Naisen päivä

Eilen vietettiin Naistenpäivää.

Se kirvoitti erilaisia mielipiteitä pitkin somea. Miksei ole miestenpäivää? Miksi on äitien- ja isänpäivä? Entäs sukupuolettomien päivä? Jaa-a, kunpa osaisinkin vastata. Sen tiesin, että päivää ennen naistenpäivää vietettiin kansainvälistä murojen päivää. Että ei muuta kun puuhaamaan vaan, jos tunnet jonkun juhlapäivän puuttuvan repertuaarista.

Naistenpäivä jakoi myös naisia eri porukoihin. Moni nainen ilahtui, koska kumppani toi aamiaisen sänkyyn ja kimpun ruusuja. Moni nainen pettyi, koska kumppani ei muistanut millään tavalla. Monta naista on kokonaan ilman kumppania. Jossain mainoksessa toivotettiin hyvää naistenpäivää kaikille kauniille naisille. Onko kaikki naiset kauniita vai eikö mainoksella toivotettu naistenpäivää niille rumille ollenkaan? Tarvitaanko me naiset sitä miestä naistenpäivänä toivottamaan hyvää naistenpäivää? Tiedätkö miksi naistenpäivää vietetään? Mikä on naisen asema Suomessa, vrt. muualla Euroopassa vrt. muualla maailmassa?

Minun naistenpäiväni oli suorastaan lennokas. Rakas päiväkirja...


Tiistaina 8.3.2016, Naistenpäivä

4:30 Pieni ihminen on herännyt, tarvitsee äitiä. Pienten yöllisten puuhailujen jälkeen hän menee takaisin nukkumaan. Minäkin menen, melkein, ei tule enää uni, onhan nokkakin aivan tukossa.

5:45 Nousen ylös, teen aamutoimet, juon kahvin, otan vitamiinit, nenäsuihkeen ja lähden ajamaan töihin. Mummi jää hoitamaan lapsia. Isompi on kai selvinnyt oksennustaudistaan, mutta on kovassa kuumeessa (parane pian). Pienempi kotoilee muuten vaan. 

6:40 Olen töissä, viritän työpisteen toimintaan, haen kahvia. Joku on keittänyt tuoretta kahvia! Ihanaa! Syön aamiaisen samalla, kun luen sähköpostit ja aloitan työt. Otan särkylääkkeen ja allergialääkkeen.

12:00 Hotkin lounassalaatin napaani. Nenä on aivan tukkoinen. Varaan ajan lähimpään lääkäriin. Pakko ottaa särkylääke, päätä särkee niin paljon.

13:15 Lopetan työt, lähden juoksemaan lääkäriin!

14:00 Surkean lääkärin ja röntgenin jälkeen lähden ajamaan kotiin. Lääkäri oli pahalla tuulella. Ei halunnut hoitaa minua. Kehotti vain jatkamaan allergialääkkeiden syömistä, vaikka pyysin jotain millä saisin nenän limakalvoineen auki, että saisin nukuttua yöni. Häntä nauratti, "enhän minä voi unilääkkeitäkään määrätä". Enhän minä niitä pyytänytkään. Lopulta hän olisi kirjoittanut muutaman päivän sairauslomaa, kielsin häntä kirjoittamasta. En minä tarvitse lomaa, vaan hoitoa. Ärrinpurrin, pistää vihaksi tuollaiset konitohtorit. Yksityinen vielä, mur! Lääkärin respa toivottaa hyvää naistenpäivää, kivaa!

14:15 Päätän olla rohkea ja ajaa uutta reittiä kotiin, Helsingin keskustaa hipoen. Jännittävää. Kuorma-auto yrittää vaihtaa kaistaa autoni päälle. Onnistun väistämään ilman kolareita, huh!

15:00 Olen kotimaisemissa. Kaarran apteekkiin hakemaan lapsille lääkkeitä. Kävelen K-kauppaan ostamaan jotain spessua Naistenpäiväksi. Kukka- ja kakkuhyllyillä parveilee miehiä, sydämeni läikähtää lämpimästi. Vielä on siis toivoa! Kakkuhyllystä poimin valmiin suklaamoussekakun, koppaan pari suklaamunaa mukaani ja menen kassajonoon. Kassajonoissa on taas niitä miehiä, kukkien ja suklaalevyjen kanssa. Mä en kestä!

15:30 Vihdoinkin kotona! Lahjon lapset suklaamunilla ja yllätän heidät sekä mummin kakulla. Kiitos mummille, joka hoitaa yhtä potilasta ja yhtä kotihoidokkia. Avaan koneen, jatkan töitä.

16:20 Minä kävin, ihan itse, Trafin sivuilla rekisteröimässä hallussani olleen auton ikinomakseni. Nyt se ei ole enää rahoitusyhtiön omistama auto, vaan minun. Se ihana ruosteinen ja huollontarpeessa oleva kottero. Hieno tunne se on silti. Whatsapp-viesti iskälle: nyt olen auton omistaja, ihan virallisesti!

