"Sinulle jää aikaa johonkin muuhun, kuten pötköttelyyn sohvalla, käsi suklaakonvehtilaatikossa"

Ihailen aivan suunnattomasti niitä ihmisiä, jotka jaksavat askarrella joulutervehdykset omin käsin joka vuosi. Tai edes useimpina vuosina. Tai edes jonain vuonna.

Joskus ziljoona vuotta sitten minäkin pipertelin kortit itse, ompelin jopa kangassydämiä. Mutta mitä sitten tapahtui? No arki, lapset, työt, kiire, te tiedätte nää. Päätin antaa periksi ja mennä valmiilla vaihtoehdolla.

Mutta valmiiden korttien meressä ei ole helppo uida. Löytää nyt jotain sellaista missä olisi samaa fiilistä, kuin itse tekemisen riemussa. Korttimeressä kroolatessa voi joutua kertakaikkiaan huppeluksiin tai löytää helmen. Minä olen löytänyt helmen. Montakin!Tänäkin vuonna olen investoinut Anna-Mari West Photographyn supersöötteihin joulukortteihin. (Viime vuoden korteista voit lukea TÄÄLTÄ) Ei hikisiä joulukorttipajoja hermot kireällä, glitterit otsassa ja liimat korvassa. Ei ahdistusta siitä, kun ensimmäinen kortti on valmis ja enää kaksikymmentäseitsemän odottaa tekijäänsä. Tietysti eri asia, jos diginatiivit naperot olisivat auttavina käsinä. Mutta he jaksavat tehdä yhden kortin verran, loput kaksikymmentä-ja-jotain jää edelleen minulle ;)

Omat kortit poimin mukaan Prismasta.

Suklaata, joulumusiikkia, hetki aikaa ja ripaus joulumieltä. Sitten ei muuta kuin täyttelemään jouluisia tervehdyksiä omin miettein. Itse seurailin samalla puolella silmällä myös Tuntematonta sotilasta ja nyyhkytin sisäisesti. Kuinka helppoa meillä nykysuomalaisilla onkaan, kun posti kulkee parissa päivässä ja sen rinnalla on kaikenlaiset tekniset ratkaisut: puhelimet, tekstarit, Whatsappit ja sähköpostit. Saat yhteyden rakkaimpiisi ihan hetkessä, toista se oli silloin vuosikymmeniä sitten. Ei paljon poustailtu Instagramiin kuvia juoksuhaudoista eikä pirautettu kysyen, että ootko Jaska vielä hengissä.
Toki sähköinen tekniikka meinaa kovasti viedä korttien suosiota. Omalla tavallaan se on ekologinen valinta, mutta tässä kohtaa kyllä surutta turvaudun epäekologiseen vaihtoehtoon ja lähetän ne joulukortit. Että ilahduttaisin niiden saajia. Ja toisaalta ilahdun itsekin korteista, niitä on mukava hypistellä, säilöä, fiilistellä ja ripustaa esille. Sinitarralla seinään teipattu puhelin ei vaan ole sama asia.Korttikaupoilla mopo lähti aivan käsistä ja ostin itsellenikin joulukortteja, joita voi sitten ripustella sinne ja tänne... ;)


Joko te olette siirtyneet sähköisiin tervehdyksiin vai vieläkö joku paitsi lähettää perinteisiä joulukortteja, myös tekee ne itse? 

Mutta hei: elämä on niin vauhdikasta menoa ja meininkiä, jos kiire stressaa, vaihda jotkut joulutoimet yksinkertaisesti valmiiseen, kuten valmiisiin ihaniin kortteihin ja sinulle jää aikaa johonkin muuhun. Kuten pötköttelyyn sohvalla, käsi suklaakonvehtilaatikossa tai pipareiden leipomiseen tai suosikkisarjan katsomiseen jostain mediatötteröstä. Toivon sinulle iisimpää joulua!

pssssst. Kortit ovat Anna-Mari West Photographyn
ja nyt hänellä on verkkokaupassa tarjous:
jos tilaat ennen 20.12.15 ja tilauksesi ylittää 50€,
saat kaupan päälle seinäkalenterin! Lue lisää.

Kommentit

 1. Noi Anna-Marin kortit on kauniita! :) Itse arkasrtelen kortit vuosittain ja aina viime tipan stressi iskee ja kauhealla kiireellä niitä väsätään! Kumpa osais aloittaa niiden teon aikaisemmin, mutta ku ei oo sitä fiilistä keski kesällä! Itselläni vielä sellaiset 20 korttia tekemättä, huh huh! Onneks parit kortit on jo sillain ajatuksen tasolla valmiina. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ihana optimisti: "Onneks parit kortit on jo sillain ajatuksen tasolla valmiina" -> Oikein!

   Poista
 2. Kyllä ne oikeat kortit lähtevät joulunakin, ja Westin kortteja kerään omaan voimakirjaani, mikä tekeillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OIH! Voimakirja! Nyt kyllä taidan kopioida tuon idean!

   Poista
 3. Niin ihania ja lapsuudenkamu on kirjoittanut tekstejä kortteihin, siksikin vielä aivan erityisiä. <3

  VastaaPoista
 4. Mun piti oikein tulla tutkailemaan, millainen blogi sulta löytyy kun mullakin olet lukijana :) Vitsi on kivan näköstä! Ja ihania kortteja!

  Mä en ole enää aikoihin lähettäny kortteja. Melkeinpä siitä syystä, etten tiedä nykyään enää ihmisten osoitteita :D Kyllä se vaan niin nykypäivän tasolle on oma elämä mennyt, että pistän sitten porukkatekstarin lähimmille kavereille ja that's it :D Itse saadaan kortteja lähinnä parilta tutulta ja sukulaiselta ja talteen menevät! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiva kun tulit :) Osoitetiedot on muuten aika usein karkuteillä minultakin. Ei ne ihmiset niin usein muuta, mutta olen niin hatara päästäni ;) Moni pitää tietonsa visusti salaisina, niin siinä ei Fonectat auta :D

   Ja juuri noin, kukin tekee omalla tyylillään: porukkatekstari, kortti, sähköposti. Kaikki on oikein! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!