Lapsivapaaviikonloppu, mitä tein?

Juuri, kun olin kirjoitellut yksinolemisesta, sainkin tilaisuuden olla yksin.

Ensimmäinen ajatus oli, että "ei, en minä halua olla erossa lapsista, koska enhän mä osaa tehdä mitään yksin" :D Tulihan se sieltä! Sitten, hetken tuumailtuani, ajatus vapaaviikonlopusta juuri siihen kohtaan alkoi tuntua ihan hyvältä ajatukselta. Isovanhemmat otti tenavat matkaansa ja minä sain hetken olla - minä. Ladata akkuja, että jaksaa olla parempi ihminen.

Olipa hiljaista, olipa omituista. Siivosin, järjestelin, lepäsin. Olipa ikävä.
Tein asioita, joita normiarkena ei voi tehdä. Kuten mennä yömyöhällä (kuuden jälkeen ;)) kauppaan ja tankkaamaan autoa. Ajella hissunkissun kotiin, ilman että täytyy tähdätä iltapuuron keittoon seitsemäksi. Huomaan, että rakastan rutiineja. Kun normaalit rutiinit ei päde, olen hunningolla, tosin nyt ainakin ihan vaan hyvällä tavalla.Lauantaina ihmettelin hentoisia lumihiutaleita muun Suomen nauttiessa lumikinoksista - ainakin mitä Instaan oli luottaminen. Join aamukahvia, hiljaisuudessa. Pohdiskelin asioita.Iltapäivä sujahtikin siskon kanssa shoppaillessa ja syödessä. Maailmanparannusta (no ainakin minun, jossei ihan koko maailman) ja kahvia. Aivolepoa.Sunnuntaina koti täyttyi tutusta tohinasta. Isompi singahti omaan huoneeseensa omiin askareihin, pienempi kaipaa vielä enemmän sitä läheisyyden tankkaamista, joten niin sitten ihan vaan oltiin hetki yhdessä. Olla hetki yhdessä tarkoittaa myös sitä, että kännykän kansi napsautetaan kiinni ja laitetaan pois kädestä. 


Oli ihan virkistävää. Ensi viikonloppuna taas paluu "arkeen":
kello soi seitsemältä, että ehditään pikkutyypin futistreeneihin ja
tiedossa on joulunavajaisia ja kaikkea muuta, ihanaa, pöhinää.

Meidän elämä 
Kommentit

 1. Yksin on ihanaa ja outoa yhtä aikaa, ikävä aina kaihertaa, eikä yksin olosta tule aivan sellaista täydellistä vapautuksen kokemusta. Jokin syyllisyyskin painaa, kun on tilaa ajatuksille. <3

  VastaaPoista
 2. Oi, kuullostaa kivalta hetkeltä. Yksin olo on kyllä äidille outoa ja samalla ihanaa! Ja on ihanaa jopa siivota, kun hetken ehtii nauttia siitä siististä kodista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä siististä kodista! Mutta kyllä nautin siitä, että hetken aikaa ihan kaikki ei ollut kaaoksessa. Lastenhuoneisiin en käynyt imuroinnin lisäksi ollenkaan kurkkimassa. Mielenterveyden edistämiseksi ;)

   Poista
 3. Kuulostaapa ihanalta <3 Vaikka varmasti ikävä oli ja outoa myös!
  Mutta uskon että itse kullekkin tekisi hyvää ottaa pieni minäitse-hetki. Omat ajatukset ja systeemit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aivan samaa mieltä, omat ajatukset ja systeemit ♥

   Poista
 4. Ihania hetkiä omaa aikaa sinulla ollut ❤️nyt taas jaksaa ❤️

  VastaaPoista
 5. Oma aika on välillä tarpeen!
  Ja silloin huomaa sen arjen tärkeyden myös!

  Lämmintä joulunodotusta täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
 6. Taas jaksaa ahertaa arkessa lapsienkin kaa, ku saa hetken omaa aikaa ja touhuta mitä haluaa ja mihin tahtii haluaa! :)

  VastaaPoista
 7. Yksin on upeeta mutta samaan aikaan tosi yksinäistä =D ole nyt siinä sitten ja nauti. Ihana tunnelmallinen kotikuva! Mukavaa viikonloppua

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!