IKEA Valaistuminen: PerspectiveVuodenajan ollessa pimeimmillään, Ikeassa on tapahtunut valaistuminen, #IKEAvalaistuminen. Perjantaina 27.11.15 jokainen Ikean tavaratalo sekä lähipiste on saanut uniikin, muotoiluoppilaitosyhteistyönä toteutetun valoinstallaation.IKEA Espoo - PerspectiveIKEA Espoo teki oppilaitosyhteistyötä Aalto-yliopiston lahjakkaiden tekijöiden kanssa. Puhuttelevan Perspective-valoinstallaation toteuttivat
Thomas Tyrrell Adolph (Creative Sustainability)
Manuel Francisco Fonseca (Product and Spatial Design)
Hélène Lacombe (Product and Spatial Design)
Aalto Yliopisto, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Many thanks to Thomas, Manuel and Hélène, your installation is truly amazing!

Installaatioiden tarkoituksena on muistuttaa valon merkityksestä ja järkevästä energia-ajattelusta sekä inspiroida ihmisiä elämään kestävämpää arkea kotona.


"Kun näemme asiat uudesta näkökulmasta, näemme ne samalla uudessa valossa. Installaatiomme, joka perustuu tähän ajatukseen kuvaa sitä, miten asian voi ymmärtää paremmin näkökulmaa vaihtamalla ja miten monta asiaa voi sulautua yhdeksi.

Erityisen olennaista tämä on ihmisiä maailmanlaajuisesti koskettavien tapahtumien, kuten ilmastonmuutoksen tai pakolaiskriisin kohdalla. Installaatiossamme tila on täytetty lampuilla näennäisen sattumanvaraisesti. Tietystä näkökulmasta tarkasteltuna lampuista kuitenkin muodostuu ihmisen toiminnan ja välittämisen symboli – käsi."
-Thomas Tyrrell Adolph, Manuel Francisco Fonseca & Hélène LacombePerspective-valoinstallaatio on tehty Hektar-seinävalaisimista ja Ledare led-lampuista. Led-lamput kuluttavat jopa 85 % vähemmän energiaa ja kestävät 20 kertaa pidempään, kuin hehkulamput. Suomen vuodenaikoja ja etenkin talvisen ajan pimeyttä ajatellen energian kulutus ja etenkin sen säästäminen on merkittävässä asemassa suomalaisissa kodeissa, koska suuren osan sähkölaskustamme muodostaa valaistus. Led-valoilla säästät siis paitsi rahaa (sähkölaskut), myös energiaa.


Ikea on yksi niistä yrityksistä, joilla on kunnia osallistua Pariisissa järjestettävään YK:n ilmastokokoukseen yhteistyökumppanina ja sponsorina. Kestävämpi arki ei siis kuitenkaan ole mitään kaukana jokapäiväisestä elämästä olevaa luksusta, vaan kuuluu jokaiseen kotiin. Hyvä energiateko on vaihtaa kodin lamput ledeihin, sillä myös Ikea tekee hyvää. Ikea lahjoittaa jokaisesta 29.11. - 19.12.2015 ostamasi valaisimesta tai lampusta 1 euron YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:lle. Tämä Brighter Lives for Refugees-kampanja keräsi viime vuonna huikaisevat yli 10 miljoonaa euroa.

IKEA Foundation on UNHCR:n merkittävin yrityslahjoittaja. Yhteistyö alkoi vuonna 2010, ja sen myötä lapsille ja heidän perheilleen on voitu järjestää asumuksia, huolenpitoa ja koulunkäyntimahdollisuuksia pakolaisleireillä ja niitä ympäröivissä yhteisöissä Aasiassa, Afrikassa ja Lähi-idässä.

Kampanjan tuotot käytetään lasten koulukäyntimahdollisuuksien parantamisen lisäksi myös aurinkoenergialla toimivien katuvalojen ja lyhtyjen sekä aurinkoenergiaa hyödyntävien sähköntuotantojärjestelmien hankkimiseen UNHCR:n pakolaisleireillä ja niitä ympäröivissä yhteisöissä.

Lue lisää IKEA valaistumisesta ikea.fi/valaistuminen. Löydät kuvia myös sosiaalisesta mediasta, kuten blogeista ja tietenkin myös Instagramista hastagilla #IKEAvalaistuminen.
*Yhteistyö: IKEA Suomi


Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!