Takaisin töihin!

LOMAT ON LOPPU? AHDISTAAKO TÖIHIN PALUU?

Älä hätäile, se on ihan normaalia. Vaikka olisi kivakin duuni, minne palata.Taloussanomien jutussa se sanottiin se mikä on tärkeintä:
"Parempi hyväksyä se heti: Loman päättyessä siirtymä velvollisuuksien maailmaan vie aikansa. Tutkimusten mukaan kestää usein parikin viikkoa sopeutua takaisin töihin."


"Jos loma oli kiva, sen päättymistä seuraa haikeus."


"Vähemmällä pääsee, kun ottaa ensimmäisen viikon niin rauhallisesti kuin mahdollista ja sallii itselleen kielteiset tuntemukset."


"Ensimmäisellä viikolla energia saa kulua töihin, ja illat voi luvan kanssa laiskotella. Suosittu kikka on tulla töihin keskellä viikkoa, ettei ensimmäinen viikko olisi niin pitkä."
-> Suosittelen lämpimästi!


"Kun arjen kiire helpottaa, on paremmin yhteydessä sisimpäänsä ja ehtii miettiä, mitä työltä ja elämältä oikeasti haluaa. Töihin paluu taas merkitsee muutosta, ja muutos vie aina energiaa."Omasta kokemuksesta voin sanoa, että palatessa lomilta töihin, itselle kannattaa olla armollinen. Keskity omaan hyvinvointiin, syö ja juo tarpeeksi. Nuku riittävästi. Älä ahdistu ennakkoon liian lyhyistä yöunista, jos nukkumaanmeno meni myöhäksi. Muista, että aina voi nukkua ne vartin "avainunet" joista saa puhtia ilman että yöunet kärsii (yksilöllistä, useimmilla ei haittaa yöunia). Älä haali ensimmäiselle työviikolle työpäivän jälkeen mitään ylimääräistä mistä aiheutuu hyvää tai pahaa stressiä - tapaamisia, illanistujaisia, siivousleiriä ym. Teet mukavia asioita vapaa-ajalla: liiku, köki puutarhassa, juo teetä, vietä aikaa rakkaiden kanssa, tee pitkiä kävelylenkkejä koiran kanssa tai vaikka linnoittaudu sohvannurkkaan kirjan kanssa. Ja jos tilanne vaatii vähän suklaata, niin anna mennä. Arkirutiineihin ehtii palata seuraavan vuoden aikana juuri silloin kun sinulle itselle parhaiten se sopii. Ja muista oikeasti nukkua. Levitä vaikka piikkimatto sängylle, unohda some ja pötkötä vaikka puolituntia ennen nukkumaanmenoa, sekin on hyväksi sinulle. Otat ihan iisisti, chillaa.

Vaikka tässä puhutaan työhönpaluusta, niin uskon monen opiskelijankin vellovan samoissa vesissä. Joten tsempit myös teille! Ja hei, miettikääpä niitä pieniä koululaisia tai päiväkotiin palaavia nassikoita, jotka ovat parhaimmassa tapauksessa lomailleet KOKO kesän. Ymmärrystä, pitkää pinnaa ja suurta sydäntä, niitä syksyn tullen tarvitaan.


Kaikki kuvat lainattu Pinterestistä.


Tämän postauksen kaikki lainaukset ovat peräisin Taloussanomien tekstistä ja halusin ne tähän laittaa, koska niissä ollaan asian ytimessä. Luin toki paljon muitakin vinkkejä omankin työhönpaluun helpottamiseksi, mutta huomasin että joissain jutuissa oltiin niin kaukana pöpelikössä: "ala lukemaan työsähköpostejasi jo viimeisinä lomapäivinä helpottaaksesi työtaakkaa" ym. VÄÄRIN! Työasioihin ei kosketa lomalla ja työtaakka on siinä kohtaa väärin jakautunut, jos osa lomasta menee töiden selvittelyyn. Lomalla lomaillaan eikä pingoteta.

Leppoisaa työhön paluuta kaikille tänään töihin palaaville sekä kaikille myöhemmin töihin palaaville. Ja koululaisille myös! Ottakaa ihan rennosti ja olkaa kilttejä paitsi työkavereille, myös itsellenne
Kommentit

 1. Kiitos Muru, tää tuli tarpeeseen!! Ja tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä ja kiitos tsempeistä <3 Tää alkaa mennä jo rutiinilla, pakko varmaan vetää jokunen etäpäivä jos alkaa ahdistaa liikaa :D

   Poista
 2. Ihana postaus ja totta joka sana. Ahdistuksen tunnekin kuuluu elämään, kunhan se ei ole päällimmäinen ja joka päiväinen tunne <3

  Vanhana sitä varmaan ihmettelee, miten sitä niin kaikesta stressasi, mutta näin se vaan menee, elämä on matka ja matkan varrella oppii koko ajan. <3

  VastaaPoista
 3. Olet niiin oikeilla linjoilla! Tosin itse oon hieman hassussa tilanteessa just nyt töiden suhteen, valmistuin toukokuun lopussa ja nyt on tarkoitus hankkia ja tehdä niitä omia töitä. Huomaan, että muutaman viikon lomailun jälkeen alkaa polte kaiken maailman suunnitelmiin kyllä olla kohdillaan :)

  Työniloa ja onhan tässä kesää silti jäljellä, töistä huolimatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja onnea sinulle yritysmaailmaan. Tuotteet ainakin on ihan mielettömän söpöjä <3

   Poista
 4. Hyviä vinkkejä! Minäkin olen lukenut tuota Taloussanomien juttua aikaisemmin lomalta palattuani. Itselläni on vielä reilu viikko jäljellä mutta sen jälkeen arki alkaakin heti kertarysäyksellä koska lasten koulu alkaa yhtä aikaa... :P Katsotaan kuinka selviämme!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!