Veden säästämisestä

Olen tässä paastohuumassa pohtinut, miten meidän perhe voisi vielä enemmän säästää vettä? Voisi vaikka aloittaa suihkussa lotratun veden säästämisellä. Minä en lotraa, mutkun ne muut ;) Samoin vettä voisi laittaa aina jääkaappiin kannuun, niin ei mene vettä hukkaan, kun hanasta tulee ensin muutaman sekunnin ajan lämmintä vettä eikä sitä voi juoda (ei tietenkään), eikä aina jaksa ottaa lämpimiä vesiä talteen kukkien kasteluvedeksi, eikä niitä kukkiakaan ole niin paljon tai sitten niiden ruukut alkaisi tulvia.

Naurettavan tästä tekee se, että minä pohdin vedensäästöä samalla, kun olen ulkona kävelemässä autolle pienen ja väsyneen ihmisen kanssa. Siinä kävellessämme ulkona sataa niin paljon vettä, että se valuu pipolta kulmakarvoille, siitä silmälaseihin ja tehden pieniä noroja puuteroiduille kasvoilleni. Miten olisi tuo ulkoilman vedensäästö? ;) Ja kyllä, valitan säästä ihan aiheesta: lapsen kumpparit pätkähti rikki just nyt...

Sateisen ja harmaan päivän vedensäästövinkki tulee tässä. Vanha, mutta toimii:Selvitäänkö perjantaihin asti? Kyllä!Sari


Kommentit

 1. Itsekin yritän välillä olla säästäväinen, mutta ku joskus on hiukan kylmä, nii tuleekin hetken seisottua lämpöisen suihkun alla. Että se siitä säästämisestä! :)
  Hyvää Ystävänpäivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta, ainakin näin talvella kuuma suihku houkuttelee - koska ei ole saunaa... Mutta ehkä jotkut hemmottelut sallitaan ;) Hyvää ystävänpäivää sinullekin ♥

   Poista
 2. Meillä veden käyttö menee aika pitkälti siihen "15e/nenä", mikä määritellään yleensä taloyhtiössä. Näin siis laskettiin vesilaskun perusteella ja se on ihan ok, siihen nähden, että mäkin tykkään kuumista suihkuista.. :D Turhuuksia ei juuri lorotella ja pyrittiin siihen, että astianpesukone ja pyykkikonekkin on suhteellisen vähäkulutuksisia.. tosin eipä ne näin kahden ihmisen taloudessa muutenkaan kauheasti viikon aikana käy :) Kesällä kyllä tulee pestyä autoja pihassa, joten siitä ehkä voisi säästää.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua kiukuttaa niin paljon tuo solidaarisesti maksettava vesimaksu. Ehdottomasti sen pitäisi olla käytön mukaan, koska silloin se kannustaa katsomaan ihan eri tavalla niitä omia kulutustottumuksia, kun kaikki eivät ole noin ajattelevaisia kuin te, vaan tiedän niitäkin jotka huoletta lorottelee vesiä silloin kun kaikille osakkaille lankeaa samansuuruinen lasku. Ja hih, ei tunnontuskia autonpesusta, koska kuitenkin muutoin säästelette veden kanssa, niin antaa mennä kesäiset autonpesut vaan. Se on kuitenkin hyötyliikuntaa parhaimmillaan ja aurinkoisena päivänä puuhattuna saa vielä annoksen D-vitamiiniakin :) Hyvää viikonloppua!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Antaisitko sinä nuoresi ottaa HPV-rokotteen?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?