Lapsille lahjaksi aikaa

Joulun aikoihin netissä liikkuu yleensä meemi, missä lukee, että "buy presents" ja se on osin yliviivaillen korjattu: "be present". Good message!

Sitä me oltiin tänä jouluna. Ja joulun ansiosta ollaan edelleen. Enemmän läsnä lasten kanssa. Joulupukin lahjasäkistä löytyi lapsille Junior Alias ja joulun jälkeen ostettiin vielä Afrikan tähti. Alkaa nimittäin peruskimblet tulla korvista ulos. Ja nyt kun molemmat (lapset, mutta miksei aikuisetkin) on jo hyvässä iässä: nopan silmäluvun laskeminen sujuu hienosti (ja melkein oikein), joten on kiva pelaillakin. Ilman, että yksi laskutaidoton yrittää metsästää pelinappuloita syödäkseen, kun numerot eivät sano mitään ;) Tiedän, niitäkin aikoja tulee vielä ikävä.Meillä on kaksi neljästä ihan mahdottomia hannuhanhia, mitä pelituuriin tulee. Voittavat muut mennen tullen ja heidän keskinäiset pelit vasta jännittäviä onkin.Pienin pelaajamme on paljastunut oikein pelihaiksi. Muistaa säännöt, osaa pelata maltillisesti ja kun on oikein jännä paikka, sihisee jännityksestä eikä meinaa muistaa hengittää. Tappiot ovat maata kaatavia, mutta tätähän tässä harjoitellaan. Ettei ne oikeasti olekaan. Pelihai on aivan järjettömän hyvä selittämään asioita. Selitteleehän se muutenkin, miksi siskon eläinhahmot ovat hänen huoneessaan tai muuta mutta Aliaksessa hän on se, jonka pari haluaa olla ;)
Lasten kaveritkin ovat käyneet meillä pelailemassa. Ihan loistava tapa tutustua noihin tyyppeihin itsekin. Semisti huolestuttaa tuleva teini-ikä. Sitten sitä vaan hengaillaan kaiken maailman Lissujen kanssa, eikä ole harmainta aavistusta ketä ne on. Kai teinit vielä pyörii kotonakin viettämässä aikaa, että vähän pääsisi perille, että kuka kukin on. (Onneksi niitä voi sitten vaklata somessa! Paitsi että en ymmärrä edes Snäptsätistä mitään, kai tässä pitää ottaa ryhtiliike somen aallonharjalle!)

Ensimmäisellä Afrikan tähti-pelikerralla lapset asettelivat pahviläpyskät paikoilleen. Pelaaminen oli kutkuttavan jännittävää. Enää pelipahvilla oli jäljellä YKSI pahvikiekko - eikä timanttia ollut löytänyt vielä kukaan! Vähänkö oli jännittävää, kun viimeinen kiekko kääntyi...EIKÄ SE OLLUT TIMANTTI!

Heh heh, pienehkön slaagin jälkeen timantti löytyi pelinrakentaja 1:n oman valtaistuimen alta! En tiedä miten naperot olivat sen sinne saaneet mutta sieltä se löytyi. Kurkkupalan (!!!) vierestä. (Mistä tietää ettei meillä ole koiraa...hihi)Oikeastaan aika ihanaa nollata aivot työpäivän jälkeen, kun on saanut syötyä ja voi heittäytyä pelailemaan lasten kanssa. Tätä, Aliasta tai vaikka sitä Kimbleä. Ja ilman mitään älyvekotinta kädessä. Ihan vaan ihmisinä. Minä, sinä, me... Pelailun myötä lapset ovat saaneet lahjaksi myös meidän aikuisten aikaa. Priceless.Siinähän olisi tälle vuodelle tavoitettakin.
Kaiken työssäkäynnin, jumpassakäynnin, bloggauksen, kielikurssiloinnin, opiskelun, puutarhuroinnin ja muun ohelle.

Be present.
ps. Turvallista päivää kaikille, etenkin Eteläisen-Suomen lumikaaoksessa liikkuville tyypeille. Ihanaa, kun on lunta mutta tarvitseeko koko talven lumimäärän tulla yhdellä rysäyksellä? ;)

Kommentit

 1. Paras lahja on antaa aikaa, eivätkä lapset edes odota ihmeitä, yhdessä oloa vain. <3 Afrikan tähti on lemppari lautapeli ollut jo pienestä, Monopolissa häviän aina kaikki rahat.

  Lumista tiistaita <3

  VastaaPoista
 2. Meillä oli myös joulun aikaa Afrikan tähti esillä, nerokas peli kaikessa yksinkertaisuudessaan!

  VastaaPoista
 3. Me on hankittu nyt ihan lähiaikoina monta uutta lautapeliä, koska noh, ne nyt vaan yksinkertaisesti on niin hyviä! Löytyy toki perinteiset Afrikan tähdet ja Kimble, mutta nyt löytyy myös Kalmankuja 13, Cluedo, Piirrä&Arvaa, Pohjanmaa Alias jne jne. ja ihan vaan kirpparilöytöinä/joululahjoina! Meillä kun noita pieniä ei suvussa ole, niin pelaillaan sitten tälleen "aikuisten" kesken ja samanmoista hihkumista se edelleen on, on se ikä sitten mikä tahansa! :)

  VastaaPoista
 4. Lautapelien pelaaminen on meilläkin sitä perheen yhteistä tekmistä. Noi meidän teinit ja esiteinit asettuvat vielä ihan mielellään peli-iltaa perheen kesken viettämään. Afrikan tähti on yhden suosikkipeli, nukkuukin afrikantöhtipeli-lakanoissa :)

  Mukavia pelihetkiä!

  VastaaPoista
 5. Lautapelit on huisin mukavia. Tuo samainen on lempparini. Vuoden lautapeli on jo iät ajat putkahtanut joulupukin kontista. Yhdessäolevaista uutta vuotta! Tuija

  VastaaPoista
 6. Paras joululahja ❤️ Afrikan tähti on mukava ajanviete koko perheelle ❤️

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!