Ei mikä tahansa pyykkimuija vaan Vanish-muija

Pyykkimuija täällä moi. Kauheen ihana sana, toi pyykkimuija. Vai onks se vaan kauhee?

Just vähän aikaa sitten kävin avautumassa Mamma rimpuilee-(ihanuus)blogissa blogiyhteistöistä. Lyhyestä virsi kaunis: mä en vaan kestä sitä ilmiselvyyttä joissain blogiyhteistöissä, kun ensin blogissa on juttua verhoista, sitten lasten vaatteista, sitte tarhapulmista, tyyliä äippämammalle ja sitten se tulee kuin märkä rätti naamalle: Mäsäx-puukko! OO-ÄM-GEE. Joskus yhteistyökuviot vaan on kamalan tökeröitä eikä sovi blogin linjaan ja piste. Mut miten se menikään, nou mani nou fani?

Minä lähden mukaan riemusta kiljuen sellaisiin yhteistöihin, mistä luulen olevan oikeasti iloa blogini lukijoille eli yhteistyön on istuttava blogini linjaan kuin variksen räystäälle. Niinpä nyt kerron teille pyykkimuijailuistani.

Pitkään seuloin mihin lähtisin mukaan ja Buzzadorittaretkin miettivät mihin soppaan minut kannattaisi kiinnittää. Tarjolla on ollut kaikenlaista säärikarvavahoista kuumahöyryputsareihin, mutta päätin säästää teidät säärikarvakuvilta ja sen sellaiselta :D

Sitten se ensimmäinen Buzzador-kamppis tulla tupsahti ja sehän oli
Vanish Gold


Pyykkimuijailen pari kertaa viikossa ja pyykinpesun haasteet meidän perheessä on:

- aina kun viikon pyykit on taloyhtiön pesukoneissa, löytyy vielä kolme sukkaa, jotka eivät ehtineet mukaan, vaikka heitä on viikko odotettu saapuvaksi kokoontumispaikalle pyykkikoriin (samassa paikassa since 2013)

- tahrasirkus, mikä aiheutuu näemmä elävänruuan syömisestä, kun lihapullat sätkii haarukasta rinnuksen kautta lattialle. Öbaut aina.

- toki helpottaa elämää kun ei tarvitse kysyä lapselta mitä päiväkodissa oli ruokana, kun menyy on nähtävillä paidan etupuolelta

- eri värisiä vaatteita enemmän kuin tikkurilan värikartassa sävyjä - KOMBOINEEN!!!


Joten ei muuta kun pyykit koneseen ja kauhallinen Vanishia kyytiin, tuleeko siitä mitään?

Vanish itsessään ei ollut täysin uusi juttu: valkoisen pyykin Vanishilla ollaan tehty taikoja meidän valkoisen sohvan irtopäällisiin, mutta värikkääseen pyykkiin en ole sitä tohtinut käyttää, eli värillinen Vanish oli meillekin uusi juttu.
Vanishilla voit taistella tahroja vastaan kolmella tavalla:

ONE: liota. Vanishia + vettä vatiin ja anna liota. Valkoiset kestää pidemmän liotuksen kuin värilliset. Pese ihan tavallisesti. 

TWO: esikäsittele. Tee Vanishista ja vedestä mömmöä, jota hinkkaat pyykkiin ja sen päälle normaali pesu pyykinpesuaineella.

THREE: pese. Kaada kauhallinen Vanishia tavallisen pyykin pesun yhteydessä pesuainelokeroon ja pese ihan tavallisesti.

Kurkkaa myös Vanishin tahranpoisto-opasta, missä on kerrottu tarkemmin, että mikä tahra lähtee milläkin tempulla parhaiten. Tahran poisto-opas on TÄÄLLÄ.

Miten meni noin niiku omasta mielestä?

Oikein hiekkamutauineista vaaleista sukista lähti kyllä suurin osa fläkeistä, mutta peruspinttymät jäi. Olisi ehkä kannattanut liottaa ensin. Sukan pohjassa oli niin jäätävän kokoinen reikä, mitä Vanish ei ollut syönyt vaan reikähavainnosta ilmoitettiin vasta pesun jälkeen, joten tahrainen sukka lähti sukkien taivaaseen käsinukketehtaan sijaan eikä uusintakäsittelyä tehty.

Valkoinen pilkkupaita sai kyllä ihan uutta happea Vanishin vaikutuksesta. Rinnuksilla oli punajuurta, hiekkaa ja tussia vähän siellä täällä. Liottamatta lähti kaikki. Valkoinen kirkastui ja mikä parasta, värit eivät lähteneet!
Vanishista en tykkää pelkästään siksi, että se on pinkissä purkissa (hehe, voitteko väittää että joskus ette ostaisi jotain ihan vaan houkuttelevan värisen purkin perusteella? ;)) vaan siksi, kun se on äärettömän helppo käyttää. Olen ehtinyt tässä 8 vuoden mutseilun aikana taistella aika monenlaisten tahrojen kanssa. On ollut jos jonkinnäköistä tahrasaippuaa ja litkua, mutta ne vaarat. Olen onnistunut suihkauttamaan litkumaista tahranpoistoainetta silläviisiin, että suutin oli pyykkiin päin, josta sitten jokin pisara onnistuneesti singahti paitsi takaisinpäin (ihan tarpeeksi pelottavaa sinänsä), niin silmälasin linssin ALI ja suoraan, oi kyllä, silmään! Ärr. Joten jauhopurkkien kanssa on turvallisepaa, jos vaan muistaa kiertää purkin kiinni ja kädet tulee pestyä muutenkin likaisen pyykin kanssa hilluttua, eli heti ei tule tungettua sormia silmiin, ainakaan tässä iässä. 


Loppuun vielä pari vinkkiä:

*mattosuihkeella lähtee sekä kissan oksennukset matosta että ketsupit sohvasta
*porkkanatahrat vauvan paidoista lähtee pesun jälkeen kesäauringossa kuivattamalla
*älä putsaa valkoisia kankaita vhreällä Fairyllä ;)

Muita Vanish-buzzareita lanjoilla? Linjoilla? Miksikä tätä sanotaan? Kuulolla? Blogistaniassa? OT: Vähän sama, kun mä edelleen digiaikana laitan kaikki ohjelmat "nauhalle". Lapset ei varmaan käsitä mistä ihmeen kengännauhoista se mutsi höpöttää. Vaikea sanoa, että mä laitan ohjelman "tallennukseen" tai katsotaan se "tallenteelta". Meillä katsotaan ohjelmia yhä nauhalta ;)


T: Vanish-muijaps. vielä tulee yksi Vanish-poustaus joko tämän kamppiksen tiimoilta tai sen jälkeen: valkoinen sohvamme on rötjätty oikein huolella, se pääsee taas Vanish-käsittelyyn ja toivottavasti päästään kaikista tahroista lopullisesti eroon. Ihan vaan noin varoituksena jos on mainosallergiaa. 

pps. kiitos, sä jaksoit lukea tänne asti! My hero :DKommentit

  1. Ihana pyykkimuija sielä :D Tämä oli hyvä postaus! Oon tosi laiska käyttämään tahranpoistoaineita mutta kyllä vaan oikeesti pitäis :) Vanishiä siis listalle <3

    VastaaPoista
  2. Vanish-tuotteet ovat huippuhyviä. Käytän konepesussa säännöllisesti pienen määrän tahranpoistojauhetta normaalin pesuaineen lisäksi ja tuo on auttanut, että esim. valkoisten paitojen kainalot eivät kellastu ja miehen paidankaulukset pysyvät siisteinä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!