Marjarahkaa, simaa (sisältää ohjeen) ja viikonlopun pläänit

Koska ulkona on vielä niin kylmää, ettei olla voitu asua pihalla, ollaan näköjään asuttu keittiössä ;)

Ystäväni N tekee ihan älyttömän hyviä marjarahkoja ja hänen innostus on tarttunut minuunkin. Kotimaiset marjat, kevyt rahka (no ei aina niin kevyt) ja kun sokerin määrää voi itse säädellä - lopputulos on ihana! Ja hei, minäkin osaan! Mutta miksi näitä ihania, helppoja ja suhteellisen terveellisiäkin herkkuja tulee tehtyä niin harvoin?Me ollaan tyhjennetty pakastinta oikein urakalla.
Tähän rahkaan laitettiin
mansikkaa ja vadelmaa.

Tehdään tilaa pakastimeen,
kohtahan uusi marja-aika
on jo käsillä!
(Ohoi mummit ja kummit ;))Mintunlehdet
omasta keittiöpuutarhasta.Ja hei, simatkin porisevat jo!
Melkein vuoden olen odottanut tätä hetkeä.
Pari koe-erää ehdin tehdä vuoden aikana.

Josko nyt sima onnistuisi
paremmin kuin koe-erät
tai kuin viime vuonna.Rusinoiden uiskennellessa ylös ja alas
lapset olivat jo nenä kiinni pullossa.
JOKO TOI ON VALMISTA?

Tiedätkö, se tunne
kun seisot hiivapala kädessä
kaupan kassajonossa
ja pieni ihminen kysyy
silmät tuikkien
koska (=mihin aikaan tänä iltana)
me juodaan simaa?

Ja voit kuvitella mitä sitten kävi, kun vastasin
"Ööö...viikon päästä..."
Simat on tehty jälleen kerran Dansukkerin helpolla ohjeella, kurkkaa ihana video!Simat laitettiin porisemaan IKEA KORKEN-lasipulloihin (ostettu viime vuonna juuri tähän tarkoitukseen ja mitä voi hyötykäyttää ympäri vuoden vesipulloina, mehupulloina, maitopulloina... Voihan simaakin keitellä ympäri vuoden :)).

Ja jos olet miettinyt, niin kyllä, vielä ehdit oikein hyvin laittaa simat porisemaan! Blop blop blop!

**

Melko hurja viikko on takana. Pienin on ollut kamalan kipeä, itse olen valvonut öitä ja yrittänyt jaksaa tehdä töitä. Kiitos taas lastenhoitoavusta mummille, joka on mahdollistanut töissäkäynnin! On ollut ihania aurinkoisia päiviä, kovaa tuulta ja iloisia yllätyksiä.

Viikonloppuna olisi tiedossa täydellistä irrottautumista perusarjesta: synttäreitä, siivoustalkoita, Vanhan Herttoniemen pihakirppis, hyvää ruokaa ja juomaa.

Blogeissa on viime päivinä kuhistu jännityksestä ja asukriiseistä, koska kun minä vedän leggarit jalkaan ja kyykkään kitkemässä jotain roskia maasta pihatalkoohengessä, bloggarit valmistautuvat viikonloppuna järjestettäviin Inspiration Blog Awards-kemuihin. Kenellä on vuoden viihdyttävin blogi? Entäs vuoden blogiteko? Kohta selviää! Erityisen ihana gaalamekko näin ennakkoon kuikittuna on Nakit ja mutsi-bloggarilla, kuva mekosta löytyy hänen blogistaan. Tekisi mieli tilata samanlainen mekko itsellekin! Iltagaalan aikaan olen joko rikkinäisenä äiti-ihmisenä kotisohvalla vilttien alla pärskien tai musta hame keikkuen (toisaalla) juhlahumussa. Nähtäväksi jää ja jälkimmäistä toivotaan tapahtuvaksi. Upeaa gaalaa kaikille sinne suuntaaville bloggaajille ja onnea ehdokkaille!

Hyvää viikonloppua, olkaa ihmisiksi villisti!

Sari

Kommentit

 1. Oih, herkullisen näköistä rahkaa! :P
  Mä ajattelin laittaa vasta ma. simat tulee.

  VastaaPoista
 2. Rakastan ylikaiken sijaa ja nyt elämäntaparemppailussa noi rahkareseptit pitää ottaa talteen. Aurinkoa sinne! <3

  VastaaPoista
 3. Oi että sima olisi hyvää... Olen muutamana vuonna onnistunut niin sössimään koko siman, että ajattelin nyt olla tekemättä, mutta pitäiskö sittenkin, ihan vähän vain... Ja munhan on siis PAKKO saada nuo pullot, ihan ilman muuta!

  VastaaPoista
 4. Marjarahka on kyllä hyvää. Ja todellakin oiva keino tyhjentää pakastinta. Simat laitan porisemaan viikonlopun aikana.

  Mukavaa viikonloppua 😊

  VastaaPoista
 5. Itsetehty sima on parasta! ja siihen vielä itsetehtyjä sokerimunkkeja, namskis! Mä aion piipahtaa Blog Awardseissa, kun nyt asun aivan nurkan takana. Rentouttavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 6. Nam sima on hyvää, minulta vain puuttuu taito tehdä siitä hyvää....munkit osaan onneksi paistaa ;) ehkä ;) Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!