tietenkin se oli ohjelmalistalla ykkösenä heti, kun lapset lähtivät lomailemaan mutta nyt vaan "oli pakko" mennä mökkeilemään, minkäs sille voi...Hihi!) + (Säiden puolesta ainakin näyttää siltä, että juhannuksena voi sitten loiskutella vesilätäköissä tai vaihtoehtoisesti siivota huushollia, että ei se työlistan ykkönen mihinkään katoa vaikka sitä ei nyt ehtinytkään toteuttaa. BOOM.)

Kommentit

  1. Niin. Ne itikat. Sittä tulee mäkryt. Yh, mutta onneksi Dermosililla on yksi hyvä aine niiden puremiin; sellainen kuin Cooling after bite. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uih, olen säästänyt väärästä paikasta ;-) Kiitos vinkistä :-)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!