Omanlainen joulu

Kyllä oli hyvä joulu, eikä se vielä ole edes ohi. Olipa mahtavaa viettää se ihan omilla säännöillä ja tulipa opittua paljon uuttakin noin tulevia jouluja ajatellen. Tulevia, entistä stressittömämpiä, jouluja ajatellen.

Oikeasti on tärkeää, että voi viettää joulun ihan omilla säännöillä. Joulusta sanotaan paljon kaikenlaista, kuten että se on lasten juhla, aikuiset eivät tarvitse lahjoja, se on perhejuttu ja paljon muuta. Minä sanoisin, että se on mielentila, eikä kukaan ole enemmän tai vähemmän oikeutettu sitä juhlimaan. Minä itse en odota saavani joululahjoja mutta jokusen annan kyllä itse. Minä tosin rakastan lahjoja, joten varmistan lahjansaannin hankkimalla joka joulu kuusen alle yhden lahjan itselleni. Onhan toki toinenkin tapa varmistaa lahjojen saanti, mutta se ei ole varteen otettava vaihtoehto: olla nyt koko vuosi tuhmailematta. Nou kän duu! (No löytyihän sieltä kuusen alta pari ylläriäkin minulle ;) Ilmeisesti joku pitää minua kaikesta huolimatta ihan kilttinä ;))

Joulu itsessään sujui mukavasti. Olihan sen viettäminen aloitettukin hyvissä ajoin: jouluherkkuja oli tehty ja popsittu jo pitkin joulukuuta, joten nyt ei ollut tarve mättää kupua ihan ähky-täyteen. Juustoillat ym. oli jo pidetty hyvissä ajoin.

Aloitin joulun viettämisen aatonaattona pitkän työpäivän jälkeen, lasten mentyä nukkumaan, mätileivillä ja Blossalla, tietenkin. Siitähän se sitten lähti, hei tonttu-ukot hyppikää ;)Joulupukki oli käynyt kippaamassa suurimman osan lahjoista aaton vastaisena yönä kuusen alle ja siellä ne jouluaattoaamuna odottivat innokkaita avaajiaan. Innokkaimmat avaajat ponnistivat sängyistään ylös heti kuuden jälkeen. Mitäpä sitä nukkumaan? ;)Meidän joulussa ketään ei jätetä lahjatta. Niinpä myös koirat, kissa ja hamsteri saivat pakettinsa ja olivatkin silminnähden tyytyväisiä ylläreihinsä. Ihanat karvakuonot!Jouluaattona aamiaisen ja lahjojen avaamisen jälkeen hyppäsimme bätmobiiliimme ja huristelimme mökille, missä syötiin, kuunneltiin joulurauhan julistus (Terveissii sinne Turkkussee) , ulkoiltiin, syötiin vähän lisää, nautittiin joulupukin vierailusta ja illaksi ajelimme aikalailla pilkkopimeässä kotiin. Jouluaaton sää oli mitä parhain: pelkkää aurinkoa, eikä ollenkaan pakkasta. Tällaista säätä voisi olla huhtikuuhun saakka, kiitos!
Joulupäivänä alkoi meidän perheen oma joulu. Suuntasimme joulumessuun mikä oli suunnattu pikkutyypeille ja tehtiin omanlainen jouluateria. Käsi oli aikalailla koko päivän integroitu suklaakonvehtilaatikkoon. Hirveä morkkis suklaaövereistä. Tarkempi tarkastelu osoitti, että taisin syödä alle 10 palaa suklaata. Ei paha. Joulukilot toistaiseksi 0.Joulutähti päätti sitten kuoleentua vain päiviä ennen joulua. Mutta tämä on ainoa joulun "pilalle mennyt" juttu. Joten ei ihan huano!Ja koska tässä elellään ihan omilla säännöillä, meillä syötiin joulupuurot vasta Tapaninpäivänä lounaaksi. Riisipuuro päätettiin siltä istumalta ottaa ympärivuotiseen suosioon, eli tätä tulee löytymään meidän lautasilta tiuhemminkin kuin kerran vuodessa. Ehkä tästä kehitellään vielä joku mansikkainen juhannusversio?Tapanina myös käytiin nauttimassa auringosta ja hyytävästä tuulesta. Ihan uskomattomat maisemat, ottaen huomioon, että on joulukuu. Tykkään.


Oli kyllä hyvä joulu. Mutta onneksi tää on kerran vuodessa vaan ;)Kommentit

 1. Kauniita joulun tunnelmia. <3 Mitä tässä aattona maistelin, niin kyllä Blossa on parempaa, kuin Loimu. Loimu on vaan liian loimuavaa, tuli kuumasta glögistä suorastaan alkoholihuurut nenusta. :)

  Mukavaa iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Ja Loimu oli kyllä vahvaa, runsasta, oikea talvijuomaa! Mutta minkäs sitä Blossakissa karvoilleen voi, nam ;)

   Poista
 2. Ihana juttu ja kuvat. Omanlainen ja juuri niin pitääkin.

  Meillä sama juttu ja juurikin siksi mieli kiitollinen ja seesteinen (!!) :)

  VastaaPoista
 3. Ihania joulutunnelmia. Meillä on tapana avata lahjat aattoiltana, mutta joskus olisi kiva jos tonttu olisi tuonut ne yön aikana kuusen alle. :)

  VastaaPoista
 4. Sun suosittelun ansiosta meilläkin Blossa löysi tiensä pariin pakettiin ja päästiin sitä itsekin maistelemaan - oi herkkua! :) Tosi hienoja kuvia, kivasti välittyy just se joulun tunnelma! :) Ja hei, mäkin pääsin sitte loppujen lopuksi niihin joulufiiliksiin! ;)

  VastaaPoista
 5. Omanlainen joulu on paras joulu :)

  Mukavia loppuvuoden päiviä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!