"...kuin maahan kiinni neulottuna"

Jonkin sortin neuloosi iskee aina heti, kun syksy alkaa.

Se on ensimmäinen käpristyvä lehti, ensimmäinen päivä kun tuuli alkaa puhaltaa pohjoisesta ja saa olon tuntumaan kylmältä. Kun auton ikkunat ovat aamulla huurussa ja kun aamukaste ei ehdi kuivua nurmikolta niin nopeasti kuin kesällä. [ Vaihtoehtoinen aloitus menisi kai niin, että se on se hetki, kun pitää kaivaa kurikset kaapista ihan vaan todetakseen, että joko ne on pienentynyt tai lapset ymmärrettävästi kasvaneet ja kun koko perheen niittaa loputon nuhayskäräkiskuume. Tai kun alkaa olla nakit loputtomasti jäässä (kotonakin) ja kun tajuaa ettei itsellä ole edelleenkään välikausi(korko)kenkiä ja... Niin ja tietty kun naapurustossa omemat kypsyy ja huomaan suunnittelevani rikollista toimintaa menemällä poimimaan puut paljaaksi. No, umpirehellinen minä ei siihen pysty ja ostan omenani torilta hirmu hintaan mutta eihän sitä makua voita mikään. ]


Sitten on pakko päästä lankakaupoille.


idkuva


Villasukkaa. Kokeilen taas villasukkaa. Olen neulonut ja neulonut. Tällä määrällä olisi pitänyt olla valmiina jo vähintään kymmenen sukkaa. Olen neulonu ja purkanut. Neulonut ja purkanut. Purkanut ihan koko hiivatin sukanterän, takaisin varteen saakka. Kantakavennusten jälkeen olin neuleen väärällä puolella. Aina vaan. Tilanne eteni niin vakavaksi, että äitini tuli ja teki kantapään. Nyt yritän onnistua sukan loppuun saakka. [ Kiitti, mutsi! ]

Lankakori on turvapaikassaan. Hyllynpäällä, korkealla. Pienten sormien ulottumissa. Solmuiset langat poissa katseilta. Mutta silti houkuttelevasti, etten unohda neuloosiani.
Muita syysneuloosista kärsiviä? Tai nauttivia?
Mitä on noussut puikoille? Tai valmistunut jo?Kommentit

 1. Kyllä alko taas itelläkin perinteiset syys-neulomiset. Siinä on ihan oma tunnelmansa -sateen ja tuulen äänet hämärässä illassa, viltin alla lämmitellessä kun sukkapuikot kilisee :)
  Tällähetkellä yöpöydälle on jäänyt joksikin aikaa lojumaan puolikas lapanen... Jospa sais kunnialla loppuun eikä se päätyisi säärystimeksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, kuulostaa ihanalta ja tsemppiä puolikkaalle lapaselle! Kohtahan niitä tarvitaan jo :)

   Poista
 2. Harmitus, en osaa neuloa. Vaikka se näyttää mukavalta puuhalta, niin se on mun akilleen kantapää. Kauniin langan olet ostanut. Pitäs itsekin ostaa lankoja ja viedä se neulottavaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kannattaa opetella! En ole eläessäni tehnyt onnistunutta sukkaparia, VIELÄ mutta on pakko yrittää :) Vaikkakin samaa meinasin - vien langat äidilleni ja TEE SINÄ! Mutta ei...minä itte ;)

   Poista
 3. Villasukkien teko tulevaa talvea varten aloitettu ja sitten kun noita sukkia on saanut tehtyä niin pari tyynynpäällistä ajattelin myös neuloa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, neulottu tyynynpäällinen voi ollakin tosi ihana! Tee sukat nopeasti (hihi) niin päästään ihailemaan tyynynpäällisen valmistumista :)

   Poista
 4. Pienen pienet villasukat on puikoilla. Pitäisi aloittaa kantapään teko. Haluan aina tehdä kantapään valmiiksi yhtä kyytiä, muuten menen ihan sekaisin. Jospa huomenillalla olisi aikaa istua kantapäänverran alas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienen pienet...miksiköhän minä aina aloitan aikuisten sukista enkä pienen pienistä. Ehkä ne sitten seuraavaksi. Onko sinulla vinkata hyvää ohjetta pienen pienille?

   Poista
 5. Tästä taudista en ymmärrä mitään, mutta kaunis lanka ja ihanat sukat siellä tulossa. Täälläkin heikkous mariskooleihin ja maatuskoihin. Kivaa viikkoa <3

  VastaaPoista
 6. Neuloosi vaivaa täälläkin. Kun vain saisi tuon puikoilla olevan puuvillaneuleen valmiiksi, olisi listalla vaikka kuinka monta villaista unelmaa. Olen vain niin hidas neuloja, että useimmat jäävätkin sille listalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih! Rohkeasti teet neuletta! En malta odottaa lopputuloksien näkemistä :)

   ps. täälläkin sukat edistyy :)

   Poista
 7. Mä tykkään kans kutoa, mut en tee sitä siksi ku ei tuo kantapään ja loppu kavennys onnistu ilman apua! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ne on tosi vaikeita! Lupaan tehdä videon aiheesta heti kun sen opin :D

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!