Taiteiden yössä lasten kanssa

Iiiiiiso rasti seinään: Taiteiden yö tuli ja oli, eikä me oltu sairauden takia estyneitä osallistumaan. Oho!

Suuntasin lasten kanssa Taiteiden yöhön askartelemaan värikkäillä maissinappuloilla. Vink vink kaikki pienten lasten vanhemmat, näihin ei tarvittu kuin eri värisiä maissinappuloita, paperilautasen päällä oli puolikas tiskirätti, mikä oli kostutettu (vedellä). Maissinappulat toimivat niin, että sitä vain kastetaan kosteassa ja se pinta liimautuu toiseen maissinappulaan kiinni. Ei liimaa (nielussa), ei saksia (sormissa), ei sotkua (imurin vapaailta)!

Toinen teki prinsessan porkkanakäsillä ja toinen robottipyssylentohärpäkkeen. Voitte vaan arvata kumpi teki kumman. Ja huom, aivan sulassa sovussa. (Ne siis pystyy siihen :))Illan tärppi oli kuitenkin Ipanapa Live Show. Meille Ipanapa ei ollut nimenä kauhean tuttu, mutta keikalla tuli kyllä monta tuttua laulua ja uusia suosikkejakin löytyi! Ihan mahtavaa musiikkia, aikuinenkin viihtyy ja voi vähän villiintyäkin ;)


Keikalla kuultiin tuttuja suosikkeja, esim. Kuningas EI (kuinka ajankohtaista!) ja Kaikkihan me ollaan prinsessoi. Sieltä löytyi sitten uusiakin hittejä, esim. Koirakaveri. Kannattaa etsiskellä Youtubesta tai Spotifystä tai hankkia perinteistä sorttia oleva levy. Notkeat rytmit sopivat kesään kuin nakutettu ja sulattivat väsyneimmätkin taiteilijat soittamaan ilmakitaraa ;)

Oli kyllä tosi ihana ilta. Olen hetken todella onnellinen kaiken väsyneen arjen keskellä: ihanat isot ja omatoimiset lapset, jotka osaa käyttäytyä tilanteen vaatimalla tavalla, joiden kanssa meillä on yhteisiä iloja, kuten musiikin kuuntelu ja elämästä nauttiminen. Harmi vaan, kun herätyskellon piti aamulla alkaa soimaan vitosella alkavalla numerolla, muutoin oltaisiin kyllä kurvattu hakemaan jotain noutoruokaa iltapalaksi ja vedetty ne ilta-auringosta nauttien. No, onneksi oli aikainen herätys, syötiin terveellisesti ja saatiin nukuttuakin ihan mukavasti.

Onni on tässä.
Kommentit

 1. Tuo maissinappula on siis maissinaksu, joita voi syödä? Kiva idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulisin, että aikalailla samaa kamaa, mutta väriaineiden takia ei tietysti ole suositeltavaa syödä. Mutta ei siis haittaa, jos maissia sietävä napero vähän haukkaa :)

   Poista
 2. Hei olipa hauska idea! Niin onko nää maissinappulat nyt jotain eri tavaraa kuin naksut? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä yrittää paremmalla ajalla googlata mikä on tuotteen virallinen nimi, mutta käsitin näin kirjaston tätien selvityksestä että aikalailla samaa kamaa :)

   Poista
 3. Hei, ainakin FiksuMuksusta löytyy näitä maissipaloja: http://www.fiksumuksu.com/#1577

  Toimisikohan ihan kaupan maissinaksut pieniksi pilkottuna ja elintarvikevärillä värjättynä (että pysyisi myrkyttömänä)?

  Kurkkikaas linkistä Magic Nuudles: http://www.fiksumuksu.com/#1577

  VastaaPoista
 4. Mukavanoloinen taiteiden yö ❤️

  VastaaPoista
 5. Kivaa ja pian on tulossa Helsinki Design viikolla taas kaikkea kivaa ja lapsille tosi kivoja juttuja myös. <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Antaisitko sinä nuoresi ottaa HPV-rokotteen?