Ei elämä aina ole kivaa, maailmantuskaa ja muita huonoja uutisia.

Minulta kysyttiin, että miksi minä kirjoitan blogissani niin, että kaikki on aina kivaa? Miksi minä en kerro niistä erimielisyyksistä vahvatahtoisen kahdeksanvuotiaan kanssa? Tai kun viisivuotias paiskaa suutuspäisään kumisaappaan ovesta ulos? Eikö aika koskaan lopu kesken ja epätoivo valtaa mieltä? Eiks elämä koskaan ota päähän?

Neulon, leivon, käyn töissä, kirjoitan blogia, valokuvaan, nautin, fiilistelen, läski palaa hävyttömän helposti, hiki lentää, tapaan ystäviäni ja kaikki on niin ihanaa. Jeejee.Suomi on vakavassa tilassa. Lama on syvä, uusia työpaikkoja ei synny, pakolaisia virtaa, maailmalla on paha olla.

Minua alkoi ahdistaa yhtenä päivänä niin paljon, että poistin uutislehtien appsit puhelimesta, otin etäisyyttä Facebookiin. Joka tuutin täydeltä tuli vain huonoja uutisia. Minun oli mietittävä oma suhtautumiseni asioihin.

Enkä edes ole ainoa, ketä ahdistaa. Moni kokee henkilökohtaisen tuskan lisäksi maailmantuskaa. Murhetta kaikesta tapahtuvasta, lähellä ja kaukana.

Kaikki ei aina ole kivaa. Elämä ei aina ole kivaa.Tänä harmaana perjantaipäivänä iso osa Suomesta on lakossa. Koska hallitus uhkaa isoilla leikkauksilla. Säidenjumalakin on langettanut päivän teemaväriksi harmaan. Luvassa on tuulta, sadetta, salamoita ja myrskyä. Aikamoinen yhteensattuma.Kyllä, vaikka blogissa ei yleensä näykään, niin kyllä kotona meillä on välillä sotkuista (kuvissa), lapset lojuvat pitkin sohvia (kuvassa), joskus ollaan samaa mieltä, joskus ollaan eri mieltä. Mutta sitä se elämä on! Ja arki! Lapseni muuten ovat siinä iässä, että enpä enää voi kirjoittaa miten vain ja mitä vain heistä noin niinkuin julkisesti. Niinku vaikka riidoista tai haasteista. Heillä on ikioma yksityisyydensuoja.Minä haluan tallentaa tänne niitä minua itseäni innoittavia kuvia, ajatuksia, juttuja. Tämä blogi on minun (hyvänmielen)päiväkirjani ja teen tätä omalla tyylilläni. Ja kun sanon, että vastuu on lukijalla, tarkoitan sitä, että vastuu medianlukutaidosta on lukijalla. Ei kenenkään lapsiperheen kodissa ole aina matonhapsut suorassa, vaikka kuvista voi sellaista päätelläkin. Ei se silti tee bloggaajasta kieroa totuudenvääristelijää, hehe. Blogi on vain pintaraapaisu kirjoittajan elämään.

Hyväntuulinen kiitos kuuluu teille, kaikille ihanille lukijoilleni! Kiitos kaikista kommenteista, mitä olette minulle kirjoittaneet. Ammennan niistä todella paljon voimaa ja hyvää fiilistä! Saan niistä uutta ajateltavaa ja inspiraatiota. Te olette iso osa tätä hyvänmielenblogia.Minusta Anssi Kela oli täysin oikeassa kirjoittaessaan: "Suomessa puhutaan siitä, että pitääkö meidän auttaa. Sen tulisi kuulua: miten voimme auttaa?" Olen niin samaa mieltä, hyvä Anssi!

Minä olen ihan tavallinen, pieni ihminen (koko maailman mittakaavassa) Helsingin itäisimmästä kolkasta. Meilläkin tiedetään miltä työttömyys tuntuu, meillä ei ole koskaan nähty tilillä tilastojen mukaista keskipalkkaa. Entä jos kohdalle osuu vakava sairaus? Kokemusta sellaisestakin on. Mutta teen sen mitä voin, lahjoitan mitä voin. Ja minä koen tämänkin tärkeäksi, kaiken maailmantuskan keskellä: minä pyrin tuomaan hyvää mieltä muille ihmisille. Että ihminen voisi löytää vielä enemmän ilon ja onnistumisen tunteita omassa elämässään. Saada vinkkejä ja inspistä. Ilman, että se vaatisi enemmän, kuin mitä ihmisellä on jo. Blogini The L for LOVE on hyvällä asialla 

Vaikeina hetkinä täytyy sutkuttaa eteenpäin. Ei tosiaan surra sitä mitä ei ole vaan iloita siitä mitä on. Ja jos maailmantuska käy sietämättömäksi, täytyy miettiä, voisinko minäkin tehdä jotain konkreettista, sen murehtimisen sijaan?

