Jouluperinteitä ja vähän GreenGatea

Tehän tiedätte, että olen aivan rakastunut GreenGaten lattekuppeihin, mutta kaapit ei vedä sisälleen niin paljon, kuin sydän haluaisi ;) Niinpä meidän kaikki huikaisevat n-e-l-j-ä GG-kippoa saavat joulun tietämillä sisäänsä pikkuruiset hyasintit. Muovinen kasvatusruukku vaan pois ja kasvi sipuleineen ja multineen sinne. Rosoista ja söpöä! Tästä on muodostunut meidän oma jouluperinne.

Oppia ikä kaikki: vasta tänä jouluna kuulin, että joulutähdet ovat alkujaan kotoisin niinkin eksoottisista maisemista, kuin Väli-Amerikasta ja Meksikosta. Jotenkin olen mieltänyt tämän eurooppalaiseksi kukaksi ja uusi tieto yllätti täysin! Joulutähti ei ole kuulunut muutenkaan minun joululemppareihin, mutta nyt vanhemmiten (heh heh) olen jotenkin mieltynyt sen perinteikkääseen henkeen. Lapsuudenkodissani meillä oli aina jouluisin joulutähtiä ja äitini sai pidettyä ne, muistikuvieni mukaan, upeasti hengissä koko kauden. Ne kerrat kun olen itse joulutähden ostanut, olen saanut ne kuoleentumaan ihan päivissä. Toivottavasti nyt saadaan nauttia tästä yksilöstä ainakin joulukuuhun saakka. Se, että meillä ei ole ollut joulutähteä, ei ole mikään merkki siitä, etteikö tällä kukalla olisi aivan huikea suosio. Tiesitko, että Euroopassa tätä viljellään 100 miljoonaa, Wikipedian mukaan, joka vuosi. Se on aika paljon se.

Vielä pari sanaa myös Amarylliksestä. Plantegenin Facebook-sivuilla kerrottiin, että tuota jouluista leikkokukkaa voi pitää ripustettuna ylösalaisin ja sen voi kastella - varren kautta! No eipä ole tullut minulle mieleenkään ja nyt tiedätte tekin! Tätä on pakko kokeilla.

Kuva: Plantagen

ps. vielä ehtii mukaan blogini ARVONTAAN :)

Kommentit

  1. Amaryllis onkin aika hauska noinpäin, en kyllä tiennyt tällaista kikkaa :) kivaa päivää!

    VastaaPoista
  2. Joulukukat ovat kyllä niin ihania <3 onpa kiva idea ripustaa amarylliksen kukka nurinkurin ikkunaan! En ole minäkään tiennyt, että sitä voi kastella varren kautta. Nyt tiedän :) Tuota on ihan pakko kokeilla!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!