16:45 Päivälliseksi on kasviskeittoa. Kooma. Kuumepotilaalla on taas melkein 40 astetta kuumetta. Wilma-viesti koululle: lapsi myös keskiviikkona kotona.

17:00 Kakkua suuhun. Olipa hyvää. Ihan kivaa olla nainen. Tai ainakin tykätä suklaasta. Astianpesukone päälle. 

19:00 Lapset aloittaa iltatoimet. Toinen riehakkaammin, toinen posket punaisena hehkuen aivan muissa maailmoissa. Ja heti kun tulee sopiva väli, menen itse suihkuun.

20:30 Lapset on ruokittu, huollettu, lääkitty ja peitelty omiin sänkyihinsä. Mummi myös. Kupillinen iltakahvia. Sohvannurkkaan googlaamaan "lapsi + kuume + vatsakipu". Hakutulokset saa ilmeen vakavaksi. Jos aamulla vielä vatsa kipuilee, on syytä soittaa lääkäriin. Hetken silmäilen Sinkkuelämää-leffaa. Että se on ihana, aina vaan. Täytyy viikonloppuna katsoa se kokonaan. Itselle iltapalaksi kaksi keksiä viikunahillolla, nenäsuihketta ja särkylääkettä, kyllä tämä tästä.

22:15 Vihdoinkin sängyssä. Nenä on tukossa. Milloinkohan kuumepotilas herää ensimmäisen kerran tarvitsemaan lääkkeitä? Vai olisikohan kuume vihdoinkin laskusuhdanteessa? Toivottavasti kuumepotilaan oksennustauti ei ole tarttunut meihin muihin. Kunpa kaikki saisi hyvät unet. Katolta kuuluu ryminää, lumet putoilevat maahan. Nyt silmät kiinni, ihanaa olla omassa sängyssä, aamulla kellokin soi vasta kuudelta! Muiden naisten päivistä tiedä, mutta tällainen oli tämän naisen päivä.


Ja jos jäit miettimään, niin kyllä, kaikki naiset ovat kauniita!Kommentit

 1. Ihan normimeiningillä meni meilläkin naistenpäivä. Kukat sain, kun vähän (!) vihjaisin.

  Pikaisia paranemisia teille <3

  VastaaPoista
 2. Kyllä on ollut sulla touhua täynnä naisten päivä, vaikka niinhän ne aika usein tuppaa olemaan, nämä meidän naisten päivät :D Meillä mentiin ihan normimeiningillä, ei tullut kukkia, ei toivotuksia, enkä kyllä sellaisia odottanutkaan.

  Pikaisia paranemisia sinne, toivottavasti kuume oli jo tänään laskusuunnassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä, potilas numero 1 alkaa toipua, potilas numero 2 vasta aloittelee, näköjään! Ja kyllä, meidän naisten päivät on aika sutinaa. Silti ei vaihtaisi päivääkään pois ♥

   Poista
 3. Miestenpäivä on muuten ja se on Marraskuussa, päivää en enää muista!
  Lennokas päivä ollut! Toivottavasti siellä ollaan pian terveiden kirjoissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, täytyypä itsekin tsekata miesten päivä. Olen ollut siinä uskossa, että se on 363 päivää vuodesta ;) Eli miinus äitien- ja naistenpäivä ;)

   Poista
 4. On teillä ollut ohjelmaa!
  Pikaista paranemista sinne!
  Meillä oli ihan normaali arkipäivä eilen.
  Mukavaa keskiviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 5. Kansainvälinen miestenpäivä on 19.11 mutta niin kauan kun sitä ei juhlita yhtä hörhönä kuin naistenpäivää, voin jättää tuon naistenpäivän noteeraamatta. Ihan hömpötystä koko homma. Toki taustaan liittyy tärkeä teema, mutta kaikki katoaa aina kaupallisuuden alle. Sinun naistenpäivä vaikuttaa hyvin hyvin tyypilliseltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, niin minustakin. Voi, toi miestenpäivä on mullekin ihan uutta! Hoho. Eivät ole vielä tajunneet kaupallistaa sitä! :D

   Poista
 6. Pikaista paranemista ja toivottavasti tauti helpottamaan päin <3 Naistenpäivä ei oikein herättänyt minussa sinänsä mitään tunnetta vaikka toivotuksia ja kukkia&suklaata sainkin...Joka päivä on minulle naistenpäivä <3 Olenhan nainen :)

  VastaaPoista
 7. Huuh! Arjet ovat ihmisen kiireisintä aikaa..eikös niin sanota :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Olen kyllä kiitollinen kaikesta sutinasta, sitten ne hitaat päivät tuntuu niin luksukselta! Tai se fiilis perjantai-iltana, kun alkaa vapaus! OOH! Kivaa päivää!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Antaisitko sinä nuoresi ottaa HPV-rokotteen?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?