Lähetän kaiken sympatiani kaikille niille, jotka kokevat hätää. Suomalaisille, pakolaisille, ihmisille. Yritän ymmärtää Sipilää, joka hallituksineen on mitä kauheimman paikan edessä. Jossei nyt tehdä leikkauksia, ne tehdään myöhemmin suurempina. Keneltä leikataan, ettei toinen tunne sitä epäoikeudenmukaiseksi? Yritän myös ymmärtää heitä, jotka ovat lakossa leikkauksien takia. En usko, että kivuliailta leikkauksilta säästyttäisiin missään tapauksessa, minkään hallituksen johtamana. Ja kyllä, leikkaukset koskevat myös minua ja perhettämme. Mutta yritän sulatella muutokset, miettiä seuraako niistä jotain hyvää, edes pitkällä tähtäimellä? Nykymaailma muuttuu niin hurjaa vauhtia, ei ihme jos ihmisten on vaikea sopeutua muutoksiin. Olkaa itsellenne armollisia, älkää pakottako kiirehtimään. Asioiden sulattelu vie aikansa. Hyvin ratkaisujen tekeminen vie aikansa. Muutos vie aikansa.

Muista hengittää.


Kun hurja leikkauslista, juhlapäivänäni julkistettiin, huomasin seuraavana aamuna, että aamu valkeni. Ja aurinko nousi. Ihan kuten kaikkina päivinä sitä ennen ja kaikkina päivinä sen jälkeenkin. 

Yritetään pitää pää pystyssä, missä se suomalainen sisu on, kun sitä nyt kaikista kovimmin kaivattaisiin? Kyllä, sitä varmasti löytyy ja Suomi saadaan vielä jaloilleen. Muita vaihtoehtoja ei ole.

Olin tätä tekstiä kirjoitellut jo aikaisemmin, mutta tänään näin monday TO sunday-blogin Päivin kirjoituksen ja päätin avata oman sanaisen arkkuni omassa blogissani, Päivin blogin kommenttiboksin sijaan. Voit käydä lukemassa Päivin tekstin TÄÄLTÄ.

Ja kaikessa omituisuudessaan halusin niputtaa kaikki "huonot uutiset" samaan tekstiin. Siinä ne nyt tuli, kaikki sotkuisesta blogikodista aina maailmantuskaan saakka.

Toivottavasti kukaan ei loukkaantunut kirjoituksestani ja toivottavasti edes joku koki saavansa tästä jotain (hyvää) ajateltavaa vaikeiden aikojen keskelle. Kysymyshän ei taaskaan ole, että selviydymmekö me tästä vaan ainoa vaihtoehto on, että me selviydymme tästä.

**


Viikonloppuja 
Kommentit

 1. Loistava kirjoitus ja ei meidän tarvitse puolustella kenellekään minkälaista blogia pidämme, sillä se ei koskaan tule kertomaan koko totuutta ja jos ei loukkaa blogilla ketään,niin siinäpä se. Tehdään meidän näköistä juttua. Maailmantuska, siitä kirjoitinkin äskettäin omassani. <3

  Sinulle hirmuisen hyvää viikonloppua <3

  VastaaPoista
 2. Maailmantuskaa täälläkin podetaan! Siksi tykkäänkin mm. Sinun positiivisesta blogistasi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä maailmantuskan selätykseen ja kiitos kauniista sanoistasi, Ulla ♥

   Poista
 3. Hyvä teksti, ei lisättävää!

  VastaaPoista
 4. Hieno kirjoitus! Olen niin samaa mieltä kanssasi monestakin asiasta. Ei meillä ole mitään hätää. Vaikka leikkauksia tehdäänkin, olemme silti tilastollisesti maailman kärkipäässä etuuksinemme, joten siinä suhteessa meillä ei pitäisi olla mitään valitettavaa. Kyse taitaakin todellakin olla muutosvastarinnasta. Saavutetuista eduista on vaikea luopua, mutta silti olen henkilökohtaisesti sitä mieltä että lakkoilemalla asiat eivät paremmiksi muutu. Jokatapauksessa leikkaukset ovat väistämättömiä tässä maailmantalouden tilanteessa. Ja mitä blogin kirjoittamiseen tulee, jokainen saa tehdä sitä juuri omalla tyylillään. Ei ole oikeaa tai väärää tapaa sitä tehdä. Jatka vain siis omaan tuttuun tyyliisi ikävistä kommenteista huolimatta. :) iloa päivääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaaru ♥ Muutosvastarinta - se sana aivan tyystin unohtui tekstistäni. Uskon, että olet aivan oikeassa ♥

