Ikean joulu 2015, ideoita joulukeittiöön

Meillä joulutaiat

tapahtuvat suureksi osaksi keittiössä. Hyvinsyöminen on meidän joulussa keskeisessä osassa. Ja mitä se hyvinsyönti meillä tarkoittaa? Melko terveellistä syömistä. Ja huomaan, että meidänkin kotona ollaan siirtymässä ihan perinteisestä joulupöydästä modernimpaan suuntaan. Vielä en kyllä miellä sushia ruokalautaselleni jouluaattona, mutta kyllä joululaatikkosirkuksen ehdoton maksimiaika on kaksi päivää. Sitten on jo saatava jotain ihan muuta. Vaikka sitä sushia.

Minulta on kysytty monena jouluna, kovaan ääneen hämmästellen, että ai sä et syö kinkkua? No mitä sä sitten jouluna syöt?! Meidän joulupöytään kuuluu laatikot, raikkaat salaatit, lohi. Kyllä meillä kinkkuakin jossain muodossa on, perinteisiin kuuluen, mutta ei sen perään ainakaan vielä kukaan kauhean kovaa itke. Voisin itse elää pelkällä rosollilla ja lanttulaatikolla koko joulun ;) Meillä lapsetkin rakastaa kaikkia jouluruokia: kalaa, salaatteja, laatikoita, mätisörsseleitä, ihan kaikki maistuu!

Minä rakastan joulussa sitä kiireettömyyttä. Kun on aikaa kattaa pöytä kauniisti. Arkena ja viikonloppuisin kun se ei ole mikään itsestäänselvyys. Jouluna on ihanaa, kun saa syödä ihan kaikessa rauhassa. Ottaa vähän lisää. Sulatella ja santsata vielä vähän ;) Jälkkäriksi sitä suklaata, tietenkin. Tai vihreitä kuulia. Olla laskematta kaloreita. Kuitenkaan ahmimatta. Nauttia siitä, ketä pöydän ympärillä on. Kiitollisuudella. Me itse olemme jonain joulun päivänä aina vierailevina tähtinä läheisten luona, mutta muuten olemme omalla porukalla kotona. Ihan parasta, molemmat. Olen todella kiitollinen siitä, ettei meidän joulu täyty missään nimessä minuuttiaikatauluista ja väkipakolla suoritetuista kyläilyistä eri paikoissa. Meidän joulu, meidän säännöt.

**

Tässä muutama poiminto, miltä Ikean keittiössä jouluna 2015 näyttää. Nauttikaa ja poimikaa parhaat ideat kotiin! Kaikki kuvat lainattu Ikean sivulta. En tiedä pistääkö teidän silmään näistä kuvista samalla tavalla kuin minulle, että näissä kuvissa on paitsi juhlava tunnelma, se ei suinkaan ole jäykkä vaan rennosti juhlava? Eikö kuulostakin hauskalta, vähän kuplivaa mutta ilman jäykistelyä, kelpaisi minunkin jouluuni ;)


Photos by Ikea

Joko teilläkin on visio siitä, mitä ja ennenkaikkea millaista
 teidän joulupöydässä tulee tänä vuonna olemaan?

Hyvä, niin minullakin on :)

**

Ja tuntuupa ihan hassulta fiilistellä joulua,
kun Helsingissä on ainakin tänä tiistaiaamuna
herätty vesisateen ropinaan.
Synkintä syksyä siis elellään,
annetaan sisäisen valon loistaa!Kommentit

 1. Ihanat inspiskuvat! Joo, ja vettä tulee Porvoossakin, mutta en synkisty! :)

  VastaaPoista
 2. Kaunista - ja niinkuin sanoitkin, juhlavaa mutta rentoa! Tykkään täysillä.
  Ja kyllä - jouluruuat on valmiiksi mietitty. Perinteiset - mutta toki mukana hieman ylläriäkin;)
  Ja sade täälläkin ropsuttelee - onneksi ei sentään ihan koko ajan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, en malta odottaa, että pääsen kuulemaan joulupöytäyllätyksistä! Ihanaa kun ihmiset ovat innovatiivisia - perinteidenkin keskellä!

   Poista
 3. No niin haluan nuo punavalkoiset kukkalautaset, pöytäliinan ja punaiset kuohulasit! Ei muuta kuin Ikeaan <3 Kivaa iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oli kyllä huippu ilta, hih, Ikeamaisittain vietettynä.

   Poista
 4. Mukavia tunnelmakuvia! Meillä jouluaatto ja -päivä syödään hyvin perinteisen kaavan mukaan, mutta kyllä sitten pitää saada jo jotain muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, juuri noin! Perinteet ja perinneruuat on ihania mutta ainahan voi kokeilla jotain uutta, ihan pienesti vaikka ensin :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!