Onkos täällä kilttejä lapsia?Viikonlopun lukemisten jälkeen täytyi ihan itsekin pysähtyä miettimään:

eikö aattoiltana joulupukin parrakkaasta suusta kuultu lausahdus "onkos täällä kilttejä lapsia?" aiheuta ihan tarpeetonta spekulaatiota, koska siinä kohtaa lahjat on jo ostettu tehty, paperoitu ja lahjasäkissä? Eikö se olisi ekologisesti täysin kestämätön tilanne, jos siinä kohtaa jouluaattona kävisikin ilmi, että ei, täällä ei ole kilttejä lapsia, voit viedä paketit pois. Kaikki se materiaalin määrä, paketointimateriaalin määrä, porot lensivät turhaan, "turha käynti"... Kaikki hukkaan! Käsittääkseni joulupukillakaan ei mene taloudellisesti kovinkaan hyvin, mutta onko tuo nyt kummoinenkaan uutinen, kun lahjatoiveiden hinnat alkavat hipomaan taivaita. Toivelistat täyttyvät älypuhelimista, iPadeista, älykelloista ja vaikka meillä vielä mentiin suht edullisilla toiveilla, yhdestä muotinukesta saa pulittaa helposti jopa 50€. Myöskään joulupukki apureineen ei voi välttyä paineilta toimia aina vaan kustannustehokkaammin. Tämä tuonee lapsille toivoa. Saatte pitää lahjat, jokatapauksessa.

Vai onko kysymys muuten aikansa elänyt? Onko tuhmia lapsia olemassakaan? Voisiko perinteisen kysymyksen korvata ja sanoa vaikka: "onpas kiva nähdä teitä kaikkia" ?

Hyvää viikkoa,
teille kilteille ja tuhmille,
kaikille!
Kommentit

 1. Hyvä oivallus, kannatan "onpas kiva nähdä teitä kaikkia" - kommenttia pukilta! Iloa.

  VastaaPoista
 2. Se on jännä juttu, että aina on niin sanottu ja varmaan aina niin tullaan sanomaan ;)

  VastaaPoista
 3. Katsos, näinhän meillä on aina tehty ja näinhän meillä aina tullaan tekemään ;)

  VastaaPoista
 4. Sillon kun mä olin pieni, meillä tosi harvoin kävi pukki. Muistan siis vaan ihan pari kertaa ja sen jälkeen pukki oli käynyt aina sillä aikaa, kun oltiin saunassa. Mun mielestä tää amerikkalaisten "Ho ho hoo, meeerrry christmas!" on sopivampi pukin suuhun, mutta toisaalta varmaan toi "onkos täällä kilttejä lapsia" juontaa juurensa kauemmas historiaan. Ja siihen, kun pukki oli pikkusen ankarampi ja pelottavampi hahmo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, niinpä, pukki ei aina ole ollut kevyintä keittoa - meillä on kotona kuvamateriaalia siltä ajalta kun olin tähtipölynä älyämättömissä haaveissa ja herranjestas sitä pukkia mikä on siskoni jouluja riemastuttanut. Mutta se oli sen ajan paras yritelmä, todellakin :D Olen ihan samaa mieltä - Ho ho hoo, Meeeerryy Christmas on niin paljon parempi :)

   Poista
 5. Tuo hokema taitaa olla perinne ;) Muistan miten joulupukki lapsuudessani kyseli aina meiltä olettekos olleet kilttejä :) Hui jos äiti tai isä olisikin sanonut ei ole kilttejä lapsia täällä :) Mukavaa jouluaaton aattoa ❤️

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Antaisitko sinä nuoresi ottaa HPV-rokotteen?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?