   Poista
 5. Hyvä kirjoitus. Ihmettelen sitä, miksi blogeissa pitäisi kirjoittaa pahasta olosta, maailman pahuudesta, epäkohdista... Tokihan niistä saa kirjoittaa, mutta miksi niitä oikein kysellään? Olen ihan samaan tilanteeseen joutunut, että on ihmetelty, väitänkö elämäni olevan niin ihanaa ja täydellistä, ettei mitään pahaa olisi muka. totta kai on! Ja paljon! Mutta elän joka ikinen päivä arkeani, kivun, varattomuuden ja turhautumisen kanssa. Miksi minä siitä koko ajan vaahtoaisin blogissakin?! Tottakai tahdon hengähtää välillä ja blogini on se hyvän mielen paikka ja pakopaikka arjesta. Ainakin välillä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet niin ihana Viltsu! Rakastan aitoja ihmisiä ja rakastan blogiasi! Se on todellakin hyvänmielen paikka jonne haluaa palata aina vaan uudestaan ♥ Pidä linjasi juuri sellaisena ♥

   Poista
 6. Juuri näin. Asiaa. Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kaisa ja kiitos ytimekkäästä kommentistasi ♥

   Poista
 7. Voin kyllä niin samaistua siihen, kuinka tää samoista asioista jauhaminen ja uutisointi alkaa jo väsyttää ja ahdistaa >-< Ihan tosi hyvä teksti, allekirjoitan todellakin!

  http://ganbattedesuka.blogspot.fi

  VastaaPoista
 8. Mediamyllytys tunkeutuu joka tuutista. Olen myös harkinnut uutisrajoitusta ja vastaavaa. Ikävä tunne tulee myös siitä, että uutisia toistetaan uudelleen monta kertaa päivässä. Se ei mielestäni edes rakenna, tiedota tai paranna, vaan lamaannuttaa. Fokus omaan tekemiseen häviää, eikä se puolestaan auta ketään kotona tai maailmalla. Tarvittais sellainen myönteinen flow. Mukavaa viikonloppua, ja myönteistyyttä minäkin blogillani yritän pienellä panoksellani tuoda esille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai miten loistava argumentti: "Se ei mielestäni edes rakenna, tiedota tai paranna, vaan lamaannuttaa." Juuri noin, aivan samaa mieltä! Ja tämän allekirjoitan täysin: "Tarvittais sellainen myönteinen flow" Oikein! Kiitos viisaista sanoistasi, Marianne ♥

   Poista
 9. Kyllähän se niin menee, että blogin pitäjä itse määrittelee millaisista asioista kirjoittaa ja kuvaa ja mitä julkaisee. Ja lukija valitsee millaisia blogeja lukee. Itse luen juurikin niitä hyvän mielen ja positiivisuuden esiin tuovia blogeja. Enkä suinkaan kuvittele, että kenenkään elämä olisi pelkkää hyvää ja hymyä :)

  Mukavaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kikka ♥ Sinulla on niin hyvä ote asioihin, tykkään!

   Poista
 10. Itse kirjoitan hyvistä asioista blogiin mutta ei elämä aina ole helppoa ja ruusuilla tanssimista mutta en nyt julkisesti halua alkaa repostelemaan tai pohtimaan elämän kurjuuksia ja vääryyksiä...Jokainen lukija voi itse päättää haluaako lukea postauksen tai ei...eihän ketään pakoteta näitä lukemaan!Ja asioista voi olla erimieltä mutta mielestäni maailmassa on jo ihan tarpeeksi kurjuutta, pahuutta jne että jospa etsitään omasta elämästä niitä onnen ja ihanuuden hetkiä tosiaan <3 jätetään ne kurjat kommentit sivuun :) Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina, olen aivan samoilla linjoilla sinun kanssa ♥ Mukavaa sunnuntainjatkoa!

   Poista
 11. Varsin asiaa sisältävä teksti!
  Ihmettelen tuota ku moni bloggari saa haukut siitä ku bloggaa vaan iloisista asioista!! Eikö jokainen saa kirjoittaa siitä mistä haluaa ja toiseksi jos kovin negatiiviseksi muuttuisi nii en mä ainakaa sitä lukis ja lukisko sitä kovin moni muukaan!?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!