Hyvinvointi: Hyvinvointiprojektini on vihdoinkin alkanut!

Tässä tulee nyt se "ensimmäinen postaukseni" koskien syksyn hyvinvointi-projektiani, mistä kerroin jo aikaisemmin täällä: Asiaa akuutista ylikunnosta. Minun on pakko sanoa se nyt ääneen. En ole voinut pitkään aikaan hyvin. Olen ihan sinut kilojeni ja kurvieni kanssa, mutta terveys ei ole samaa mieltä kanssani. Nyt on tullut mun aika alkaa pitämään itsestä parempaa huolta, kuin mitä tähän mennessä olen pitänyt.


MUUTAMA SANA ALKUUN
Olen pari kertaa elämäni aikana tempaissut hyvinvoinnin puolesta. Sitten on tullut arki (siis miten niin kuulostaa ehkä tavallaan tekosyyltä?), sairasteluja ja hyvinvointi on vaihtunut pikaiseksi ruuan hotkimiseksi, liian lyhyiksi yöuniksi ja terveysongelmiksi. Iho kertoo heti, kun jokin on vinossa. Toinen on (stressi-)vatsa. Kolmas, eikä todellakaan vähäisin, on päänsärky. Niin ja no närästysherkkyys...

Tärkeää olisi nyt myös iskostaa muutokset korvien väliin. Ettei se ruoka maailmasta syömällä lopu ;) Ja että pitää syödä, että jaksaa. Että pitää syödä elääkseen, eikä elää syödäkseen.

Tähän kohtaan olin raapustellut kappaleen, jossa kerroin joskus pudottaneeni 10kg ihan tosta noin vaan, mutta niin vaan raskaudet toivat sen takaisin. Sitten päätin pyyhkiä kappaleen pois. Ei, raskaus ei tuonut niitä kiloja. Vaan ihan omin pikku kätösin olen mättänyt kaikki sipsit ja pitsat naamaan. Kaiken takana olen ihan minä itse. Hävettää.

Tein ihan alkuun jalon päätöksen, etten kerro alkavasta hyvinvointiprojektistani mitään, ennenkuin on tuloksia esiteltävänä. Ihan vaan siksi, koska mahdollisuus epäonnistumiseen on, let's face it, suuri. Mutta eikö kauheampaa ole jättää yrittämättä, kuin yrittää ja epäonnistua - varsinkin, kun hyvinkin voi käydä niin, että yrittää ja onnistuu. Motivaatio on kaiken A ja O.


TAVOITTEET
Nimesin heti projektin alkuun itselleni tavoitteet, joista pari on ihan henkilökohtaisia, enkä niitä tule täällä enempää avaamaan. Mutta listalla ensimmäinen tavoite on:

hyvinvointi
Haluan, että ihoni muuttuu paremmaksi. Haluan, että päänsäryt hellittävät. Haluan voida paremmin, niin että hyväolo tuntuu päästä varpaisiin saakka. Olen myös kiinnostunut Mindfulnessista, mutta yksi askel kerrallaan ;)

välitavoite: mahtua tähän vanhaan hameeseen
en muista milloin viimeksi se olisi mennyt päälle puristamatta. Se on niin ihanaa kangasta, etten ole raaskinut heittää sitä pois. Olisipa hienoa, jo sen saisi vetäistyä päälle vielä joskus. Ja saankin!Hyvinvointi ei ole pelkkiä kiloja tai senttimetrejä. Tai juostuja kilometrejä tai paastottuja päiviä. Hyvinvointi on sisäistä tohinaa, kun sielukin hymyilee. En nyt voi sanoa voivani aivan erityisen huonosti, mutta tiedän että voisin voida paremminkin. Mutta minulla on oikeus voida hyvin. Ihan kuten sinullakin.

Minulla on etävalkku ja etäryhmä, josta saan tukea tähän touhuun, koska yksinään yrittäminen on niin tylsää touhua. Konstit ovat tutut: ruokavalio ja liikunta. Koska rakastan ruokaa, teen muutokset ruokavalioon ohjeiden mukaan mutta hitaassa tahdissa, omaa oloa kuulostellen. Ja sama koskee liikuntaa, koska johan se on koettu, mitä tapahtuu jos alkaa liikkua liikaa ja liian nopealla aikataululla. Ihan rauhassa, maltilla ja balanssia etsien. Hän on matkassa tässä alkuvaiheessa, sitten täytyisi omien siipien alkaa kantamaan ja homman olla hallussa korvien välissä. IIK.

