Have a Good (Mon)Day!

Meillä maanantaista perjantaihin työläisillä on käsillä tämän vuoden ensimmäinen viisipäiväinen, täysi, työviikko. Vähän hirvittää. Mitenkä sitä selviää keskiviikosta eteenpäin? ;)


Luin jokin aika sitten aika kiivasta keskustelua siitä, kun ihmiset valittivat joulunpyhien jälkeisestä "krapulasta" ja työhön palaamisen vaikeudesta. Neuvonantajien mielestä pitäisi ottaa loparit, jos kerran työt ei kiinnosta. Minullakin oli vaikeuksia palata töihin pyhien jälkeen, vaikka en lomaillutkaan. Ja minusta tuo marttyyriasenne, että työstä ei saisi koskaan sanoa mitään poikkipuolista sanaa, on niin menneen talven lumia. Get over it.

Työelämän paineet ovat kasvaneet joka alalla ihan hirveästi. Jokainen meistä, joka saa aamulla nousta töihin, on varmasti kiitollinen työpaikastaan, eikä pidä sitä itsestäänselvyytenä, mutta se ei poista sitä faktaa, että perheen kanssa on kiva olla. Ja kun on kiva koti, sielläkin on kiva olla. Kun tällaisena jääkautena möllöttää muutaman päivän hyvässä seurassa ja kivassa kodissa (ja vähän mussuttaa suklaata ja nököttää vilttien alla), on sieltä ulkoistautuminen haastavaa kenelle tahansa. Jos pitäisi olla surullinen jonkun puolesta, niin ehkä sellaisen ihmisen puolesta voisin surra, joka kokee kotona olemisen niin ahdistavaksi, että laskee minuutteja töihin pääsemiseksi ja tuntee olevansa elossa vain töissä. No, meitä on niin moneen junaan, ehkä joku nauttii siitä aidosti. Minä rakastan työn tuomaa vastapainoa, mutta koen eläväni sijainnista huolimatta.

Nyt te, jotka palaatte töihin lomien jälkeen: ottakaa ihan iisisti. Usein lehtien palstoilla ja muissa nettiartikkeleissa neuvotaan aloittamaan mukavista töistä, viettämällä laatuaikaa työkavereiden kanssa ja ottamalla rennosti. No esimerkiksi siivousalan spesialistin on varmaan vähän vaikea valikoida kivoja ja ei-niin-kivoja töitä. Ämpäri on ämpäri ja moppi on moppi. Ei paljon vaihtoehtoja. Tai kotihoidon ammattilainen. Sitä on mentävä tietyn rutiinin kanssa ja piste. Eikä monessakaan työssä ole niin löysää, että voisi keskittyä rupattelemaan kollegoiden kanssa tuntikaupalla tai ottamalla erityisen rennosti, mennen töihin vähän myöhässä ja kompensoimalla sitä lähtemällä vähän aikaisemmin ;) Mitä minä tarkoitan sanomalla, että ottakaa iisisti: anna itsellesi lupa olla vähän väsynyt, surullinen, "krapulainen" (no ei viinasta vaan pyhistä, lomailusta, vapaa-ajasta). Anna itsellesi lupa ottaa mahdollisimman pehmeä lasku töihin. Ja jos työnpuolesta laskua ei voi pehmentää, niin löysää kotona. Lapset elävät myös toisten äitien tekemällä ruualla (ts. tehdasvalmisteiset einekset), villakoirat eivät katoa kodin nurkista vaikka et niitä viikkoon imuroisikaan, heti ensimmäisellä viikolla ei ole pakko lähteä lenkille kuutena päivänä viikossa. Toki on niitä superihmisiä, joilla ei ole käynnistymisvaikeuksia lainkaan. Sitten ei muuta kuin go for it! :) Mutta meille hitaammille tyypeille: palaillaan arkeen kaikessa rauhassa. Omilla säännöillä, omaan tyyliin sopivasti.

Päivät ovat valoisampia, paukkupakkaset on (toivonmukaan) selätetty ja nyt vaan nautitaan talvesta, lumesta ja sen mukanaan tuomasta valoisuudesta. Kolmen kuukauden kuluttua elämme jo kirkasta huhtikuuta, alamme kaivelemaan kevyempiä vaatteita vaatekomerosta. Ja laskemme viikkoja kesäloman alkuun ;)
Kommentit

 1. Mukavaa maanantaita ja viikkoa sinne!! <3

  VastaaPoista
 2. Hyviä ohjeita ja neuvoja :). Kyllä tämä ensimmäinen kokonainen viikko näin etukäteen vähän ahdistaa ja kauhistuttaa, mutta tästä se lähtee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan. Tästä se lähtee, ihan iisisti. Maanantaista kun selviää, se onkin jo perjantai näköpiirissä :)

   Poista
 3. You too!♥

  (Ja vaikka teenkin töitä kotona, niin silti hommien aloittaminen takkuaaaaaaaaa. Vai juuri siksi??)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, se on vaan se lomanjälkeinen jetlag. Tai krapula. You name it ;) ♥

   Poista
 4. Loman jälkeen on yleensä aina vaikea palata hommiinsa, mutta tänä vuonna se sujui ongelmitta. Mulla on niin kiva työpaikka ja työkaveritm vaikka varsin haastava työ onkin.

  VastaaPoista
 5. Kyllä tää tästä taas lähtee...loman jälkeisiä käynnistysongelmia :) Mukavaa alkanutta viikkoa ja iloa arkeen ❤️

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!