Ja niin me katsottiin, kun norppa pötköttää

WWF on pistänyt meidän kaikkien iloksi kameran yhdelle Saimaan rantakalliolle, josta voimme tirkistellä norppaelämää:Kivellä paistattelee päivää pääsääntöisesti kaksi kaveria: Siiri sekä yleisökilpailulla nimen saanut Pullervo. Vaan tässä se hienous piileekin, kun eipä paistattelekaan päivää säännöllisesti. Norppaliven seuraaminen on hyvinkin koukuttavaa, kun täytyy päivän mittaan tsekkailla, josko jompi kumpi pötikkä on saapunut kivelle hengailemaan. Ja voitteko kuvitella, kun kumpaakaan ei näkynyt muutamaan päivään! Ensin oli turhautuminen, että nääh, ei taaskaan mitään - kun on tottunut siihen, että kun katselin näpsäytetään päälle, ohjelma on taattu, mutta eipä ollutkaan. Sitten iski vähän huoli: onkohan ne norpat kondiksessa? Minne ne on mennyt? Somekansa pohdiskeli otsa huolesta rypistyneenä.


Mutta sitten jalat taas maankamaralle: norpilla on oma elämänsä, tämä ei ole mikään bigbrother-takuusetti, että aina tapahtuu kun ruudun napsauttaa päälle. Niinpä sitä sitten odoteltiin. Kurkittiin, mutta odoteltiin. Kunnes odotus taas palkittiin! Lapset! Tulkaa katsomaan! Se norppa pötköttää! Ja niin me katseltiin, kun se norppa pötkötti. Minuuttien katsomisen jälkeen lapsi teki havainnon: se hengittää.


Nyt ei taas norppaa ole hetkeen näkynyt, lupaan olla huolestumatta. Mutta aion silti klikkailla kurkistelemaan, milloin Siiri tai Pullervo taas ilmestyy kivelleen. Oletko sinäkin koukussa, ihan vähän vaan? Kumpihan muuten noissa kuvissa on? Siiri vai Pullervo, mitä luulet?

Ja voih, norppaelämä kyllä näyttää niin huolettomalta, eikö näytäkin?


Hyvää viikonloppua!

Sari


Kommentit

 1. Mie oon koukussa! Käyn pari kertaa päivässä katsomassa norpat, erityisesti illalla kun menen itsekin nukkumaan. :D

  Ja miuhun tää norppakamppanja on kyllä toiminut. Olen googletellut saimaannorppien arkielämästä vaikka ja mitä!

  VastaaPoista
 2. Veljeni oli mukan aloittamassa norppa-projektia silloin aikoinaan. Sain ensi käden tietoa ja kuvia...tein jopa itse lukiossa tutkielman saimaannorpasta HISSAN-tunnille :) Siis norpan historiasta, silloisesta hetkestä ja tulevaisuudesta. Sain 10+ :)
  Siiri ja Pullervo ovat söpöjä....ja huoli kova jos ei aina rudussa näy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Ihan mahtavaa! Norpat on aivan mahtavia ja toivottavasti me ihmiset emme ihan totaalisesti onnistu niiden hävittämisessä. Nyt on taas ollut hetken ikävä Siiriä ja Pullervoa ♥

   Poista
 3. Hah, minäkin olen käynyt moneen kertaan katsomassa norpan oleskelua. Huvittaa itseanikin, että sen jopa kyljen kääntäminen saa ihastuksia aikaan.

  VastaaPoista
 4. Toi on aivan huippu ohjelma, toi koukuttaa ja norppien elämäntyylistä on meillä ihmisillä paljon oppimista :)

  VastaaPoista
 5. Voi tuo on varmasti koukuttavaa. Hieno kamppanja! Ihanaa olisi pötkötellä tuossa kalliolla. :D Laitoin blogiini kivan arvonnan, tervetuloa osallistumaan. <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!