Tästä aiheesta tulen kirjoittelemaan sarimaiseen tyyliin melko seikkaperäisesti ja fiilispohjaisesti. Enkä osaa antaa treeni- tai ruokavaliovinkkejä, koska olen itsekin matkalla niiden ihmeelliseen maailmaan, mutta kaikki vinkit otan mitä nöyrimmin vastaan. Ja olisi mukavaa kuulla, jos siellä joku muukin on matkalla kohti parempaa vointia :) Vertaistuesta saa aina niin paljon voimaa!


Kommentit

 1. Tsemppiä projektiin. Tuttuja ajatuksia. Itse aloittelen projekteja vähän väliä. Taas yksi menossa :)

  VastaaPoista
 2. Suuret tsemppitoivotukset täältä! Oma hyvinvointi on tosiaan se kaikkein tärkein asia. Itseltänikin se on jäänyt nyt taas kesän aikana unohtumaan (kun on pitänyt "suoda" itselle yhtä ja toista) ja kevään aikana sulatellut kuusi kiloa on tullut takaisin - samoin tukkoinen olo.

  Parasta syksyn alkamisessa on, että se tuntuu ihan oikealta uudelta alulta ja siitä pelkästäänkin saa jo pienen tsemppiruiskeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "kevään aikana sulatellut kuusi kiloa on tullut takaisin - samoin tukkoinen olo" - tuo on niin jännä! Kun tietää, että jos turpoaa -> ei voi hyvin -> miksi ei voi estää sitä turpoamista. Mä oon niin BEEN THERE AND DONE THAT mutta nyt on toinen ääni kellossa. Toivottavasti vielä pitkään.

   Kiitos tsempeistä ja sinne myös <3

   Poista
 3. Mahtavan rohkeeta lähtee hyvinvointiprojektiin ja bloggailla asiasta muillekin! :) Se innostaa tällaista ruokaremontin tehnyttä -ja edelleen syömis-asioiden kanssa kamppailevaa myös.
  Mä keskityn omassa ruoka- ja leivonta-aiheisessa blogissa aika paljo terveellisiin elämäntapoihin,
  jos helposti ja kevyesti kokkailu kiinnostaa niin kurkkaa reseptivinkkejä http://rikkarokassa.blogspot.fi/ :)
  Paljo tsemppiä tavoitteisiin ja projektin etenemiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tulen kurkkimaan ohjeita, niitä todella tarvitaan <3 Bongasinkin jo ihanat tonnikalapasteijat, joita on pakko päästä kokeilemaan!

   Poista
 4. Paljon tsemppiä!:) Itsekin olen heinäkuussa aloittanut melko samanlaisen projektin..ja askel kerrallaan mennään :) Hosumalla olen ennen aina epäonnistunut, joten nyt yritän hitdasta ja varmaan lähestymistapaa ja suosittelen sitä kaikille. Koska vaa´an kanssa temppuilu on ennen tuonut liikaa painetta olen aloittanut tämän ilman siinä hyppäämistä. Muuten koko homma tahtoo mennä kilpajuoksuksi. :D Kattelen sitä painoa sitten vielä hieman syksymmällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä: olet ihan oikeassa ettei vaaka ole alkuun tärkeässä osassa: nyt on kyse elämänmuutoksesta, paino laskee sitä mukaa kun ruokailutapoja saa siistittyä. Tsemppiä urakallesi <3

   Poista
 5. Mukavaa jos kirjoittelet tämän asian tiimoilta tänne postauksia :) Itsekkin olen taas siinä pisteessä että tälläinen oman hyvinvoinnin panostus kuuri tarpeen....Tsemiä ja iloa muutokseen <3

  VastaaPoista
 6. Hyvin voisin laittaa puumerkin kirjoituksesi alle! Paitsi ettei minulla ole valkkua eikä ryhmää.

  Periaatteessa voin ihan hyvin, mutta paremminkin voisin voida. Ihan olen sinut itseni ja kroppani kanssa, mutta muutaman (= noin 10) kilon painonpudotus olisi ihan mieluista. Ennenkaikkea kunnon kohentuminen olisi se paras saavutus. Pikkuhiljaa ja pienin askelin ajattelin tätä projektiani alkaa eteenpäin viemään. Tsempit sulle ja mulle, kyllä tästä vielä iloisina hehkutetaan. Ties vaikka lenkkipoluilla törmättäisiin kun samoilla kulmilla pyöritään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta, nyt kun alan tästä keuhkopöpöstä paranemaan, pääsen lenkeille: nyt olen vielä pakkolevossa enkä voi liikkua, murrrrr... Tsemppiä myös sinulle ja liikkumisen iloa <3

   Poista
 7. Paljon tsemppiä projektiin! Täällä palataan oman pariin kesän ehdottoman repsahduksen jälkeen taas syyskuussa ja tällä kertaa apuvoimien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hei, kuten meidän valkku sanoo: repsahduksia ei ole, on vaan elämää <3 Reipasta syksyä siis sinullekin :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!