Apila - uhka vai mahdollisuus?

Nyt tarvitsisin teidän apuanne pihalliset ja muut puutarhatietäjät!

Meidän nurmihan oli viime kesänä ensimmäistä kesää ja aivan täydellinen rivarinurtsi: vihreää, tuuheaa nurmikkoa. Tänä kesänä meno on alkanut hurjistumaan. Meidän (ja naapureiden) nurmikko alkoi villiintymään valkoapilasta. Minä sitten otin urakan ja nypiskelin apilat nurmelta muutamana iltana pois, ihan vaan todetakseni, että juuristomatto jäi edelleen tukevasti paikoilleen.


Apila on ihan nätti, tuoksuu hyvälle, mehiläiset ei meidän menoa haittaa mutta. 

Itse en pidä siitä, että se tappaa altaan kaiken nurmen, se pitää maan pitkään kosteana ja mössääntyy ihan eri tavalla jalkojen alla kuin nurmikko. Eri asia olisi, jos meillä olisi iso tontti, siinä ei paljon apilapöpelikkö paina, mutta kun tiluksia on postimerkin kokoisen rivaripihan verran, olisin niin halunnut nurmikon pysyvän kauniina, yksinkertaisena, siistinä nurmena. [ Niityt on sitten erikseen, niihin apila sopii täydellisesti ]

Eli antaisinko apilan rehottaa vai taistelisinko sitä vastaan? En ymmärrä mistä apilat ovat tänne nurmen sekaan tupsahtaneet vain osalle asukkaista, vaikka kaikilla on käytetty samaa nurmimattoa.

Onko kokemuksia, onko apila pienen ja paljon käytössä olevan pihan uhka vai mahdollisuus?

Pihaan kuuluu muuten hyvää. Tänä kesänä laitoin kasvamaan kaikenlaista. Annoin vanhojen taimien hörähtää henkiin, on pitkää ja lyhyttä, värikästä ja valkoista kukkaa. Nyt tiedän taas paremmin, mitä haluaisin ensi kesänä kukkapenkkiini loistamaan. Ja onhan se nyt aika ihanaa, kun rakastaa tuoreita kukkia, on voinut leikata tuoksuvaa laventelia kotiin tai tehdä kesäisiä asetelmia. Kyllä kesä on aika ihana juttu!

Omaa pihaa pidemmälle ei tänä viikonloppuna päästäkään, kun hirmuflunssa jatkuu minulla ja pikkutyypillä. Mutta nyt jos malttaisimme huilata, päästäisiin nauttimaan päiväkodin ja koulun aloitusviikosta täysin siemauksin.

Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua!
Muistakaa aurinkorasvat ja tarpeeksi vettä :)
Kommentit

  1. toivottavasti paranette pian kumpikin. Kukkaloisto on ihan mielettömän upea teidän pihassakin

    VastaaPoista
  2. Kauniita kuvia kukistanne pihalla :) Pikaista paranemista teille ja leppoisaa sunnuntaita :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Antaisitko sinä nuoresi ottaa HPV-rokotteen?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?